Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Διαφορά επιπέδου και στόχων

Διαφορά επιπέδου και στόχων

Ανάλυσε το

Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός στο Ρέντη κόντρα στον Ηρακλή καθώς με το 3-0 (25-12, 25-23, 25-17) κατέκτησε το τρίποντο που είχε στόχο κατά την 14η αγωνιστική και πλέον στρέφει την προσοχή του στην Σουργκούτ και στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας την Τετάρτη στον Πειραιά…

Μπορεί κάποτε οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού- Ηρακλή να έβγαζαν πρωταθλητή, ωστόσο αυτές οι εποχές μοιάζουν πλέον πολύ μακρινές, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ «ερυθρόλευκων» και «κυανόλευκων» είναι τεράστια.

Αυτό το έβλεπε κανείς και με μια πρώτη ματιά στο Ρέντη όπου από την μια πλευρά στον πάγκο έβλεπε τον υπερπλήρη Ολυμπιακό και από την άλλη στον άλλο πάγκο του «Γηραιού» μόλις και μετα βίας 9 παίκτες εκ των οποίων αγωνίστηκαν οι 8.

Μια αγωνιστική εικόνα που αποτυπώθηκε ανάγλυφα και στο πρώτο σετ όταν και οι Πειραιώτες με το 25-12 απέκτησαν εύκολα το προβάδισμα ανοίγοντας έτσι και τον δρόμο για τη νίκη και το τρίποντο έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Όγκουρτσακ και Έγκλεσκαλνς.

Μια «καθαρή» νίκη για τον Ολυμπιακό που πλέον «κοιτά» τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας την Τετάρτη κόντρα στην Ρωσική Σουργκούτ όπου οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την πρόκριση προς την 4άδα του θεσμού.

Από την άλλη ο Ηρακλή έχοντας στόχο την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία προσπάθησε και κοίταξε στα ίσα τον Ολυμπιακό στο 2ο σετ όμως στο τέλος μια άστοχη επίθεση του Πίζα έφερε το 25-23 και το 2-0.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή αποτυπώθηκε και στο σκορ του πρώτου σετ καθώς οι «κυανόλευκοι» εκτός από τους πρώτους πόντους δεν κατάφεραν να αντισταθούν των γηπεδούχων σε κανένα σημείο του αγώνα με αποτέλεσμα να έρθει το 25-12.

Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο –πόντο μέχρι το 4-3 όπου ο Όγκουρτσακ έκανε το 5-3 παρά την αρχική απόφαση για άουτ που έφερε τις διαμαρτυρίες και τον υπέρ του πόντο.

Ο Ολυμπιακός είχε σχετικά κοντά τον Ηρακλή μέχρι το 10-7, ωστόσο ένα σερί με τον Όγκουρτσακ στο σερβίς ανέβασε την διαφορά στο 16-7 και εκεί τελείωσε ουσιαστικά το σετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» με αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και μπλοκ έκαναν το 11-23 για να τελειώσει και τυπικά το σετ στο 12-25 με φιλέ του Ηρακλή σε επίθεση του Τσουκ.

Στο δεύτερο σετ ο Ηρακλής με την είσοδο του Κάσσανδρου Στίγγα παρουσιάστηκε καλύτερος και με λιγότερα λάθη και περισσότερο πάθος στο παιχνίδι του κοίταξε στα ίσα τον Ολυμπιακό.

Ο «Γηραιός» με τους Παλέτζα και Πίζα προηγήθηκε με 6-8 και 11-13, ωστόσο οι Πειραιώτες με τον Τσουκ κα το μπλοκ στον Μαυροβουνιώτη ισοφάρισαν σε 13-13 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μέχρι το 15-15.

Ο Όγκουρτσακ έκανε για τον Ολυμπιακό το 16-15 στο δεύτερο τεχνικό ταϊμ-άουτ, ο Έγκλεσκαλνς με κόντρα επίθεση έφερε το 17-15 και η άστοχη επίθεση του Πίζα το 18-15 αναγκάζοντας τον Ορφανό να καλέσει ταϊμ-άουτ.

Ο Ηρακλής μείωσε σε 19-18 με τον Πίζα, όμως ο Σουλτανόπουλος έκανε το 20-18 και ο Έγκλεσκαλνς έπειτα από δυνατό σερβίς του Όγκουρτσακ το 21-18.

Οι Θεσσαλονικείς όμως κατάφεραν να μειώσουν με τον Πίζα εκ νέου στον πόντο κάνοντας το 22-21 και το 23-22, όμως ο Τσουκ έγραψε το 24-22 και το σετ μπολ για τον Ολυμπιακό. Ο Παλέντζας έκανε το 24-23 για του Ηρακλή που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως ο Πίζα ήταν άστοχος γράφοντας το 25-23 που έφερε το 2-0.

Το τρίτο σετ για τον Ολυμπιακό είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα αφού απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα με 2-5 χάρις την άστοχη επίθεση του Παλέντζα (αντένα) και το μπλοκ των Τσουκ –Σπίνου στον διαγώνιο του Ηρακλή.

Η διαφορά ανέβηκε στο +5 με το 10-5 για έναν σοβαρό Ολυμπιακό που έδειξε να θέλει να τελειώνει γρήγορα την αναμέτρηση και να κοιτά τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας κόντρα στην Σουργκούτ την Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός με τον Τσουκ έκανε το 12-6 και με τον άσο του Όγκουρτσακ το 14-7, ενώ λίγο αργότερα το σκορ πήγε στο 16-9 και το 21-14.

Οι γηπεδούχοι του Ρομπέρτο Πιάτσα φρόντισαν να τελειώσουν την αναμέτρηση στο 25-17 και το 3-0 ολοκληρώνοντας χωρίς προβλήματα την αναμέτρηση απέναντι στον «λαβωμένο» Ηρακλή.

Τάδε έφη…

Ντίμα Φιλίποφ (Ολυμπιακός) : «Δεν δώσαμε το δικαίωμα στον Ηρακλή να παίξει του βόλεϊ που ξέρει, εμείς παίξαμε καλό βόλεϊ στο επίπεδο που έπρεπε για αυτό το παιχνίδι και πήραμε το τρίποντο που είναι ψυχολογίας για το επόμενο δύσκολο αγώνα μας κόντρα στην Σουργκούτ. Δύσκολη εβδομάδα για εμάς,  αφού έχουμε και το Λιγκ Καπ αλλά πρώτα κοιτάμε την πρόκριση στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Σουργκούτ που πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε».

Κώστας Ταμπουρατζης (Ολυμπιακός)  : «Η ουσία για εμάς σήμερα ήταν να παίρναμε τους τρεις βαθμούς και να ξεκουραστούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς την Τετάρτη. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, παίξαμε καλύτερα από την ομάδα του Ηρακλή και αξίζαμε τους τρεις βαθμούς».

Νίκος Παλέτζας (Ηρακλής) : «Τα παιδιά στον Ολυμπιακό παίζουν πάρα πολύ καλά. Είναι εκνευριστικοί με τις άμυνες που βγάζουν, έχουν πολύ καλό μπλοκ, είναι διαβασμένοι για το παιχνίδι και άξια πήραν τη νίκη. Πραγματικά έπαιξαν ένα από τα καλύτερα τους παιχνίδια. Εμείς παλέψαμε, χάσαμε και πλέον κοιτάμε την επόμενη μέρα που έχουμε παιχνίδια που μας καίνε περισσότερο. Κοιτάμε αυτά που κάναμε σωστά, όπως και τα λαθάκια που κάναμε και συνεχίζουμε»