ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Διπλή χαρά για την «αμφίβια» Λαμπρινή (φωτό)

Διπλή χαρά για την «αμφίβια» Λαμπρινή (φωτό)

Στα περισσότερα παραμύθια η πριγκίπισσα με ένα φιλί στο… βάτραχο, τον μεταμορφώνει σε πρίγκηπα και ζούνε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Στο “παραμύθι” όμως της Θεσσαλονικιάς, Λαμπρινής Κωνσταντινίδου, η διεθνής πασαδόρος είναι πρόθυμη να φιλήσει όλους τους…  βατράχους (σ. σ “frogs” το παρατσούκλι της ομάδας του Texas Christian University) του Τέξας προκειμένου να εκπληρώσει το όνειρο της ζωής της!

frogs_tcu

Εδώ και λίγες ώρες η πρώην άσος του West Virginia πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού η μια χαρά διαδέχεται την άλλη. Λίγα 24ωρα μετά την παρθενική της κλήση στην Εθνική Γυναικών, επικυρώθηκε η πολυπόθητη μεταγραφή της στο TCU και συμπεριλήφθηκε στο ρόστερ των κολεγιακών του ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.

konstantinidou_papaioannou

Για μια νέα καριέρα στην άμμο

Ωστόσο, επειδή το νέο “σπίτι” της Κωνσταντινίδου, ανήκει στο ίδιο πρωτάθλημα βόλεϊ με το West Virginia, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν χρόνο στη σάλα, αλλά θα μπορεί κανονικά από αύριο να αγωνίζεται στην άμμο. Κάτι που μάλιστα κέντρισε ήδη το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Ταμπουρατζή, ο οποίος ήδη συνεχάρη την 19χρονη άσο και βολιδοσκόπησε την πρόθεσή της να ασχοληθεί με το μπιτς βόλεϊ.

sand_TCU

Άλλωστε όπως τόνισε και η προπονήτριά της “η Λαμπρινή θα αγωνιστεί στην ομάδα του μπιτς βόλεϊ του TCU, κάτι που ασφαλώς θα είναι μία μεγάλη εμπειρία για εκείνη και πιστεύω θα τη βοηθήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κίνησή της, το χειρισμό της μπάλας και γενικά τις δεξιότητες της στο παιχνίδι».

Κρέιμερ: “Μπορεί να γίνει η καλύτερη”

Μάλιστα στην παρουσίασή της η μέντοράς της στο West Virginia και σημερινή Διευθύντρια της πανεπιστημιακής ομάδας βόλεϊ του TCU, Τζιλ Κρέιμερ μίλησε με πολύ επαινετικά λόγια για την αγαπημένη της πρώην παίκτρια, η οποία την ακολούθησε τελικά μέχρι το Τέξας.

kraymer_konstantinidoy

«Ανέκαθεν είχα πολύ ισχυρούς δεσμούς με τις πασαδόρους των ομάδων μου, επειδή μεταξύ άλλων είναι και οι φυσικοί ηγέτες στο γήπεδο. Με την Λαμπρινή είχα ένα πολύ ιδιαίτερο «δέσιμο» εδώ και ενάμισι χρόνο και με τίμησε με την εμπιστοσύνη της να με ακολουθήσει στο TCU. Πρόκειται για μία ανιδιοτελή ηγέτιδα, πραγματική «ψυχούλα»,  που ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των συμπαικτριών της και στοχαστικό άτομο. Έχει μία ηρεμία, η οποία προσφέρει στις συμπαίκτριές της μία αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς.

Παράλληλα είναι μία ικανότατη πασαδόρος που με το παιχνίδι της κάνει καλύτερες τις επιθετικούς της» δήλωσε αρχικά η Κρέιμερ για την Κωνσταντινίδου που ως «ρούκι» στο WVU, στην αρχή της σεζόν ήταν στο τοπ 10 στις ασίστ ανα σετ και τελείωσε τη χρονιά 5η στις Big 12 με 10.01 ασίστ ανά σετ και 8η με 0,27 άσους ανά σετ. Μάλιστα οι συνολικά 971 ασίστ που είχε στη σεζόν, την κατέταξαν στην 2η θέση όλων των εποχών στην ιστορία των  Mountaineer (σ.σ το παρατσούκλι της ομάδας του West Virginia University), ως πρωτοετής, ενώ στην παρθενική της μόλις εβδομάδα κολεγιακής δράσης αναδείχθηκε «ρούκι» της εβδομάδας. Δικαιολογημένα λοιπόν η προπονήτριά της συνέχισε να πλέκει το εγκώμιο της Λαμπρινούλας.

tcu4

«Η Λαμπρινή έχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να είναι η καλύτερη βολεϊμπολίστρια. Καθημερινά ξοδεύει με δική της πρωτοβουλία πολύ χρόνο στο γυμναστήριο, ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική για τον εαυτό της και τους αντιπάλους της. Μολονότι αυτή τη σεζόν θα προπονείται και δεν θα αγωνίζεται στην ομάδα, είναι βέβαιο πως θα προσφέρει μεγαλύτερο συναγωνισμό στην ομάδα και θα έχει πολύ χρόνο για να δουλέψει περισσότερο με τις επιθετικούς της.

Κωνσταντινίδου: “Από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους η Τζιλ”

Τέλος παίρνοντας το λόγο η διεθνής πασαδόρος, που σύμφωνα με τα όσα γράφει η επίσημη ιστοσελίδα του TCU, πριν ακόμη μεταγραφεί στο Πανεπιστήμιο του Τέξας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Γυναικών για τις προσεχείς υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανταπέδωσε τα καλά λόγια που εισέπραξε νωρίτερα από την Τζιλ Κρέιμερ την οποία  αποκάλεσε  «έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που γνωρίζω! Έμαθα πολλά από εκείνη για το βόλεϊ και πήρα πολύτιμες συμβουλές τις οποίες θα τις κρατήσω για όλη μου τη ζωή.

tcu

Ανυπομονώ να μάθω ακόμη περισσότερα και να της δείξω τι μπορώ να κάνω ακόμη μέσα στο γήπεδο. Όλο το διάστημα που πέρασα μαζί της εκείνη «έχτιζε» χαρακτήρες στις αθλήτριές της και κατά την γνώμη μπορεί να με κάνει την καλύτερη παίκτρια που μπορώ να γίνω και να με προετοιμάσει κατάλληλα για την μελλοντική επαγγελματική μου καριέρα».