Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δίδυμο «τείχος» που… φυσάει στη Σαντορίνη

Δίδυμο «τείχος» που… φυσάει στη Σαντορίνη

Για μία ακόμη χρονιά στο κέντρο του φιλέ του Α.Ο Θήρας οι μπλοκέρ από τη Θεσσαλονίκη έχουν την τιμητική τους, καθώς οι νεοαποκτηθείσες Μεταξά και Τσομπανίδου από τον “Βαρδάρη” αντικατέστησαν στην ομάδα της Σαντορίνης τα “πατριωτάκια” τους Οικονομίδου και Καραφουλίδου και στις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο Volleyplanet δεν έκρυψαν την πεποιθησή τους για μια επιτυχημένη χρονιά.

tsompanidou_ao thyras

Οι δυο νεαρές κεντρικές, που θα πλαισιώσουν την “ασημένια” Γεωργιάδου, είναι δύο από τις πολλές και φέτος Θεσσαλονικιές άσους στο ρόστερ της δευτεραθλήτριας Ελλάδας, καθώς ανάλογο δίδυμο στη νησιώτικη ομάδα υπάρχει και στις πασαδόρους με τις “βόρειες” Βεργίδου και Τσοχαντζή να αποτελούν τους “εγκέφαλους” της ομάδας.

Για την 23χρονη πάντως πρώην μπλοκέρ του Άρη, Ειρήνη Τσοαμπνίδου η φετινή σεζόν αποτελεί ορόσημο στην ζωή και την καριέρα της, καθώς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μακριά από τα όρια της Νύμφης του Βορρά.

tsompanidoy

“Η μεταγραφή μου στη Σαντορίνη συνέπεσε και με το πτυχίο που πήρα από τη σχολή μου (σ.σ Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Α.Π.Θ), οπότε θα αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις, αφού δεν έχω πλέον κάτι που να με κρατάει στην Θεσσαλονίκη” δήλωσε στο Volleyplanet η Τσομπανίδου και συμπλήρωσε. “Το να παίξω στη φιναλίστ ομάδα του πρωταθλήματος ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για μένα και φυσικά δεν μπορούσα να μην δεχθώ την πρόταση του Α.Ο Θήρας για τον οποίο πιστεύω μαζί και με τις άλλες συμπαίκτριές μου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας και να διατηρήσουμε την Σαντορίνη στην ελίτ του γυναικείου βόλεϊ”.

Αν και θα περίμενε κανείς, στην πρωτη της έξοδο μακριά από το σπίτι της να έχει κάποιο άγχος η όμορφη Ειρήνη, αντιμετωπίζει αυτή τη νέα εμπειρία μάλλον… χαλαρά και δεν βλέπει την ώρα για… διάκριση! ”

“Από την πρώτη στιγμή στο νησί ένιωσα πολύ όμορφα και πολύ οικεία στο νέο περιβάλλον, καθώς στην ομάδα είμαστε πολλές Θεσσαλονικιές (χαχαχα), κάτι που είναι πολύ καλό γιατί μπορούμε να είμαστε και πιο «δεμένες» μεταξύ μας. Κάναμε ήδη τα εργομετρικά τεστ και ξεκινήσαμε την φετινή μας προετοιμασία. Όλες οι κοπέλες έχουμε πολύ όρεξη και θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε γερά στη νέα χρονιά. Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν απόλυτα με αυτούς που έχει θέσει η διοίκηση κάτι που ασφαλώς αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο στο κυνήγι της διάκρισης. Τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά, κάθε αθλήτρια πρέπει να δώσει το 101% των δυνατοτήτων της, ώστε να φτάσουμε τον Α.Ο Θήρας όσο πιο ψηλά γίνεται”.

eirini_tsompanidou

Το… κερασάκι όμως στην τούρτα των φετινών πολύτιμων εμπειριών της Τσομπανίδου θα είναι ασφαλώς το ντεμπούτο της στην Ευρώπη, όπου καλείται να “γράψει” το όνομά της με λαμπρά γράμματα στην “Βίβλο’ της ιστορίας του νησιωτικού συλλόγου.

“Η πρώτη μας ευρωπαϊκή εμπειρία θα είναι εξίσου σημαντική στιγμή για την ομάδα αλλά και για μένα. Προσωπικά έχω πολύ αγωνία για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της καριέρας μου και νομίζω ότι παρά το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που θα υπάρχει, νομίζω πως θα είναι πολύ όμορφα και είμαι βέβαιη πως θα κάνουμε το καλύτερο για να συνεχίσουμε και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται.

Ήρθε από κοντά, για να φτάσει… μακριά!

Σε αντίθεση με την πρώην άσο του Άρη που για να φτάσει στο νησί του Ηφαιστείου υπέστη μια σχετική πολύωρη ταλαιπωρία, για τη συμπολίτισσά της Ναταλία Μεταξά το ταξίδι από τη Νάξο στην Σαντορίνη ήταν πολύ πιο σύντομο. Παρόλα αυτά, περιμενε αρκετό χρόνο μέχρι να καταφέρει τελικά να συνεργαστεί με τον Οικονόμου.

Έκανα την μικρότερη μετακίνηση από όλες τις νέες μου συμπαίκτριες, αφού μου πήρε μόλις δύο ώρες  για να έρθω εδώ από τη Νάξο (χαχαχα)” εξήγησε με χιούμορ στο Volleyplanet η 24χρονη πρώην μπλοκέρ του Πανναξιακού και συμολήρωσε πολύ σοβαρά: “Αρχικά είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί ήθελα εδώ και πολύ καιρό να συνεργαστώ με τον κ. Οικονόμου (σ.σ Απόστολο), ένα «φλερτ» που υπήρχε εδώ και χρόνια, αλλά για διάφορες συγκυρίες δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.

metaxa_ao thyras

Οι στόχοι της ομάδας είναι μία πολύ καλή πορεία, ει δυνατόν ακόμη καλύτερη από την περσινή, καθώς πλέον έχουμε και την Ευρώπη. Για μένα ως “Ναταλία” θα ήθελα να κάνω μία καλή χρονιά, με σταθερότητα στην απόδοσή μου και να δείξω αυτό που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα μου ως αθλήτρια, γιατί νομίζω ότι ακόμη δεν έχω φτάσει στο επίπεδο που ονειρεύομαι και έχω περιθώρια να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο.

Όπως και η Τσομπανίδου δεν φαίνεται να αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα προσαρμογής, αφού όπως παραδέχθηκε μετά από την περσινή χρονιά στη Νάξο της πάει το νησιώτικο στυλ ζωής.

“Θεωρώ πως δεν έχω πρόβλημα προσαρμογής και γενικά «δένομαι» πολύ εύκολα, μιας και είμαι αρκετά κοινωνικός άνθρωπος. Όσον αφορά σε αυτό που λέγεται συχνά, πως είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι στο νησί, προσωπικά δεν το θεωρώ κάτι δύσκολο και θα έλεγα πως μάλλον μου αρέσει κιόλας… Μ’ αρέσει ο τρόπος ζωής σε νησί, μου προσφέρει ηρεμία και το να ζεις σε ένα νησί δημιουργεί ένα ακόμη καλύτερο κλίμα με όλες τις συμπαίκτριές σου, γιατί είμαστε όλη τη μέρα μαζί και δε νιώθεις εύκολα μοναξιά”.

metaxa_pannaxiakos

Το σίγουρο πάντως είναι πως με τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό της στους αγώνες όχι μόνο δεν πρόκειται να νιώσει μοναξιά, αλλά θα “φτιαχτεί” ακόμη περισσότερο ψυχολογικά, για να δώσει το 101% των δυνάμεών της για τη νίκη.

Μέχρι τώρα ως φιλοξενούμενες έχουμε δει στη Σαντορίνη πως ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και στα εντός έδρα ματς δημιουργεί μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα κάτι που κάθε αθλήτρια νομίζω θα ήθελε, να παίζει σε γεμάτα γήπεδα. Η πρώτη μου επαφή με κόσμο, ήταν στον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, όπου αυτό που ένιωθες από τη συμπαράσταση των οπαδών ήταν κάτι που σου προκαλούσε δέος, ανατριχίλα. Βλέπω όμως ότι και στο ΔΑΠΠΟΣ οι φίλοι του Α.Ο Θήρας είναι πολύ εκδηλωτικοί και ανυπομονώ να αρχίσουν οι αγώνες. Για αυτό… ζω και πραγματικά μ’ αρέσει πολύ”!

ΦΩΤΟ: Κostas Mathioulakis Photography/ Facebook