ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Διαμαρτυρία ΟΔΒΕ με 15λεπτη καθυστέρηση

Διαμαρτυρία ΟΔΒΕ με 15λεπτη καθυστέρηση

Με 15λεπτη καθυστέρηση θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια όλων των Εθνικών κατηγοριών έπειτα από  απόφαση της ΟΔΒΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του αθλητικού Δικαστή να αθωώσει μέλη ομάδων εγκαλούμενα από τα αναγραφόμενα στο φύλο αγώνα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΒΕ

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή να αθωώσει εγκαλούμενα μέλη ομάδων, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα, έχει δημιουργήσει αναταραχή, ανασφάλεια και προβληματισμό, μεταξύ διαιτητών, αθλητών, προπονητών, παραγόντων, αλλά και απλών φιλάθλων.

Για μία ακόμη φορά θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε το γεγονός ότι απαλλάσσονται μέλη ομάδων τα οποία έχουν επιδείξει υβριστική και επιθετική συμπεριφορά και αυτή έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα.

Θεωρούμε αναγκαία την εφαρμογή του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/1999, με προφανή στόχο να διατηρήσουμε “καθαρό” από φαινόμενα βίας το άθλημα της πετοσφαίρισης.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΔΒΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε:

  1. Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον αθλητικό δικαστή, με σκοπό να εκθέσει τις απόψεις του.
  2. Όλοι οι αγώνες Εθνικών κατηγοριών του επόμενου Σαββατοκύριακου 8-11/12/17, σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν με 15′ καθυστέρηση.