ΔΙΕΘΝΗ

Δείξανε τα γαλανόλευκα.. νύχια τους και στην Ευρώπη!

Δείξανε τα γαλανόλευκα.. νύχια τους και στην Ευρώπη!

Πολλά τα ελληνικά… χαμόγελα τις τελευταίες ώρες στην Ευρώπη, καθώς την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου οι Ελληνίδες άσοι που αγωνίζονται σε ξένες ομάδες, με εξαίρεση τις διεθνείς Ανθή Βασιλαντωνάκη και Έλενα Κουντουρά, πανηγύρισαν στο πλαίσιο των αναμετρήσεων των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση, όπως και η γερμανική Στουτγκάρδη του συμπατριώτη μας τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου.

Στον ιταλικό «εμφύλιο» του Β’ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ η Κονελιάνο της Αθηνάς Ππαφωτίου, δύο μέρες μετά το θρίαμβο στη Νοβάρα με 3-2 σετ, στο πλαίσιο της Serie A, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ζευγάρωσε στο Τρεβίζο τις φετινές της επιτυχίες κόντρα στην υπερπρωταθλήτρια Ιταλίας της Βασιλαντωνάκη.

CONEGLIANO_PAPAFOTIOU

Οι «Πάνθηρες», στους οποίους η Παπαφωτίου αγωνίστηκε με το Νο 12 ως αλλαγή στο β’ σετ χωρίς πόντο, επικράτησαν με 3-1 (25-13, 25-18, 20-25, 25-14) της Νοβάρα, με την Βασιλαντωνάκη να αγωνίζεται ως αλλαγή σε δύο σετ και να πετυχαίνει ισάριθμους πόντους.

“Περίπατος” για Αθανασόπουλο, “εφιάλτης” για Κουντουρά 

STUTGART_ATHANASOPOULOS

Στην πρεμιέρα των “32” του CEV Cup γυναικών η γερμανική Στουτγκάρδη του Έλληνα προπονητή, Γιάννη Αθανασόπουλου έκανε στην Τσεχία ένα τεράστιο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Η πρωτοπόρος εδώ και λίγα 24ωρα της Bundesliga με κορυφαία την Ολλανδή “μάεστρο» Στόλτενμποργκ να πετυχαίνει πέρα από τα οργανωτικά της καθήκοντα  8 πόντους (2/2 επ, 2 άσοι, 4 μπλοκ) και τοπ σκόρερ με 14 πόντους την συμπατριώτισσά της Φαν Ντάλεν σάρωσε με 3-0 (25-12, 25-14, 25-20) σετ την γηπεδούχο Όλομουτς και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα ενόψει της β’ αναμέτρησης στη SCHARRena.

mpakodimos_athanasopoulos_parasxidis

Να σημειωθεί πως μετά το ματς ο Έλληνας προπονητής, Γιάννης Αθανασόπουλος με το συνεργάτη του Γιάννη Παρασχίδη, “πετάχτηκαν” στο γειτονικό και γνώριμο για τον τεχνικό της Στουτγκάρδης, Προστέγιοφ (από τη συνεργασία που είχε ο ίδιος και η Σλοβένα σύζυγός του, Σόνια Μποροβίνσεκ), όπου στο περιθώριο το χαμένου αγώνα των γηπεδούχων με την τουρκική Φενέρμπαχτσέ, οι δύο συμπατριώτες μας συναντήθηκαν με τον Έλληνα delegate της CEV, Περικλή Μπακοδήμο.

Yuzni_VFM_KOUNTOURA

Για την ίδια διοργάνωση η ελβετική VFM Φρανς – Μοντανιε δεν τα κατάφερε στο ρωσικό Γιούζνι, όπου υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της γηπεδούχο ομάδα, καθώς υπέκυψε μέσα σε μία ώρα (61’) με 3-0 (25-19, 25-11, 25-9) στις ορέξεις της παρέας της τοπ σκόρερ Τσέρνιουκα (19π). Η διεθνής Ελληνίδα πασαδόρος, αγωνίστηκε ως βασική στα δύο πρώτα σετ και μπήκε αλλαγή στο τρίτο, ολοκληρώνοντας χωρίς πόντο τον αγώνα.

“Σάρωσε” η… Σταχτοπούτα Βεργίδου!

Τέλος στο πλαίσιο της πρεμιέρας των “32” του Challenge Cup γυναικών η φινλανδική OrPo Οριβέσι της Βεργίδου δεν χρειάστηκε καθόλου την τύχη της… πρωτάρας στο Κόσοβο για να σκορπίσει με 3-0 (25-13, 25-15,25-14) την επίσης πρωτάρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Καστριότι Φεριζάι και να βάλει τα θεμέλια πρόκρισης, ενόψει της β’ αναμέτρησης στη Φινλανδία.

vergidou 1

Η Θεσσαλονικιά πασαδόρος, που αγωνίστηκε βασική σε όλο το ματς, μοίρασε αριστοτεχνικά το παιχνίδι της ομάδας της και παράλληλα σημείωσε και 2 πόντους (2/1 επ, 1 άσος) της OrPo που είχε τοπ σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους την Βραζιλιάνα Στεντίλε.