ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Διπλή συμμετοχή ΠΑ.Σ.Α.Π. σε προτάσεις του Erasmus +

Διπλή συμμετοχή ΠΑ.Σ.Α.Π. σε προτάσεις του Erasmus +

Η σημερινή λήξη προθεσμίας κατάθεσης προτάσεων για χρηματοδότηση μέσω του Erasmus +, βρήκε τον ΠΑ.Σ.Α.Π. να συμμετέχει σε δύο προτάσεις στην κατηγορία των «Small Collaborative Partnerships».

Η επίσημη ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών

“Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. τα τελευταία, χρόνια χάρις στην διεθνή αναγνώριση και του σεβασμού που χαίρει για το έργο του, έχει καταφέρει με «όπλο» του εξωστρέφεια και μέσα από τη δυνατότητα ιστορικών συνεργασιών με φορείς, που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση των καινοτόμων ιδεών και δράσεων του Συνδέσμου, να αναπτύξει και να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του βόλεϊ και χάρις στην τεχνογνωσία του να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους αθλητές. Τόσο όσον αφορά στην βελτίωση των συνθηκών της εργασίας τους, όσο και στα επιμορφωτικά θέματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

Παράλληλα με τις αλλεπάλληλες δράσεις του όμως ο ΠΑ.Σ.Α.Π, κατόπιν και της απόφασης που έλαβε το 2014, να μην εισπράττει κρατική επιχορήγηση, βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση χορηγών και εξεύρεση οικονομικών πόρων από διάφορες πηγές, ώστε να συνεχίσει τις δράσεις του στο μέλλον και να υποστηρίξει πληρέστερα το έργο του, αναβαθμίζοντας και εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς τα μέλη του.

H σημερινή λήξη (12/05/2016) προθεσμίας για κατάθεση προτάσεων για χρηματοδότηση μέσω του Erasmus +, βρήκε τον ΠΑ.Σ.Α.Π. να συμμετέχει σε δύο προτάσεις στην κατηγορία των «Small Collaborative Partnerships», όπου ο Σύνδεσμός μας συμμετέχει για πολλοστή φορά ως ισότιμος συνεργάτης μεταξύ άλλων σημαντικών «partners».

Το ένα πρόγραμμα έχει να κάνει με τον ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση των νέων (με βαρύτητα στους μετανάστες), με partners από Ιταλία και Βέλγιο και το δεύτερο, μέσω της EUAthletes, σχετικά με την Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό με «partners» από Ισπανία, Ιρλανδία και Ολλανδία. Η διαφοροποίηση μάλιστα του εν λόγω προγράμματος με άλλα, είναι ότι πρόκειται για μικρό πρόγραμμα (3-5 partners), γεγονός που καθιστά από μόνη της την συμμετοχή του Συνδέσμου μας, άκρως τιμητική και κολακευτική.

Άλλωστε, ο αναβαθμισμένος ρόλος του Συνδέσμου μας και στα δύο προγράμματα, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι α) τα βασικά events και των δύο προγραμμάτων έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Αθήνα και β) ο Δ/ντής του Συνδέσμου Β. Μηνούδης, που πριν λίγες εβδομάδες  εξελέγη μέλος του ΔΣ της EU Athletes, είναι βασικό μέλος του staff και των δυο projects.

Η αξιολόγηση και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για την έγκριση των προτάσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, ενώ και τα δύο projects αναμένεται, εφόσον εγκριθούν, να πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο του 2017”.

Πηγή: pasap.eu