Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Διπλό «BLOCK ΣΤΗ ΒΙΑ» από Κωνσταντινίδου – Καλαντάντζε στις Σέρρες

Διπλό «BLOCK ΣΤΗ ΒΙΑ» από Κωνσταντινίδου – Καλαντάντζε στις Σέρρες

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ΟΛΩΝ μας απέναντι στην έξαρση της νεανικής παραβατικότητας, οι διεθνείς άσοι της ΑΕΚ, Άννα Καλαντάντζε και Λαμπρινή Κωνσταντινίδου έστειλαν το δικό τους πολύτιμο μήνυμα υψώνοντας «τείχος» σε κάθε μορφή βίας στο 1ο Συνέδριο «BLOCK ΣΤΗ ΒΙΑ» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις Σέρρες.

Στην αξιέπαινη πρωτοβουλία που διοργάνωσε η οργάνωση «Μαζί πιο δυνατές», υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και με την στήριξη του συλλόγου ΓΣ Ίκαρου Σερρών χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σερρών “Ιωάννης Τσιντσάρης”, τα κορίτσια της ΑΕΚ  εξήραν τους διοργανωτές αυτής της δράσης και μίλησαν μέσα από προσωπικές τους εμπειρίες για τη βία που βιώνουν στα γήπεδα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας.

«Ονειρεύομαι ένα μέλλον, ένα αύριο στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να έρθουν στο γήπεδο με ασφάλεια, στις κερκίδες θα συνυπάρχουν αντίπαλοι οπαδοί, να μην βρίζουν εμένα και τις συναθλήτριες στα γήπεδα. Ονειρεύομαι ένα μέλλον που οι οπαδοί θα έρχονται στο γήπεδο επειδή απολαμβάνουν τον αθλητισμό και υποστηρίζουν τους παίκτες της ομάδας τους. Ονειρεύομαι ένα μέλλον που δεν θα υπάρχει βία στα γήπεδα. Λέμε ΟΧΙ στη Βία και κάνουμε “BLOCK ΣΤΗ ΒΙΑ”» είπε στο video που προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη του κλειστού η διεθνής μπλοκέρ της «Ένωσης», Άννα Καλαντάντζε (Φωτό Νο 8 & Νο 11 η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου).

Εκτός των διεθνών μας άσων στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη η Σερραία Βουλευτής της ΝΔ και δημιουργός της της πρωτοβουλίας «ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ», κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Δρ. Αλέξιος Λάππας, Ψυχίατρος παίδων, εφήβων και οικογενειών, ειδικευθείς στη Μ. Βρετανία, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων, ο κ. Αθανάσιος Κανάκης – Ψυχολόγος Πραγματογνώμονας και Εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ, η κα Αντωνακάκη Μαριάννα, υπότροφος Ερευνητικής Ψυχολογίας, University of Derby UK, κάτοχος PGDip στην Προσωποκεντρική Παιγνιοθεραπεία, NLP Developer, ο γνωστός  YouTuber-Ιnfluencer Αλέξανδρος Κοψιάλης και οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ Ευαγγελία Δούμα και Ευανθία Ευαγγέλου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη.

Άπαντες οι ειδικοί κατά τις εισηγήσεις τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για αυτή τη σύγχρονη κοινωνική μάστιγα, την βία των ανηλίκων, το Bullying αλλά και κάθε μορφή βίας, τόνισαν την αναγκαιότητα της παρέμβασης ΟΛΩΝ μας για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, αλλά και την σημασία αλλαγής σε συμπεριφορές και πρότυπα.