Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δυνατά παιχνίδια, πολλές «παγίδες»

Δυνατά παιχνίδια, πολλές «παγίδες»

Πριν προλάβουν να στεγνώσουν φανέλες και σορτσάκια, από μία ακόμη φετινή εμβόλιμη αγωνιστική,  οι ομάδες ξαναρίχνονται στην μάχη της Α1 και της 16ης αγωνιστική που μπορεί να μην έχει το μεγάλο ντέρμπι, περιλαμβάνει ωστόσο πολλά και δυνατά παιχνίδια…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στην Κυψέλη φιλοξενείται το πρώτο (χρονικά) παιχνίδι της αγωνιστικής με τους «πράσινους» της Αθήνας να υποδέχονται τους «πράσινους» του Έβρου.

Ο Παναθηναϊκός προερχόμενος από ήττα στην Σύρο θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να κρατήσει-αρχικά- την 5η θέση της βαθμολογίας και εν συνεχεία να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την είσοδό του στην 4άδα.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αυτό τον αφήνει αισιόδοξο πως η ομάδα του θα κατακτήσει τη νίκη απέναντι στους ακρίτες όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Άλβι Σούρδι που παίρνει χρόνο συμμετοχής και κερδίζει την εμπιστοσύνη του μιλώντας για τον αγώνα απέναντι στην Ορεστιάδα τόνισε  «Προερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι, από το οποίο δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα είναι ταλαιπωρημένη από το κουραστικό ταξίδι, ωστόσο επιθυμούμε να επιστρέψουμε στις νίκες και καλούμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας. Θεωρώ ότι με τη βοήθεια των οπαδών μας στην έδρα μας και πραγματοποιώντας ένα καλό αγώνα, θα το καταφέρουμε ώστε να μείνουμε μέσα στο στόχο της εισόδου στην «4άδα».

Από την άλλη πλευρά ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έχοντας ψυχολογία από τη νίκη επί του Παμβοχαϊκού θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες του και να κλειδώσει την 8άδα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Απουσίες ή τραυματισμούς δεν έχουν οι Θρακιώτες με τον Δημήτρη Ριζόπουλο να δηλώνει «Μας περιμένει δύσκολος αγώνας. Θέλουμε να δείξουμε καλό πρόσωπο και μακριά από την έδρα μας. Έχουμε καλή ψυχολογία και μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

ΑΡΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στην Μίκρα ο αγώνας για τον Άρη κόντρα στον Φοίνικα Σύρου ίσως είναι ένας αγώνας τελικός αφού οι «κιτρινόμαυροι» ποντάρουν πολλά στην έδρα τους και θέλουν τους βαθμούς προκειμένου να αποφύγουν την επικίνδυνη ζώνη.

Η ανάγκη για βαθμούς πλέον είναι επιτακτική καθώς έχουν αρχίσει να στενεύουν τα περιθώρια για τους Θεσσαλονικιούς.

Τα προβλήματα για τον Άρη έχουν γίνει εδώ και χρόνια δεύτερη φύση του με τον Γιάννη Μέλκα να μην υπολογίζει τον Γιάννη Κυριακίδη, ενώ Χαριτωνίδης και Γκιρτζίκης αναμένεται να αγωνιστούν έστω και αν δεν ξεπέρασαν πλήρως τους τραυματισμούς τους.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε «Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ανηφόρα. Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο Φοίνικας είναι ομάδα 4αδας. Θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα»

Ο Φοίνικας Σύρου έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους και βλέψεις θέλει να πάρει το τρίποντο και να παραμείνει στην 4άδα. Οι Συριανοί βρίσκονται σε καλή κατάσταση δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και άπαντες αισιοδοξούν για τη νίκη.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η επιστροφή του Ανδρέα Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη ως αντίπαλος της πρώην του ομάδας με τον διεθνή κεντρικό να υπογραμμίζει «Πήγα στον Φοίνικα για καλύτερες συνθήκες καριέρας και θέλω να τα δώσω όλα για να νικήσει η ομάδα μου. Δε μαλώσαμε με τη διοίκηση του Άρη, απλά πήραμε την απόφαση που έπρεπε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα εύχομαι ο Άρης να μείνει στην κατηγορία».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα μεγάλο παιχνίδι όπου θα προσπαθήσει με την δύναμη της έδρας να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τους Πειραιώτες.

