ΔΙΕΘΝΗ

Με το δεξί Βραζιλία, Πολωνία (video)

Με το δεξί Βραζιλία, Πολωνία (video)

Νικηφόρο ντεμπούτο πραγματοποίησαν στο Final 6 του World League που φιλοξενείται στην Κρακοβία Βραζιλία και Πολωνία που επικράτησαν επί Ιταλίας και Γαλλίας αντίστοιχα…

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε οι φίλοι του βόλεϊ θα πρέπει να περιμένουν εντυπωσιακές μονομαχίες και συναρπαστικές εξέλιξεις στα παιχνίδια του Final 6 του World League της Πολωνίας.

Το… «πρώτο πιάτο» στην Κρακοβία ήταν άκρως ικανοποιητικό και εντυπωσιακό, αφού περιελάμβανε ανατροπές, νίκες και πλούσιο θέαμα.

Ανατροπή ψυχής και έδρας

Μπορεί να βρέθηκε πίσω με 0-2 ωστόσο η Πολωνία φρόντισε να ανατρέψει τα δεδομένα στο βραδινό παιχνίδι της διοργάνωσης και με το 3-2 να στείλει στα ουράνια τους4.200 φίλους της στο TAURON ARENA.

Οι «τρικολόρ» με τους Ρουζιέ και Νγκαμπεθ φρόντισαν να «παγώσουν» τους γηπεδούχους όταν με το 21-25 και το 17-25 έκαναν το 0-2 και έφθασαν κοντά σε μια μεγάλη νίκη.

Ωστόσο η είσοδος του Μπίενιεκ, η άνοδος του Νταβίντ Κονάρσκι έφεραν το 2-2 με το 25-17 και 28-26.

Στο ταϊ-μπρεϊκ μίλησε ο Μίκα ο οποίος με κρίσιμους πόντους του μαζί με τον Κονάρσκι οδήγησαν την Πολωνία σε μια μεγάλη νίκη. Ακόμη και όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν με 10-11 (από το 10-8), αντέδρασαν και με ένα σερί 5-1 έκαναν το 15-12 και το 3-2

O Στεφάν Αντιγκά ως Γάλλος πλήγωσε την χώρα του οδηγώντας την Πολωνία στη νίκη και μετά τους πανηγυρισμούς τόνισε «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία και δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε να χάνουμε από την Γαλλία με 0-2 και να κερδίσουμε. Δεν τα παρατήσαμε και το παλέψαμε. Όπως πάντα η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα αλλά σήμερα Mateusz Μίκα και Ματέους Bieniek αγωνίστηκαν πάρα πολύ καλά. Σήμερα είχαμε φρεσκάδα και βγάλαμε πολύ ενέργεια. Αύριο θα πρέπει να δείξουμε και πάλι αυτή την εικόνα και πιστεύω πως ήμαστε έτοιμοι να πάρουμε ξανά τη νίκη».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας Λορέν Τιλί υπογράμμισε «περίμενα να παίξουμε τόσο καλά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Στο πρώτο σετ είχαμε την τύχη με το μέρος μας και στη συνέχεια παίξαμε με αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς όμως δεν κρατήσαμε την απόδοσή μας σε αυτό το επίπεδο. Ο Mika έπαιξε πολύ καλά και είμαι απογοητευμένος από την απόδοση μας. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στην Σερβία.

Ο αρχηγός της Πολωνίας Michał Kubiak τόνισε «Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που παίξαν απόψε. Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι για τον Dawid Konarski και τον Mateusz Mika. Από το τρίτο σετ και έπειτα παίξαμε σαν ομάδα και για αυτό θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Σερβία».

Μίλησε το φαβορί

Στο πρώτο παιχνίδι που άνοιξε και την αυλαία του Final 6 του World League η Βραζιλία επικράτησε με 3-0 της Ιταλίας.

Με κορυφαίους τους Λουκαρέλι, Ουάλας και Αλμεϊδα που είχαν 14, 12 και 11 αντίστοιχα πήραν το τρίποντο απέναντι στους Ιταλούς που είχαν τον Ζάϊτσεφ να παλεύει μόνος του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 3-0

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 3-2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ

18:30 ΗΠΑ – ΙΤΑΛΙΑ

21:30 ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

18:30 ΣΕΡΒΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ

21:30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΗΠΑ