Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δυο διεθνή αστέρια φέρνει «πακέτο» ο Βάσοβιτς στη Σαντορίνη

Δυο διεθνή αστέρια φέρνει «πακέτο» ο Βάσοβιτς στη Σαντορίνη

Αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό σύνολο στη νέα σεζόν της Volleyleague δείχνει να είναι ο Σέρβος νέος τεχνικός του Α.Ο. Θήρας, Βλάντιμιρ Βάσοβιτς ο οποίος θέλει να φέρει μαζί του στη Σαντορίνη και δύο διεθνείς άσους, με τις οποίες πανηγύρισε μαζί στα «χρώματα» της σερβικής ΖΟΚ UB πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ Σερβίας 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet  οι “εκλεκτές” του Σέρβου κόουτς για τον φετινό Α.Ο. Θήρας είναι η Βόσνια πρώην πασαδόρος της Top Speed, Μιλάνα Μπόζιτς  και η Σέρβα ακραία της ZOK, Λιούμπιτσα Κέτσμαν.

Μόλις 22 ετών η Μπόζιτς (1.86μ) θεωρείται ένα από τα «διαμάντια» του βόλεϊ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αφού από τα 16 της χρόνια που κλήθηκε στην Εθνική Γυναικών, μέχρι σήμερα, διαρκώς εξελίσσεται. Τη σεζόν 2020-2021 μάλιστα αναδείχθηκε κορυφαία πασαδόρος της σερβικής Λίγκα.

Η Μπόζιτς, που ξεκίνησε το βόλεϊ στην ΖΟΚ Μόντριτσα και παρέμεινε εκεί για τρία χρόνια , παρά το νεαρό της ηλικίας έχει ήδη εμπειρία ξένων πρωταθλημάτων, αφού τη σεζόν 2019-2021 αγωνίστηκε στο ελβετικό πρωτάθλημα, με την Volleyball Franches-Montagnes και φέτος στη Λίγκα της Κινεζικής Ταϊπέι.

Πολύ καλή  φαντάζει επίσης και η επιλογή της διεθνούς Σέρβας ακραίας της ZOK UB, Λιούμπιτσα Κέτσμαν(1.80μ) . Η 29χρονη ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης 2010 με την U19 γυναικών της Σερβίας, έμαθε βόλεϊ στον Ερυθρό Αστέρα, με τη φανέλα του οποίου στα 5 χρόνια παρουσίας της κατέκτησε υπό τις οδηγίες των γνώριμων τεχνικών στο ελληνικό κοινό Ράτκο Παβλίσεβιτς (Φοίνικας Σύρου) και Μπράνκο Κοβάτσεβιτς 4 νταμπλ Σερβίας και δις τη 2η θέση στο CEV Cup. Επίσης πολύτιμη είναι και η εμπειρία που έχει κερδίσει σε ξένα πρωταθλήματα όπως της Ρουμανίας (Τάργκου Μούρες),  Γερμανίας (Πότσδαμ) και Πολωνίας (Energa MKS Kalisz).

Μεταξύ άλλων ατομικών τίτλων η Κέτσμαν έχει αναδειχθεί κορυφαία υποδοχέας και κορυφαία ακραία του πρωταθλήματος Σερβίας (2012-2013) και δις κορυφαία ακραία του Κυπέλλου Σερβίας (2011-2012, 2013-2014).

Πέρα όμως από τις αγωνιστικές τους αρετές, οι «εκλεκτές» του Βάσοβιτς για τον Α.Ο. Θήρας, είναι  βέβαιο πως πέρα από τις αγωνιστικές τους αρετές, θα «κάψουν καρδιές» στις κερκίδες του ΔΑΠΠΟΣ και με τα εξωτερικά τους χαρίσματα.

Μάλιστα για την Κέτσμαν, video που κυκλοφόρησε πριν 7 χρόνια στο Youtube κατατάσσει τη διεθνή Σέρβα ακραία στις 15 πιο όμορφες βολεϊμπολίστριες της χώρας της.