ΔΙΕΘΝΗ

«Δήμιος» του «Ράφα» ο «Πέπε», νίκη για «Κόκκι»

«Δήμιος» του «Ράφα» ο «Πέπε», νίκη για «Κόκκι»

Ο Αργεντίνος πρώην άσος του Παναθηναϊκού υποχρέωσε την 5η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος τη Ναντ του Κουμεντάκη σε μια ακόμη φετινή ήττα, σε αντίθεση με την Πουατιέ του Κοκκινάκη, που έφυγε με τρίποντο απ’ το Παρίσι.

Στo ματς της Ναντ με την Αζαξιό η ομάδα του Ραφαήλ Κουμεντάκη και του αθλητικού διευθυντή, Αχιλλέα Παπαδημητρίου παρέδωσε σεμινάρια… αυτοκτονίας απέναντι στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Γκονζάλες! Οι γηπεδούχοι, έστω και δύσκολα, προηγήθηκαν με 2-0 σετ, ωστόσο  δεν “καθάρισαν” το ματς στο 3ο σετ και το “πλήρωσαν ακριβά” έπειτα από ένα πραγματικό θρίλερ!

Οι “Πειρατές” της Κορσικής, που δεν τα παράτησαν, με αντεπίθεση διαρκείας προηγήθηκαν 24-22 και αφού έχασαν τρεις ευκαιρίες για να πάρουν το σετ, βρέθηκαν να χάνουν με 27-26, αλλά στο τέλος η Αζαξιό πανηγύρισε με 29-27 το σετ, μειώνοντας σε 2-1.

Μετά λοιπόν το σετ… οξυγόνο, η παρέα του πρώην άσου του “τριφυλλιού”, “Πέπε” Γκονζάλες, εκμεταλλευόμενη την πεσμένη ψυχολογία των γηπεδούχων, έφτασε τελικά δύσκολα στην ανατροπή, πανηγυρίζοντας έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά με 3-2 (22-25, 23-25, 29-27, 25-13, 15-13) μία σπουδαία επιτυχία.

Ο “Πέπε” Γκονζάλες, που στο ματς της πρεμιέρας είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ στην Κορσική από την Πουατιέ του Κοκκινάκη, αναδείχθηκε με 24 πόντους τοπ σκόρερ του αγώνα, ενώ ο Κουμεντάκης, που στα 4 πρώτα σετ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και μπήκε βασικός στο τάι μπρέικ,  σημείωσε 5 πόντους. Τοπ σκόρερ των γηπεδούχων ο Νοντά με 20 πόντους.

Στο Παρίσι  η παρέα του Μενέλαου Κοκκινάκη “άλωσε” την “Πόλη του Φωτός”, κερδίζοντας με 3-0 (25-18, 25-21, 25-19) τους “πρωτευουσιάνους”, με τον Έλληνα άσο να αγωνίζεται βασικός σε όλο το ματς και να πετυχαίνει 6 πόντους (4/6, 67% επ., 2 άσοι) Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης χρίστηκε ο “συνήθης” σκόρερ, Αλ Χασαντι,  “φορτώνοντας” τους αντιπάλους του με 24 πόντους.

Στην βαθμολογία, όπου πρωτοπόρος είναι με 12 πόντους η Σαμόν, η Πουατιέ με μόλις μία ήττα βρίσκεται στην 3η θέση με 10 βαθμούς, ενώ με μία νίκη και 4 βαθμούς η Ναντ είναι στην 10η θέση.