Η Αχαϊοι έχοντας πάρει ένα τεράστιο τρίποντο στην Θεσσαλονίκη έχουν καλή ψυχολογία και χωρίς άγχος θα προσπαθήσουν να κοιτάξουν κατάματα τους «ερυθρόλευκους».

Ο Γιώργος Λυκούδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει του αγώνα και δήλωσε «Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι και ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε αύριο όμως στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό ανεξαρτήτως από τον αντίπαλο. Παίζουμε στην έδρα μας , πιστεύω πως θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ».

Ο Ολυμπιακός θέλοντας να συνεχίσει τις νίκες του και προερχόμενος από ένα εύκολο τρίποντο κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στοχεύει σε ένα ακόμη τρίποντο που θα τον κρατήσει και στην κορυφή.

Ο Ρομπέρτο Πιάτσα δεν πονοκεφαλιάζει για τραυματίες και απουσίες και έτσι με όλα τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους τόνισε «Προερχόμαστε από ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τώρα ξεκινάει ένα σερί δύσκολων αγώνων για όλες τις διοργανώσεις, αφού σε μια περίοδο δυο εβδομάδων θα παίξουμε για το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο αλλά και το Λιγκ Καπ. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, αρχίζοντας από τον αγώνα με την Παναχαϊκή».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Στην Κόρινθο o Παμβοχαϊκός φιλοξενεί τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες για τους γηπεδούχους που δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση.

Οι «κυανοκίτρινοι» του Γιώργου Χριστόπουλου μετά την ήττα τους στην Ορεστιάδα θέλουν να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν τα χαμόγελα λίγο πριν την αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα την Κύζικο.

Ο Παμβοχαϊκός θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα με τον Γιώργο Χριστόπουλο αν τονίζει «Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή και φτάσαμε να διεκδικούμε την 4αδα σε βάρος του ΠΑΟΚ. Απομακρύνθηκε η 4αδα, μας απογοητεύει αυτό αλλά δε πρέπει να μας καταβάλει. Πρέπει να δούμε συνολικά την πορεία μας. Οι φίλοι του Παμβοχαϊκού περιμένουν την αντίδραση μας. Έχουμε μπροστά μας και το κύπελλο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Ο Ηρακλής μετά την ήττα από την Παναχαϊκή δεν έχει περιθώρια να χάνει βαθμούς και πλέον θα διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί σε όσα παιχνίδια αγωνίζεται.

Στα αρνητικά για του «κυανόλευκους» του Γιάννη Ορφανού η ταλαιπωρία του ταξιδιού προς το Βραχάτι καθώς η αποστολή έφθασε στην Κόρινθο με τρένο (Προαστιακό) προκειμένου να αποφύγει τα μπλόκα των αγροτών.

Ο τεχνικός του Γηραιού μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Είναι δύσκολο παιχνίδι για μας μετά από μία ήττα που μας κόστισε. Θέλουμε να ρεφάρουμε την ήττα που κάναμε με την Παναχαϊκή με ένα θετικό αποτέλεσμα στο Βραχάτι. Ο Παμβοχαϊκός σίγουρα θα αντιδράσει μετά τις ήττες των τελευταίων ημερών. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο Βραχάτι ότι κάναμε στην έδρα μας που νικήσαμε 3-1. Η μάχη της παραμονής θα είναι μεγάλη για την ομάδα μου».

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

18.00 ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Ηρακλής Πετ. 2015

18.00 (Novasports3) Παναχαϊκή Πέτ. 2013 – Ολυμπιακός ΣΦΠ

19.00 ΑΣ Άρης – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΟ Ορεστιάδας

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

17.00 (Novasports-6): ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. – ΠΑΟΚ

20.00 ΓΣ Λαμίας – Α.Ο.Π Κηφισιάς