ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δρίκος : «Ένας τίμιος τελικός»

Δρίκος : «Ένας τίμιος τελικός»

Ο Σωτήρης Δρίκος είδε από κοντά τους δύο ημιτελικούς και λίγο πριν την έναρξη του μεγάλο τελικού μεταξύ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, μιλά στο Volleyplanet για την αναμέτρηση της χρονιάς, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η καρδιά του Ελληνικού βόλεϊ χτυπά δυνατά στην Ερμούπολη και την Σύρο και από την μεγάλη γιορτή που ετοιμάζουν οι Συριανοί δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ανδρών Σωτήρης Δρίκος ο οποίος εκτέλεσε χρέη σχολιαστή στους ημιτελικούς.

Ο Δρίκος βλέποντας τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και τον Ολυμπιακό αποτέλεσε τον ιδανικότερο για να αναλύσει τον Κυριακάτικο τελικό.

«Μάλλον αναμενόμενο ήταν το ζευγάρι του τελικού. Ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες, δεν έγινε η ανατροπή. Νομίζω η Κηφισιά είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο σετ. Εκεί είχε πραγματικά τον Ολυμπιακό στα… «σχοινιά». Δεν τον έριξε κάτω. Μετά το θηρίο επανέρχεται και δεν υπάρχει σωτηρία» δήλωσε αρχικά ο Σωτήρης Δρίκος.

Όσον αφορά τον μεγάλο τελικό πλέον ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός επεσήμανε «Την Κυριακή θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που στα μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει 3-2. Νομίζω για τον ΠΑΟΚ πως και μόνο που ανταγωνίζεται τον Ολυμπιακό είναι επιτυχία. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και Κυπελλούχος, είναι ένα σωματείο που έχει οικονομική ευμάρεια. Ξεκινά κάθε χρονιά πρώτος και θέλει να τελειώνει πρώτος.

Για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό πως τον έχει κερδίσει φέτος  και τον έχει σε έναν τελικό. Βεβαίως τον Ολυμπιακό θα τον βρει με καλή ψυχολογία, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα όπου οι νίκες προσθέτουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες του.

Ίσως ο ΠΑΟΚ να ήταν πιο τυχερός αν τον έπαιζε τον Ολυμπιακό σήμερα (σσ εχθές). Αν έπαιζε τελικό σήμερα και ο Ολυμπιακός προερχόταν από  την ήττα από την Κηφισιά. Νομίζω πως θα είναι ένας τίμιος τελικός. Εις αύριο τα σπουδαία».

Από εκεί και μετά ο Δρίκος σχολίασε για το τι θα πρέπει να περιμένουμε και στο πρωτάθλημα λέγοντας «Νομίζω πως είναι ένας τελικός που είναι μια σκηνή από τα προσεχώς που θα δούμε και στο πρωτάθλημα. Για το πρωτάθλημα σήμερα φάνηκε ότι δύσκολα θα δούμε ημιτελικούς που θα πάνε πάνω από 3-0. Ο Φοίνικας χωρίς τον Μιγιαϊλοβιτς θα έχει θέματα,  η Κηφισιά έδειξε ότι δεν είναι πολύ εύκολο να κοντράρει μια μεγάλη ομάδα για πολύ ώρα. Νομίζω πως και οι τελικοί του πρωταθλήματος θα έχουν την ίδια εικόνα».