ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δρίκος: «Χαμηλοί τόνοι και δυνατή προσπάθεια»

Δρίκος: «Χαμηλοί τόνοι και δυνατή προσπάθεια»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο αγωνιστικό κομμάτι αναφέρθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος και ο αρχηγός, Δημήτρης Τζούριτς, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι θα είναι ένα καλό καλοκαίρι αυτό για την Εθνική μας ομάδα.

Ο αρχηγός της “γαλανόλευκης”, Δημήτρης Τζούριτς ανέφερε: «Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους και είναι σημαντικό να βλέπουμε τόσους εκπροσώπους του Τύπου σε μια εκδήλωση για το βόλεϊ. Το World League στο οποίο θα συμμετάσχουμε δεν είναι ίδιο με εκείνο που έπαιζε η Εθνική ομάδα παλιότερα, αλλά είναι μια καλή αρχή. Είμαι πολύ αισιόδοξος, πιστεύω σ’ αυτό που κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, όπως είχαμε και πέρσι».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος είπε: «Οφείλουμε να ξεκινήσουμε με τις ευχαριστίες προς τους ανθρώπους, οι οποίοι μας συμπαραστέκονται. Ευχαριστούμε τον Μέγα Χορηγό των Εθνικών ομάδων,Stoiximan.gr, που κάνει κάτι πολύ σημαντικό. Όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της χορηγικής συμφωνίας, αυτή η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι πολύ σημαντική για την στήριξη του ελληνικού αθλητισμού. Να ευχαριστήσουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τους δημότες της πόλης. Η Θεσσαλονίκη αγαπά το βολεϊ, ερχόμαστε και η ζεστασιά που νιώθουμε από τους ανθρώπους του βόλεϊ της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Ελπίζουμε να μεγαλώσουμε αυτή τη βάση. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Παλέ, αυτό το ιστορικό γήπεδο του ελληνικού αθλητισμού, που μας δίνει τη δυνατότητα να έρθει πολύς κόσμος να χαρεί καλά παιχνίδια σ’ ένα ιστορικό γήπεδο.

Να ευχαριστήσουμε και την ΕΟΠΕ γιατί η συμμετοχή σε δύο μη υποχρεωτικές διοργανώσεις, όπως είναι το World League και το European League, δείχνει ότι υπάρχει πίστη στην προσπάθεια που κάνουμε, για να στηρίξουμε αυτή τη νέα φουρνιά παικτών που έχουν με δυνατότητες.
Όσον αφορά τους στόχους προσπαθώ να είμαι πραγματιστής και να μην εμφανιστώ ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε Όσκαρ, Νομπέλ και Γιουροβίζιον μαζί!

Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε έναν σταθερό κορμό ομάδας, να λύσουμε κάποια μικρά αγωνιστικά θέματα, να έχουμε μια αγωνιστική επιτυχία για να έχουμε καλύτερο ράνκινγκ με στόχο μια καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2016. Αγωνιστικός στόχος να παρουσιάσουμε εκεί μια ομάδα που θα έχει ψηλότερο μέσο όρο ύψους, περισσότερες εμπειρίες και θα μπορέσει να είναι πλήρως ανταγωνιστική στα προκριματικά και ελπίζουμε και στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

Προφανώς έχουμε προτερήματα και αδυναμίες ο στόχος είναι να τα αναγνωρίσουμε όλα γρήγορα και να κάνουμε έναν ανάλογο σχεδιασμό. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μια νεανική, καλή ομάδα, που οι περσινοί παίκτες αρχίζουν τώρα και συλλέγουν διεθνείς εμπειρίες. Επίσης η πραγματικότητα είναι ότι απουσιάζουμε 10 χρόνια από το προσκήνιο του παγκόσμιου βόλεϊ και ότι αντίπαλοί μας συμμετείχαν στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα και η Κίνα τερμάτισε και σχετικά ψηλά.

Προτιμώ να διατηρήσουμε τόνους χαμηλούς και να διατηρήσουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε εκτός από ωραίο βόλεϊ να απολαύσουν οι φίλαθλοι και τη χαρά μιας αγωνιστικής επιτυχίας.

Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Δρίκο αναφορικά και με την διοργάνωση του Euroean League ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε:
«Για Ευρωπαϊκό Λιγκ που θα ακολουθήσει, είναι λογικό να υπάρξουν μικρές προσθαφαιρέσεις σε ποσοστό 10 έως 20%, γιατί ο στρατηγικός στόχος είναι φτάσουμε σε καλή αγωνιστική κατάσταση όλων των αθλητών τον Σεπτέμβριο του 2016. Εκεί θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική και σωματική κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν κάποιες μικρές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των ομάδων σε σχέση με το World League.
Στο ευρωπαϊκό λιγκ στόχος προφανώς θα είναι η διάκριση, αλλά αυτός ο μεσοπρόθεσμος στόχος δεν πρέπει να ξεπερνά τον στρατηγικό στόχο, που είναι να διατηρήσουμε μια υψηλή θέση στο ράνκινγκ, να πάρουμε νίκες αλλά όχι να θυσιάσουμε τα πάντα για να πάρουμε μια νίκη παραπάνω. Είναι λεπτές οι ισορροπίες και θα προσπαθήσουμε να τις διατηρήσουμε.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στην 16άδα δεν υπάρχουν αθλητές του νταμπλούχου ΠΑΟΚ ο κ. Δρίκος σημείωσε:
«Υπάρχουν τρεις αθλητές του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην 25άδα. Αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες των ίδιων αλλά και της ομάδας τους και έκαναν ένα βήμα μπροστά. Είναι πολλά τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη. Οι διεθνείς εμπειρίες, η σημαντικότητα του αθλητή στην λειτουργία της ομάδας που παίζει καθώς και οι προοπτικές που έχουν να κάνουν με την ηλικία αλλά και με τις δυνατότητες του κάθε αθλητή. Οι αθλητές δεν καλούνται μόνο με βάση τις επιτυχίες του συλλόγου τους.
Έχω αίσθηση ότι δεν αδικήθηκε κάποιος με βάση αυτή τη λογική. Το να συνδυάζουμε τις αγωνιστικές επιτυχίες ενός συνόλου με την πρόσκληση κάποιων αθλητών σε μια άλλη ομάδα που έχει διαφορετικές υποχρεώσεις και στόχους, δεν είναι σωστό.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
22/05/2024

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Τεράστια τιμή η Εθνική, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διακριθούμε» (vid)

Μία ημέρα μετά την ονομαστική του εορτή ο Κώστας Χριστοφιδέλης παραχώρησε στην κάμερα του volleyball.gr την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ο νέος ομοσπονδιακός...