ΔΙΕΘΝΗ

Δύσκολα φεύγει η «σκουριά» απ’ τα μυαλά!

Δύσκολα φεύγει η «σκουριά» απ’ τα μυαλά!

Ούτε ο θόρυβος που προκάλεσε σε όλοκληρο τον πλανήτη η υπόθεση Γκαβαμί, ούτε ο ιστορικός διορισμός μιας Γυναίκας στη θέση της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Βόλεϊ του Ιράν στάθηκαν ικανά να προκαλέσουν την… επανάσταση που όλοι προσδοκούσαμε στον αθλητισμό της αραβικής χώρας, που συνεχίζει να καταπατά τα δικαιώματα των Γυναικών.

Τη χθεσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος του Ιράν, όπου αγωνίζονται αρκετοί Ευρωπαίοι αθλητές, όπως ο σπουδαίος Ιταλός, Βαλέριο Βερμίλιο, στις κερκίδες των γηπέδων υπήρχαν μόνο άνδρες φίλαθλοι, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος σε γυναίκες.

Στην διατήρηση του… απαγορευτικού φυσικά “βοήθησε” και ο Υπουργός Ασφάλειας, Νεολαίας και Αθλητισμού, που τόνισε ότι σε αυτή την εποχή θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος γυναικών στους αθλητικούς χώρους. Βάσει νόμου, στο Ιράν απαγορεύεται οι γυναίκες να βλέπουν άνδρες να συμμετέχουν σε αθλήματα όπως το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο, απόφαση με την οποία φυσικά διαφωνεί το “ασθενές φύλλο”.

Ωστόσο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο πρόσληψης αλλοδαπού τεχνικού για την Εθνική Γυναικών. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της πρώην βολεϊμπολίστριας και αντιπροέδρου της Ιρανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Δρ Zohreh Mirsepasi φέρεται ως υποψήφια για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού των Γυναικών η 56χρονη Σλοβάκα τεχνικός της αυστριακής Prinz Brunnenbau Volley, Έυα Μπροντίοβα.

eva_brodyova