Α1 ΑΝΔΡΩΝ

“Δώσανε τα χέρια” ΕΣΑΠ-ΟΔΒΕ

“Δώσανε τα χέρια” ΕΣΑΠ-ΟΔΒΕ
Κανονικά το σερβίς της Volleyleague έπειτα από την πολυπόθητη συμφωνία της ΕΣΑΠ και των διαιτητών.
Χρειάστηκαν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές προκειμένου μέσα από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις να βρεθεί ένα κοινό σημείο επαφής και τελικά ο πρόεδρος της Volleyleague, Παντελής Ταρνατώρος και ο ομόλογός του στην ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης να ‘δώσουν τα χέρια” για το εναρκτήριο σερβίς του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα τα κυριότερα από τα σημεία της συμφωνίας, που επήλθε ασφαλώς μετά και την οριστική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ (άγνωστο αν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές) είναι ότι δεν υπάρχουν διαφορές από πέρυσι όσον αφορά στην ονομαστική αξία των αποζημιώσεων των διαιτητών, ενώ θα πληρώνονται κανονικά οι μετακινήσεις με τα οδοιπορικά να καταβάλλονται δύο μέρες νωρίτερα.
Η σημαντική πάντως υποχώρηση που έκανε η ΟΔΒΕ στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, ως ένδειξη καλής θέλησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η φετινή αγωνιστική περιόδος ξεκινάει κανονικά, χωρίς να έχει πληρωθεί η περσινή. Τα περσινά οφειλόμενα προς τους “άρχοντες των αγώνων” αφορούν τα χρήματα μετά τον α’ γύρο, που φτάνουν το ποσό των περίπου 47.000 ευρώ. Από αυτά η ΕΣΑΠ δεσμέυτηκε να δώσει το 60% του ποσού μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα εξοφληθούν μέχρι τα Χριστούγεννα.
Τα χρήματα δε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου συμφωνήθηκε να καταβληθούν από το Φλεβάρη και ανά δύο μήνες σε 4 ισόποσες δόσεις μέχρι τον Αύγουστο.
“Μέσα από τα λάθη που έγιναν πέρυσι και μας άφησαν απλήρωτους μέσα στην αγωνία τοπς για να δώσουν χρήματα στα σωματεία, φέτος εκτιμώ πως τουλάχιστον μπήκε ένα καλύτερο πρόγραμμα” τόνισε στο volleyplanet ικανοποιημένος για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης.