DARK ROOM

Διέρρευσε «καυτό» υλικό από πάρτι τίτλου αθλητριών στο Ουισκόνσιν (fot)

Διέρρευσε «καυτό» υλικό από πάρτι τίτλου αθλητριών στο Ουισκόνσιν (fot)

Μία πρωτοφανής υπόθεση βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στο «μικροσκόπιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας του Γουισκόνσιν, με αφορμή τις περίπου 40 διωτικές φωτογραφίες και βίντεο αθλητριών της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Wisconsin–Madison, από το ξέφρενο πάρτι που έστησαν τα κορίτσια τον Δεκέμβριο του 2021 στα αποδυτήρια, γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όπως δήλωσε το Πανεπιστημίο του Ουισκόνσιν η αστυνομία «διερευνά πολλαπλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής χρήσης ευαίσθητων φωτογραφιών χωρίς συναίνεση» και συμπλήρωσε: «Η μη εξουσιοδοτημένη κοινή χρήση είναι μια σημαντική και αθέμιτη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των φοιτητών-αθλητών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παραβιάσεων των πανεπιστημιακών πολιτικών και των ποινικών καταστατικών».

Όπως δήλωσε στη DailyMail.com, ο Διευθυντής Επικοινωνιών του αστυνομικού τμήματος, Marc Lovicott οι φωτογραφίες προήλθαν από τα τηλέφωνα ενός από τους παίκτες, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com. Σημείωσε μάλιστα πως η παίκτρια δεν είναι ύποπτη και δεν γνωρίζει πώς κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά είπε ότι εξετάζουν εάν το κινητό της τηλέφωνο παραβιάστηκε.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ουισκόνσιν, είναι παράνομος ο διαμοιρασμός ακατάλληλων φωτογραφιών χωρίς άδεια. Κάτι που σημαίνει πως για να αναρτηθούν οι φωτό στο διαδίκτυο θα έπρεπε να υπάρχει η συγκατάθεση και των 18 αθλητριών της ομάδας -εκ των οποίων κάποιες έχουν αποφοιτήσει- που μεταξύ άλλων φωτογραφίζονται γυμνόστηθες στην κάμερα με χαρά κατά τη διάρκεια των επινίκιων του τίτλου, μετά τη νίκη επί της Νεμπράσκα στον τελικό!