Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το δόρυ των Μακεδόνων Αξιού

Το δόρυ των Μακεδόνων Αξιού

Ανάλυσε το

Καταιγιστικοί οι Μακεδόνες Αξιού, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στο κλειστό των Κυμίνων μετά από τρία χρόνια, επικράτησε 3-0 του Αίαντα Εύοσμου για την 2η αγωνιστική της Α1.

Το συγκρότημα του Μανώλη  Σκουλικάρη ήταν εντυπωσιακό με όπλα το σέρβις, το αποτελεσματικό μπλοκ και την παραγωγική επίθεση. Από την άλλη οι φιλοξενούμενες του Ζωλοσταθιάδη αιφνιδιάστηκαν από το πάθος και τον ρυθμό των γηπεδούχων, προσπάθησαν στο τρίτο σετ όπου πήραν μεγάλη διαφορά  αλλά στη συνέχεια  λύγισαν από την επική αντεπίθεση των γηπεδούχων που με εκπληκτικό σερί 12-1 γύρισαν το σετ από 13-21 σε 25-22,  με μπροστάρισα την αρχηγό Δραγουμάνου η οποία έδωσε ρεσιτάλ από το σέρβις.

Ισορροπημένα ξεκίνησε το πρώτο σετ με  τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες μέχρι το 13-13. Με μαέστρο τη Αργεντινή πασαδόρο Κλαρίσα Σαγκάρντια και πλουραλισμό στην επίθεση, οι Μακεδόνες έκαναν σπουδαίο σερί 12-2 και πήραν περίπατο το σετ με 25-12.

Με φόρα και ψυχολογία από την κατάκτηση του πρωτου σετ, οι γηπεδούχες και με αιχμές τις Δραγουμάνου, Τοάτζι και την 17 χρονη ταλαντούχα, Άλκηστη Καραφουλίδου, ξέφυγαν με 16-9, ο Αίαντας εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση τους και με τις Κλέπκου, Κένταλ, μείωσαν σε 19-13, 20-16,  αλλά οι Μακεδόνες πάτησαν γκάζι και πήραν το σετ με 25-22.

Ανατροπή θρίλερ είχαμε στο τρίτο σετ όπου αρχικά ο Αίαντας  μπήκε πολυ δυνατά, αιφνιδίασε τους Μακεδόνες και προηγήθηκε με 13-21. Οι παίκτριες της ομάδας των Κυμίνων δεν παράτησαν το σετ, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, και με τρομερό σερί 12-1 που προήλθε απο τις πάσες της Σαγκάρντια, τα σέρβις των Δραγουμάνου-Στεφανίδου, αξιοποίησαν το μπλακ άουτ των παικτριών του Ευόσμου και πήραν μέσα σε αποθέωση απο τους φιλάθλους που βρέθηκαν στα Κύμινα, το σετ με 25-22 και τον αγώνα με 3-0.

Μελανό σημείο στη νίκη των Μακεδόνων, το διάστρεμμα της κεντρικής Πολυνοπούλου στο φινάλε του τρίτου σετ και την αντικαταστάση της απο την Στεφανίδου.

Τάδε έφη…

Μανώλης Σκουλικάρης (προπονητής Μακεδόνων): «Είχαμε πολύ άγχος στην αρχή γιατί ήταν το πρώτο ματς στη φυσική μας έδρα μετά από καιρό κι έπρεπε να κερδίσουμε. Όταν ελέγξαμε το σερβίς και την υποδοχή κάναμε εύκολα το 2-0. Χαλαρώσαμε στο τρίτο και βρεθήκαμε να χάνουμε με 13-21, αλλά κάπου εκεί βρήκαμε πάλι ρυθμό και δείξαμε χαρακτήρα κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή. Συγχαρητήρια στα κορίτσια κι ευχαριστούμε τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο»

Ηλίας Ζωλασταθιάδης:(προπονητής Αίαντας) «Για μας ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πολύ και μπορούσαμε να το πάρουμε, αλλά χειριστήκαμε με ερασιτεχνικό τρόπο κάποια σημεία του αγώνα. Η ζωή συνεχίζεται όμως και θα πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε στα επόμενα ματς»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-17,25-15,25-22

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Τσαγκαράκη-λ / Μυρίδου –λ, Καλτσώνη, Στεφανίδου.

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Ξανθοπούλου, Κλέπκου, Τζιαρλή, Κλίβελαντ, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Σωτήρογλου –λ, Βλάχου, Τζούριτς, Φαλέγκα, Αποστολίδου.