ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ

Διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ

Της ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΔΗΜΑΚΟΥ

Ο βετεράνος άσος του Μίλωνα και νέος Περιφερειακός Ομοσπονδιακός προπονητής της Τοπικής Επιτροπής Σάμου, Θανάσης Πανούσος ήταν ένας από τους περίπου 70.000 φίλους της ΑΕΚ, που βρέθηκαν πρόσφατα στον ποδοσφαιρικό ματς Κυπέλλου Ελλάδας  με τον Ολυμπιακό μοιράστηκε στο Volleyplanet σκέψεις και συναισθήματα για τα όσα έζησε πριν και μετά τον πρόσφατο επεισοδιακό ημιτελικό του ΟΑΚΑ.

oaka

«Ξεκίνησα απ’ την Σάμο να έρθω να δω τον αγώνα, τον οποίο περίμενα μέρες και μάλιστα έλεγα ότι έκανα και κάποιο κατόρθωμα που ήρθα απ’ το νησί! Όταν όμως έφτασα στο γήπεδο συνάντησα γνωστούς που ήρθαν από Ελβετία, Ν.Υόρκη και…. Αυστραλία! Τότε λοιπόν απλά συνειδητοποίησα ότι έκανα το αυτονόητο σαν γνήσιος, υγιής Αεκτζής!

ke4rkida aek

Ήμουν έτοιμος να πανηγυρίσω την πρόκριση, αλλά το γκολ στο 89’ μου το χάλασε…. Αμέσως σκέφτηκα «θα μείνω να χειροκροτήσω την αγαπημένη μου ομάδα για την συνολική προσπάθεια που έκανε… Δεν πρόλαβα όμως γιατί 15-20 ανεγκέφαλοι, δυστυχώς μου το χάλασαν… Σε μένα και σε άλλους 70.000 φίλους της ομάδας! Η απογοήτευση μου γι’ αυτό κι όχι για την χαμένη πρόκριση ήταν τεράστια..» τόνισε ο πολύπειρος άσος, που εδώ και μερικά χρόνια, έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην γενέτειρά του, την Σάμο.

thanasis_panoysos_ionikos_karlobassiou_samos

Ως πρώην διεθνής αθλητής, ο τεχνικός του Ιωνικού Καρλοβασίου και πρόσφατα νέος Περιφερειακός Ομοσπονδιακός προπονητής, ο Πανούσος καυτηρίασε τη συμπεριφορά προπονητή και παικτών του Ολυμπιακού, ενώ ως υγιής Αεκτζής οπαδός, ζήτησε μέσω των δηλώσεων του στο Volleyplanet την βαριά τιμωρία όλων όσων προκαλούν την βία στα γήπεδα.

panousos_milonas

«Ως αθλητής, αλλά και ως «φρέσκος» προπονητής, δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι ο προπονητής μιας ομάδας, όπως και επίσης μερικοί “αθλητές”, θα ήταν ποτέ δυνατόν να κάνει όλες αυτές τις άσεμνες χειρονομίες προς τον κόσμο στην κερκίδα (που είχε και πολλά παιδάκια). Θα ήθελα επιτέλους να δω να μπαίνουν φυλακή οι χούλιγκανς και οι ηθικοί αυτουργοί προπονητής- παίκτες να τιμωρηθούν με τις πιο βαριές ποινές…

thanasis _panousos

Να αρχίσει από τώρα να εφαρμόζεται ο νόμος κι ας ειναι πρώτη η ομάδα μου που θα το πληρώσει αυτό! Θέλω όμορφο θέαμα πάνω απ’ όλα και μετά να κάνω… καζούρα στους φίλους μου ή να μου κάνουν. Δεν θέλω ούτε την εύνοια του διαιτητή, θέλω όμως ισονομία. Κρατάω ως εικόνες, την στάση του Αραβίδη προς τον Μανιατη στον τραυματισμό του αντιπάλου του…. Τον Ρομπέρτο να ζητάει στον διαιτητή να «συνεχίσει το ματς κι ότι δεν έγινε τίποτα». Και πάνω απ’ όλα τους 70.000 κόσμο που δημιούργησαν ατμόσφαιρα που σπάνια συναντάμε σε ελληνικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Ναι, ειναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό!