ΔΙΕΘΝΗ

Δύο «καρντασίνες» σάρωσαν στο ντεμπούτο με τη Μακάμπι Χάιφα (vid)

Δύο «καρντασίνες» σάρωσαν στο ντεμπούτο με τη Μακάμπι Χάιφα (vid)

Στο δρόμο που χάραξε ο Θάνος Μαρούλης (Χαποέλ Χαμαμπίλ) βάδισαν οι διεθνείς μας Μαρία Οικονομίδου και Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, που σήμερα Παρασκευή έκαναν στα “χρώματα” της ισραηλινής Μακάμπι Χαϊφα το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, όπου φέτος δημιουργείται πλέον μία μικρή “ελληνική” παροικία.

H 26χρονη πρώην διαγώνια του Πανναξιακού και η 24χρονη πρώην πασαδόρος της Θέτιδας Βούλας στην πρώτη τους εμφάνιση με τη νέα τους ομάδα, όχι μόνο πανηγύρισαν στο άνοιγμα της αυλαίας του β’ γύρου του ισραηλινού πρωταθλήματος μία εύκολη εκτός έδρας νίκη με 3-0 σετ (25-18, 25-13, 25-21) επί της Μακάμπι Μοσινζόν Χοντ Χασαρόν, αλλά ήταν οι κορυφαίες του γηπέδου.

Συγκεκριμένα η Θεσσαλονικιά “μπόμπερ” αναδείχθηκε με 18 πόντους (15/25επ., 1 άσο, 2 μπλοκ) σε τοπ σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ η συμπολίτισσά της “μαέστρος” πέρα από την εξαιρετική οργάνωση παιχνιδιού, σκόραρε και 7 πόντους (4/6επ, 1 άσο, 2 μπλοκ) για τις φιλοξενούμενες. Μοναδική παίκτρια των γηπεδούχων με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν η Καριουτσκαγια με 10π.

hapoel maccabi haifa

Η απόδοση των Ελληνίδων άσων σε συνδυασμό με τη δεύτερη φετινή νίκη της ομάδας της Χάιφα, έχει σκορπίσει ιδιαίτερη αισιοδοξία στις τάξεις της ισραηλινής ομάδας, που μετά το “μουδιασμένο” α’ γύρο, ο Βραζιλιάνος προπονητής, Λεονάρντο Ντος Σάντος, ελπίζει από την 5η θέση της κατάταξης που βρίσκεται σήμερα, σε ένα καλύτερο μέλλον. Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται με 21β σε 8 ματς η Χάποελ Ιρόνι Κιριατ Άτα.

Η ομάδα της Χάιφα, στη σύνθεσή της οποίας υπάρχουν άλλες 5 ξένες (4 Ρωσίδες, 1 Λευκορωσίδα) έχει στην τροπαιοθήκη της 2 νταμπλ (2016, 2018), έναν τίτλο (2019) και ένα Κύπελλο (2017).

Δείτε στο video την προθέρμανση των Ελληνίδων αθλητριών στα “πράσινα” της Μακάμπι Χάιφα