Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δραματικές ώρες για Ηρακλή

Δραματικές ώρες για Ηρακλή

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στο στρατόπεδο του Ηρακλή καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά αν τελικά καταφέρει να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στη Volleyleague ή θα αποχωρήσει από την μεγάλη κατηγορία.

Δύσκολες ώρες περνά ο Ηρακλής καθώς η τύχη του στην κατηγορία κρίνεται με το… κλείσιμο των τραπεζών και το αν θα εμφανιστούν τα χρήματα τα οποία υποσχέθηκε ο Λεβάν Σαχράτζε για να εξοφληθούν οι οφειλές παλαιοτέρων ετών.

Οι μέχρι τώρα εξελίξεις πάντως δεν αφήνουν σημάδια αισιοδοξίας στο “κυανόλευκο” στρατόπεδο, καθώς όλο και περισσότεροι μιλούν ότι θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα προκειμένου ο Ηρακλής να σταθεί όρθιος και να “κλειδώσει” την συμμετοχή του στη Volleyleague.

Σε περίπτωση που τελικά ο Λεβάν Σαχράτζε παραμείνει “αόρατος” σε οικονομικό επίπεδο και κλείσουν ταμείο οι τράπεζες (14:30) τότε ο Ηρακλής θα μείνει εκτός Volleyleague, κάτι που αυτομάτως αναγκάζει την ΕΣΑΠ, να προχωρήσει εκ νέου στην κλήρωση του πρωταθλήματος έχοντας αυτή τη φορά 8 ομάδες και αλλάζοντας όλα τα δεδομένα της νέας χρονιάς.

Αλλαγές που θα έχουν να κάνουν με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αφού και με 8 μόλις ομάδες να συμμετάσχουν θα υπάρχει υποβιβασμός, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για ένα ανούσιο και παγερά αδιάφορο ως προς τις τελευταίες θέσεις πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει στα σκαριά, η νέα Volleyleague θα έχει δύο γύρους στην κανονική διάρκεια της (14 αγώνες) και εν συνεχεία θα οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (1-5 και 5-8) όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο και την παραμονή αντίστοιχα.

Στη β’ φάση οι ομάδες μεταφέροντας την βαθμολογία τους θα έχουν εκ νέου δύο γύρους (6 αγώνες) και η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους συνολικά βαθμούς  θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια, ενώ αντιστοίχως η τελευταία στο άλλο γκρουπ θα βρεθεί στην Preleague.