Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δύναμη έδρας για τον Άρη

Δύναμη έδρας για τον Άρη

Ανάλυσε το

Με το «αέρα» της νίκης  που πήρε στην Ηλιούπολη, o Άρης επικράτησε και της ουραγού Θέτιδας με 3-0 για την 5η αγωνιστική της Α1 και σημείωσε  το «2χ2».  Οι «κίτρινες» του Δημητρη Σολκίδη ήταν καλύτερες στην επίθεση, πίεσαν αρκετά στο σέρβις με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν προβλήματα στην υποδοχή της ομάδας της  Βούλας η οποία αντιστάθηκε στο πρώτο και τρίτο σετ.

Στο τέλος του αγώνα αφιέρωσαν τη νίκη στη μνήμη του πρώην προπονητή του συλλόγου, Γιώργου Περσιανλή, ο οποίος πριν από τρία χρόνια έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο.

Η νεοφώτιστη αθηναϊκή ομάδα της Α1 πάλεψε όσο μπορούσε στο πρώτο σετ σετ αλλά δεν άντεξε στην πίεση του Άρη ενώ στα κρίσιμα σημεία του σετ έκανε πολλά λάθη, είχε πολλά χαμένα σέρβις που τα αξιοποίησε ο Άρης και πήρε το σετ με 25-20.

 Με φόρα και ψυχολογία από την κατάκτηση του πρώτου σετ, ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά προηγήθηκε 9-6, η Θέτιδα ισοφάρισε σε 9-9 και με την βοήθεια των φιλάθλων του αλλα και την ασταμάτητη Καετάνο έκανε σερί 10-0 παίρνοντας διαφορά ασφαλείας με 19-10 και στη συνέχεια με τις Νίκιτς-Αλεξάκου «κλείδωσε» το σετ με 25-16 και έφτασε στο 2-0.

 Στο τρίτο σετ ο Άρης ξεκίνησε καλά πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα με 16-9, οι παίκτριες του Άρη χαλάρωσαν, η ομάδα της Βούλας βρήκε την ευκαιρία και με τις Τουρνάκη- Αργυροπούλου, μείωσε σε 19-16. Ο Άρης στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του και με τις Καετάνο-Νίκιτς ξέφυγε με 22-17 και ολοκλήρωσε το σετ με 25-20 και συνολικό σκορ 3-0.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Σολκίδης:(προπονητής Άρης) «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε μια καθαρή νίκη η οποία ήρθε σχετικά εύκολα. Αν και δεν κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, κι αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. Αφιερώνουμε τη σημερινή μας νίκη στη μνήμη του Γιώργου Περσιανλή ο οποίος πριν από τρία χρόνια έφυγε από κοντά μας».

Αγγελική Γεωργοπούλου:(προπονήτρια Θέτιδα) «Κάναμε μια κακή εμφάνιση σήμερα, δεν παρουσιαστήκαμε καλά. Μας πίεσαν στο σερβίς και κάναμε αρκετά λάθη. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-20, 25-16 , 26-20

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνστανινίδου, Καετάνο, Νίκιτς, Καραφουλλιδου, Κελεσίδου –λ / Γουγούση, Πήττα, Χαραβελούλη, Σταματίου

Θέτις Β.( Γεωργοπούλου): Κιουτσιούκη, Αργυροπούλου, Τουρνάκη, Χριστινίδου, Μελετιάδη, Βαρουδάκη, Ξυντάρα -λ / Τοντάι, Λεωνίδου, Κερασιώτη

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...