Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δεν της άφησε καμία…Ελπίδα

Δεν της άφησε καμία…Ελπίδα

Ανάλυσε το

Εντυπωσιακό το Μαρκόπουλο, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ελπιδα να την απειλήσει και πέτυχε δεύτερη σερί νίκη μέσα σε τρεις μέρες με 3-0 για την 5η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Απο την άλλη η Ελπίδα έχασε εύκολα τα δύο πρώτα σετ, προσπάθησε να επαναλάβει την ανατροπή που έκανε στη Σαντορίνη αλλα δεν άντεξε απέναντι στις αποφασιστικές γηπεδούχες.

Οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη, προηγήθηκαν 8-7 στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ και «πάτησαν» γκάζι για το β΄τεχνικό τάιμ άουτ χτίζοντας διαφορά +6 (16-11). Η Ελπίδα δεν μπορούσε να βρει λύσεις και έτσι το Μαρκόπουλο έκανε εύκολα το 1-0 με 25-18

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον ΑΟΜ πιο συγκεντρωμένο και με λύσεις στην επίθεση αλλά και εξαιρετικό μπλοκ, πήρε διαφορά ασφαλείας με 16-10 (β’ τεχνικό τάιμ άουτ) ενώ η διαφορά λίγο αργότερα στο +8 (21-13) και ολοκλήρωσε το σετ με 25-19 και 2-0.

Στο τρίτο σετ, οι νεοφώτιστες έβγαλαν αντίδραση και με τις Καλανταρίδου,Μπολέτου,Γεροβασιλείου, κόντραραν περισσότερο την ομάδα των Μεσογείων και απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα (5-7, 14-16) μέχρι το 16-17. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη ισοφάρισε με τις Μερκάντο, Σουόζα και πέρασε μπροστά με 23-19 για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 25-21.

Τάδε έφη…

Γιάννης Νικολάκης: (προπονητής Μαρκόπουλου) «Ήταν μια νίκη που θα βοηθήσει πάρα πολύ την ψυχολογία μας γιατί είχαμε πολύ μεγάλη πίεση και φάνηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και ειδικά στο σερβίς και στο μπλοκ. Συγχαρητήρια στην ομάδα»

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: (προπονητής Ελπίδας) «Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε στα κρίσιμα σημεία τις φάσεις κι ήρθε η ήττα. Πέρα για πέρα δίκαιη η ήττα του Μαρκόπουλου κι εμείς πλέον στρέφουμε το μυαλό μας στο ματς με την Θέτιδα ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Μαρκόπουλο ( Νικολάκης): Σόουζα, Κλέιν, Μερκάντο, Διάλλα, Λιάγκη, Δικαιούλια, Ιακωβίδου –λ / Καρακάση

Ελπιδα (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Μπολέτου Μ., Γουίλσον, Καλανταρίδου, Γεροβασιλείου, Νώτη, Σουπιώνη –λ / Δάκου-λ, Παπάζογλου, Καραμούτσα, Γκοβεδάρου, Δροσοπούλου, Κ. Μπολέτου, Καλαϊτζάκη.