A2

Δραγουμάνου: «Ήρθαμε για να μείνουμε στην Α1»

Δραγουμάνου: «Ήρθαμε για να μείνουμε στην Α1»

«Μεθυσμένη πολιτεία» εξακολουθούν να θυμίζουν τα Κύμινα. Το καμάρι του χωριού (25 χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη) οι Μακεδόνες Αξιού, ανέβηκαν  με το σπαθί τους στην Α1 και μια από τις κορυφαίες παίκτριες  της ανόδου, η Μαριαλένα Δραγουμάνου, μίλησε στον Volleyplanet για την φετινή περιπέτεια του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου και τα συναισθήματα που βίωσε, μέχρι να εξασφαλιστεί  ο τελευταίος πόντος –χρυσάφι, στο ντέρμπι της δεύτερης μέρας με την Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Η πριμαντόνα… των Μακεδόνων που είχε άξιες συμπαραστάτριες  στο έπος των Τρικάλων, την παθιασμένη αρχηγό Σπανού, την διορατική πασαδόρο Χαραβελούλη, την αποφασιστική Καραφουλίδου, την μαχητική Γιαννούλη, την αέρινη Πολυνοπούλου, τη συγκλονιστική λίμπερο Μυρίδου, τη δυναμική Κόλλια,  ξεκίνησε αρχικά με τον απολογισμό της φετινής σεζόν:

«Αυτή η πρόκριση σημαίνει πολλά για μας. Είμαστε 15 αθλήτριες νέες με φιλοδοξίες  με πλούσιο ταλέντο. Παράλληλα ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μια ομάδα χωριού 25 χλμ, μακριά από τη Θεσσαλονίκη…

 Makedones selfie trikala-8907dragoumanou anodos selfie-1234

Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε

Ξεκινήσαμε τον Αύγουστο με κανέναν να μην πιστεύει  πως μπορεί αυτή η  νεανική ομάδα να «κτυπήσει» άνοδο.  Όμως ο προπονητής ο Μανώλης Σκουλικάρης  μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά και  πάνω σε αυτό τον τομέα του χρωστάμε το μισό της επιτυχίας μας.

Δουλέψαμε σκληρά με την βοήθεια του γυμναστή μας, Νίκου Στυλιανίδη και τον βοηθό προπονητή Γιάννη Βαγγέλη. Κάναμε την έκπληξη  στην αρχή με  ένα πολύ σπουδαίο σερί  και στο φιναλ φορ  μπήκαμε ως ένα από τα αουτσάιντερ.

Η κούραση ήταν διπλάσια λόγω της έξτρα μετακίνησης αλλά όλο αυτό είχε και  ένα αβαντάζ. Είχαμε στη διάθεση μας  ένα γήπεδο με πολλές ώρες προπόνησης, διαθέσιμο για εμάς, γεγονός  που το εκμεταλλευτήκαμε και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να έρθει αυτή η επιτυχία.»

Makedones dragoumanoy triplo block-5678pontikas me dragoumanoy-spanoy-980

«Δικαιώθηκα στην επιλογή μου»

Η εκπληκτική ακραία που έκανε «πάρτι» κόντρα σε Ηλυσιακό και Ελπίδα σκοράροντας με ένα απίστευτο ρεπερτόριο κινήσεων, αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που την πλημμύρισαν, όταν  πήρε την απόφαση να συνεχίσει στο ρόστερ των Μακεδόνων:

«Τα συναισθήματα που μου έρχονται είναι μια τεράστια ανακούφιση μια δικαίωση γιατί όταν έκλεισα φέτος στους Μακεδόνες, όλοι μου έλεγαν ότι ήταν μια κακή επιλογή γιατί δεν θα μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Άκουσα όμως τον Μανώλη(Σκουλικάρη), τον εμπιστεύτηκα, δέθηκα με τα κορίτσια και πέρα από την επιτυχία περάσαμε πολύ ωραία…

Ήμασταν μια ομάδα γροθιά, μπορώ να πω. Κρατήσαμε τις  ισορροπίες με επικεφαλής την Λένα Σπανού και αυτό  μας βγήκε στο γήπεδο. Πάντως είχαμε και αρκετά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν αλλά και μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων. Ευτυχώς όλα τελείωσαν καλά με ένα τεράστιο χαμόγελο. Πιστεύω ότι καθένας από την ομάδα είτε αθλήτριες προπονητές, διοίκηση, δώσαμε το 100%. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τις 14 συναθλήτριες μου.  Είναι  όλα τους εξαιρετικά παιδιά με παιδεία.»

Makedones time skoulikaris-009Dragoyman makedon files  345

«Χρωστάω στον Μανώλη»

Στον επίλογο η Κοζανίτισα φιλόλογος  που μετατρέπει τα «κακώς κείμενα» σε αριστουργήματα, έπλεξε το εγκώμιο του αρχιτέκτονα της ανόδου, Μανώλη Σκουλικάρη, των συνεργατών του και φυσικά της διοίκησης ,υποστηρίζοντας τα εξής:

Makedones Axiou 55Spanou makedones me adelfo-890

«Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, αφού για όλα όσα έχω καταφέρει μέχρι στιγμής του χρωστάω γιατί συνεργαζόμαστε 4 χρόνια. Τον Γιάννη Βαγγέλη που είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος καθώς τον κ. Στυλιανιδη τον κορυφαίο γυμναστή της πόλης. Και ας μην ξεχάσω τον στατιστικολόγο Γιώργο Χατζηπαρασκευά ένα νέο παιδί που μας βοήθησε με τα μοντάζ κ μας έλυσε τα χέρια. Και τέλος η διοίκηση (Ποντίκα) που στήριξε τον κόπο της ομάδας τους χορηγούς τον δήμο για την οικονομική στήριξη.”

Makedones selfi apo vaftisia-09876Makedones foto trikala-6789

Και οι Μακεδόνες λοιπόν ήρθαν για να μείνουν α1 ένας σύλλογος που πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια. Έχουμε κάποιες μέρες  κενό να ξεκουραστούμε. Κι ‘από εκεί και πέρα οι προπονητές θα κάνουν το αδύνατο δυνατό να στελεχώσουν την ομάδα έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία του χρόνου…

Τέλος, τέλος, εύχομαι στις κορασίδες μας και στον προπονητή Γιάννη Βαγγέλη να γυρίσουν με κούπα φέτος από το πανελλήνιο και τη διοίκηση του Ασκληπιού Τρικάλων για την αψογη διοργάνωση του τουρνουά ανόδου.

Καλή ανάσταση καλό Πάσχα σε όλους… Με υγεία.!!

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...