ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Διεκδικεί μόνο εκπροσώπηση στην ΕΟΕ ο Μαυρομάτης

Διεκδικεί μόνο εκπροσώπηση στην ΕΟΕ ο Μαυρομάτης

Την ημέρα που ολοκληρώνονται οι υποψηφιότητες για τις προσεχείς εκλογές της ΕΟΠΕ (17/12), ο τέως πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομάτης με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τo διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας -αποχωρώντας μετά από 23 χρόνια στα δρώμενα αυτής- ενώ θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η δήλωση του Αχιλλέα Μαυρομάτη:

«Μετά τις αρχαιρεσίες της 3ης Σεπτεμβρίου που δεν ανέδειξαν διοίκηση στην ΕΟΠΕ και αναλογιζόμενος τη ζημιά που υφίσταται για το λόγο αυτό το άθλημα, κατέβαλλα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάθε δυνατή προσπάθεια, προς κάθε κατεύθυνση, για να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις σε μια οικουμενική διοίκηση
Οι προσπάθειες αυτές απέβησαν άκαρπες για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.
Κατόπιν όμως αυτού και μετά από ώριμη σκέψη και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της διοικητικής αβεβαιότητας, αποφάσισα να μη θέσω ξανά υποψηφιότητα για το ΔΣ της ΕΟΠΕ.

Έτσι ολοκληρώνεται ένας κύκλος εικοσι τριών (23) και πλέον ετών στη διοίκηση της ΕΟΠΕ, από τα οποία τα έξι (6) τελευταία ήταν στη θέση του προέδρου. Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να υπηρετήσω το άθλημα μας και παρά τα λάθη, που σίγουρα έγιναν, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου πως έκανα ότι μπορούσα κι ότι το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία έξι (6) χρόνια επιβίωσε μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες, ενώ παρά τα προβλήματα που είχε από το παρελθόν κάνοντας μάλιστα και δύο βήματα μπροστά.
Εύχομαι από καρδιάς η διοίκηση που θα προκύψει να καταφέρει να κάνει ακόμη μεγαλύτερα βήματα προόδου.

Προσωπικά δηλώνω πως θα παραμείνω ενεργός και εκτός ομοσπονδίας και θα στηρίξω όλες τις προσπάθειες που θα καταβληθούν με την εμπειρία μου, αλλά και από τις θέσεις που ήδη κατέχω στα διεθνή όργανά.
Θεωρώντας δε ότι έχω ακόμη πολλά να προσφέρω στο άθλημα αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα θα διεκδικήσω την ψήφο των σωματείων για να εκλεγώ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».