Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με το… δεξί ο Άρης

Με το… δεξί ο Άρης

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Άρη στο πρωτάθλημα καθώς οι “κιτρινόμαυρες” του Δημήτρη Σολκίδη επικράτησαν 3-0 του Πορφύρα δείχνοντας πως θα είναι απο τις πρωταγωνίστριες της φετινής Α1.

Ανάλυσε το

Ο Άρης ήταν το φαβορί για τη νίκη και οι “κιτρινόμαυρες” του Δημήτρη Σολκίδη φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και με το 3-0 επί του Πορφύρα να πανηγυρίσουν την πρώτη τους φετινή νίκη. 

Το άγχος της πρεμιέρας ήταν ορατό στην αρχή του αγώνα και για τις δύο ομάδες, ωστόσο όταν οι γηπεδούχες βρήκαν ρυθμό έφθασαν σχετικά εύκολα στην επικράτηση.

Ο Άρης με καλή υποδοχή και αποτελεσματικές επιθέσεις στον φιλέ έκαμψαν την αντίσταση του Πορφύρα που προσπάθησε ανεπιτυχώς με το σερβίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη των “κιτρινόμαυρων”.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Σολκίδης (προπονητής Άρη): «Όπως συμβαίνει σε όλες οι πρεμιέρες, έτσι και σε αυτήν, είχαμε άγχος. Τα κορίτσια όσο περνούσε η ώρα έπαιζαν καλύτερα και μπορέσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος σε κάποιους τομείς και σε άλλους όχι. Το σίγουρο είναι ότι μέρα με την μέρα θα είμαστε καλύτεροι».

Βασίλης Πανδής (προπονητής Πορφύρα): «Δυστυχώς δεν καταφέραμε με το σερβίς να προβληματίσουμε την υποδοχή του Άρη. Η Γκλιγκόροβιτς, που είναι από τις πιο ποιοτικές στην θέση της πασαδόρου στο πρωτάθλημα, έκανε το παιχνίδι της και εμείς δεν μπορέσαμε με το μπλοκ μας να τις σταματήσουμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΡΗΣ (Σολκίδης): Καραφουλίδου 14 (7/14 επ., 4 άσσοι, 3 μπλοκ), Γκλιγκόροβιτς 5 (4/7 επιθέσεις, 1 μπλοκ), Χουντίμα 10 (8/25 επιθέσεις, 2 μπλοκ), Πήττα 8 (6/10 επιθέσεις, 1 άσσο, 1 μπλοκ), Γουγούση 7 (5/9 επιθέσεις, 2 μπλοκ), Αλεξάκου 13 (12/28 επιθέσεις, 1 άσσος) (λίμπερο Κελεσίδου, 55% υποδοχή), Μπάκα, Ζωήδου
 
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Γκολφινοπούλου , Δραγουμάνου 10 (8/28 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 1 άσσο), Φωτεινού  4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Κομλένοβιτς 10 (10/16 επ.) , Ράπτη 5 (4/19 επιθέσεις, 1 μπλοκ), Κελεσίδη 4 (1/4 επ., 3 μπλοκ)  (λίμπερο Μουστάκη 10/21), Σιδεράτου 2 (2/5 επ.), Χατζηπέτρου  1 (1/1 επ.), Θαλασσινού 4 (3/4 επ., 1 άσσος).