DARK ROOM

Διεθνής άσος απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να εμβολιαστεί!

Διεθνής άσος απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να εμβολιαστεί!

Για μια ακόμη φορά το ευρωπαϊκό βόλεϊ πλήτετται ξανά σοβαρά από τον κορονοϊό και η κατάσταση κάθε μέρα χειροτερεύει. Σε μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα,  οι περισσότεροι αγώνες αναβάλλονται μαζικά λόγω κρουσμάτων,  στα ευρωπαϊκά κύπελλα οι ομάδες άρχισαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα ταξίδια, ενώ ομάδα της Αυστρίας έλυσε τη συνεργασία της με αθλητή που αρνήθηκε να κάνει την “αναμνηστική” δόση.

Συγκεκριμένα η αυστριακή SK Zadruga Aich / Dob “έσπασε” το συμβόλαιό της με τον Πολωνό ακραίο Κόνραντ Φορμέλα , ο οποίος αρνήθηκε να ανανεώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

«Είμαστε απογοητευμένοι που ο Φορμέλα δεν ήθελε να ανανεώσει το ληγμένο πιστοποιητικό του με επανεμβολιασμό. Θεωρείται ανεμβολίαστος και ως εκ τούτου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπαικτών του. Επίσης, λόγω αυτού είναι αδύνατη η συμμετοχή του στους αγώνες. Απλώς πρέπει να τερματίσουμε το συμβόλαιο μαζί του», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Zadruga, Martin Micheu.

Παρόλα αυτά ο 26 χρονος διεθνής Πολωνός φαίνεται πως ήδη βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς υπέγραψε στην Διναμό Βουκουρεστίου, αφού στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας, ο εμβολιασμός δεν λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και οι ποινές είναι “χαλαρές”.

Το πρωτάθλημα πάντως που φαίνεται να αντιμετωπίζει την χειρότερη κατάσταση με τον COVID-19 αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι το ιταλικό πρωτάθλημα ανδρών. Σε δύο αγωνιστικές  της νέας χρονιάς στην Legavolley έγιναν μόνο 5 από τους 12 αγώνες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου του εθνικού πρωταθλήματος, ορίστηκαν οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ιταλίας. Δεδομένου ότι ο πρώτος γύρος δεν έχει ολοκληρωθεί, οι Ιταλοί χρειάστηκε να αλλάξουν τον χρόνο των αγώνων κυπέλλου. Το «Final Four» της διοργάνωσης αναβλήθηκε από τις 22-23 Ιανουαρίου για τις 5-6 Μαρτίου.

Στην Ιταλία, όπου ο εμβολιασμός στη χώρα είναι στο 80%,  ένας αγώνας ακυρώνεται εάν περισσότεροι από τρεις παίκτες από μία από τις ομάδες διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό. Σε «Λούμπε Τσιβιτάνοβα», «Πιατσέντσα», «Πάντοβα», «Τσιστέρνα» σχεδόν όλοι οι παίκτες ήταν άρρωστοι. Στη Βίμπο, οι αθλητές πηγαίνουν ξανά στο γήπεδο φορώντας μάσκες, ενώ και οι παίκτες της Τάραντο θέλουν να κάνουν το ίδιο – προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ο ιός όμως φαίνεται πως δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ χωρών, αφού αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά αναβλήθηκαν τέσσερις αγώνες της 3ης αγωνιστικής του Champions League, ενώ σε κάποιες χώρες από τις 10 Ιανουαρίου, όλοι οι αθλητές που ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα θα πρέπει να εμβολιαστούν ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίων έξι μηνών για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να μη χάσουν τη δουλειά τους.