Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δυνατά παιχνίδια, αμφίρροπα αποτελέσματα

Δυνατά παιχνίδια, αμφίρροπα αποτελέσματα

Εξαιρετικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών που θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις , με τα βλέμματα να επικεντρώνονται την Καθαρά Δευτέρα όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Το «κυρίως πιάτο» της 17ης αγωνιστικής δίνεται το Σάββατο όπου θα διεξαχθούν οι 4 από τις 6 αναμετρήσεις… Εκεί όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ΑΟΟ με τον Άρη, αλλά και αυτή μεταξύ Κηφισιάς – Παμβοχαϊκού.

ΜΕΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Θεσσαλονίκη η ΜΕΝΤ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Ρέντη.

Βέβαια η ΜΕΝΤ έχοντας στόχο την παραμονή της στην κατηγορία αποτελεί το αουτσάϊντερ απέναντι στον Ολυμπιακό που θέλει να παραμείνει στην κορυφή και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Από πλευράς γηπεδούχων ο Τσαϊρέλης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα (πέραν των δεδομένων απόντων Κνάπεκ/Αντωνιάδη) και έτσι απέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα προσπαθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από την άλλη ο Δημήτρης Καζάζης γνωρίζει πως η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και έτσι δεν αποκλείεται να δώσει ανάσες στους βασικούς του παίκτες, ενώ την ίδια ώρα δεν θέλει να έχει καμία απώλεια βαθμού.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μετά την πρόκριση επί του ΑΟΟ στο Κύπελλο υπογράμμισε «Σίγουρα παίζουμε σε μια έδρα που πάμε για πρώτη φορά σαν ομάδα. Προερχόμαστε από συνεχόμενους αγώνες και ταϊ-μπρέϊκ, αλλά πρέπει να δείχνουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση για να καταφέρουμε να κερδίσουμε χωρίς απώλεια βαθμών».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΑΕΚ

Μετά την πρόκρισή του στο Final 4 του Κυπέλλου ο Φοίνικας Σύρου θέλει να πιάσει 4αδα και με νίκη της Ένωσης να κάνει το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των Πειρατών θέλει να αποφύγει νέους μπελάδες τύπου Λαμίας και να πάρει το τρίποντο. Απουσίες για τον Παβλίσεβιτς δεν υπάρχουν και άπαντες στοχεύουν στη νίκη και μόνο αυτή.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ με τον Αντώνη Παπαδόπουλο στον πάγκο της θα επιδιώξει να κλέψει  όσα μπορεί από την αναμέτρηση για να κρατηθεί στην κατηγορία. Αποστολή δύσκολη αλλά όλοι θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό για την σωτηρία της ομάδας . Εκτός αποστολής ο Δημήτρης Ωρολογάς που είναι στο στάδιο τις αποθεραπείας.

Ο Τσέντομιρ Ίλιτς  αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Σίγουρα ο Φοίνικας Σύρου είναι πολύ καλύτερη ομάδα, αλλά εμείς με την μαχητικότητά μας θα πρέπει να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί από την αναμέτρηση και να συνεχίσουμε να παλεύουμε τα παιχνίδια».

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ- ΑΡΗΣ

Τη νίκη αλλά για διαφορετικούς λόγους θέλουν στον Έβρο και την Ορεστιάδα ΑΟΟ και Άρης. Οι «πράσινοι» του Έβρου μπορεί να αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από το Final 4 του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχοντας καλή ψυχολογία και τον κόσμο στο πλευρό τους θα επιδιώξουν το τρίποντο που θα σφραγίσει την 8άδα και ίσως και κάτι παραπάνω. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στους «ακρίτες» με τον Kώστα Δεληκώστα να υπογραμμίζει  «O αγώνας με τον Άρη είναι κρίσιμος για την ομάδας μας, γιατί με νίκη «κλειδώνουμε» την οχτάδα. Ο Άρης είναι καλός στο μπλοκ-άμυνα και με την προσθήκη του Kaminski σίγουρα ανέβηκε επίπεδο στο επιθετικό κομμάτι. Η καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό μας δίνει αυτοπεποίθηση για τα επόμενα ματς».

Ο Άρης προερχόμενος από καθαρή νίκη με 3-0 επί της ΜΕΝΤ θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να πάρει ένα ακόμη αποτέλεσμα που θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση εν όψει play-out.

Οι «κιτρινόμαυροι» με μοναδική απουσία αυτή του Νικηφορίδη ελπίζουν σε βαθμό ή βαθμούς με τον Κάσσανδρο Στίγγα να αναφέρει «Ένα παιγνίδι στα μέτρα μας.. Παίζουμε σε μια πολύ όμορφη αλλά και δύσκολη έδρα με πολύ κοινό. Η ομάδα μου θα κάνει ότι μπορεί για να κλέψει το οτιδήποτε. Μπορούμε να το κάνουμε αρκεί να το δείξουμε στο γήπεδο αύριο».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στο Ζηρίνειο με την αήττητη Κηφισιά να υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό που θέλει να φθάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.

Οι γηπεδούχοι του Κώστα Αρσενιάδη είναι σε πολύ καλό ρυθμό και είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη που τους κρατήσει στην πρώτη 4άδα. Προβλήματα δεν υπάρχουν οπότε όλοι θα επιδιώξουν το τρίποντο .

Σχολιάζοντας την αναμέτρηση ο λίμπερο της Κηφισιάς Κώστας Ταμπουρατζής δήλωσε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παμβοχαϊκό. Υπάρχει κούραση στην ομάδα αλλά στην ζυγαριά κούρασης και θέλησης νικήτρια πάντα βγαίνει η θέληση για τη νίκη. Οπότε πάμε για τη νίκη».

Από την πλευρά του ο Μέρτεν θέλει να δει σε ένα ακόμη παιχνίδι της ομάδα του μαχητική και να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μοναδικός απόντας ο Στεφάνοβιτς που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας , ενώ ο Θάνος Τερζής δηλώνει «Θα προσπαθήσουμε καλύτερο απέναντι στην Κηφισιά. Η ομάδα πέρασε από 1000 κύματα και έφτιαξε πλάνο Β και πλάνο Γ, ωστόσο θεωρούμε ότι από την στιγμή και μαθηματικά δεν έχει τελειώσει η τετράδα θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε. Αν πούμε ότι δεν έχουμε στόχο δεν πάμε πουθενά. Έχουμε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια στο πρόγραμμα και στοχεύουμε να πάμε όσο καλύτερα και πιο ψηλά μπορούμε να φθάσουμε».

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015
18.00: ΜΕΝΤ – Ολυμπιακός
19.00: ΑΟ Ορεστιάδα – Α.Σ.Άρης
19.00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – ΑΕΚ
20.00: Α.Ο.Κηφισιάς – Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
16.00: Παναθηναϊκός ΑΟ – Γ.Σ. Λαμία

Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου
19.00: ΠΑΟΚ – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης