ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δρίκος : «Κάθε ματς ξεχωριστά» (video)

Δρίκος : «Κάθε ματς ξεχωριστά» (video)

Να κρατήσει χαμηλά την μπάλα προτιμώντας να μην πει πολλά λόγια θέλησε ο Σωτήρης Δρίκος στην συνέντευξη τύπου εν όψει των αγώνων  του World League που θα φιλοξενηθούν στην Θεσσαλονίκη…

Έτοιμος για δυνατά παιχνίδια και εύθραυστες ισορροπίες είναι ο Σωτήρης Δρίκος λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες με την Κίνα, το Μεξικό και την Σλοβακία στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός στις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Αλεξάνδρειο θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην ξεκαθαρίσει συγκεκριμένο στόχο για το αντιπροσωπευτικό μας.

Ο Σωτήρης Δρίκος στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου τόνισε «Πρώτα απ’ όλα θέλω να καλωσορίσω τις άλλες αποστολές. Το πρώτο τουρνουά ήταν λίγο περίεργο για εμάς. Παίζαμε σε μεγάλο υψόμετρο, η κούραση ήταν μεγάλη, υπήρχε μεγάλη υγρασία και ζέστη, ειδικά όταν η μπάλα ήταν ψηλά είχαν πρόβλημα όλες οι ομάδες πλην του Μεξικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χάθηκε πάνω από το 20% των σερβίς.

Εμείς συλλέξαμε εμπειρίες αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ο όμιλος είναι κλειστός και αμφίρροπες και οι ισορροπίες εύθραυστες. Δεν περιορίζουμε τον στόχο μας στο αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε πιο κοντά στις δυνατότητες μας, όπως κάναμε στο τουρνουά της Σμύρνης.

Οι άλλες ομάδες έχουν συνηθίσει τα ταξίδια και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κούραση και τις διαφορές στις κλιματολογικές συνθήκες. Εμείς τώρα αρχίζουμε να το μαθαίνουμε».

Όσον αφορά για τα παιχνίδια στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον ο Σωτήρης Δρίκος υπογράμμισε «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχικά με το Μεξικό που παίζει ένα διαφορετικό βόλεϊ που δύσκολα αποκρυπτογραφείται. Παρότι έχει ένα βαθμό αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την δυναμικότητα της. Πρέπει να προσαρμοστούμε τρεις ημέρες σε τρεις διαφορετικές ομάδες».

Σε ερώτηση για το ότι επιστρέφουν οι Τζούριτς και Στεφάνου και επομένως θα έχει ακόμη περισσότερες λύσεις στα χέρια του ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός ευχήθηκε να έχει και τους δύο σε όλους τους αγώνες λέγοντας «Προφανώς όταν έχεις πλήρη ομάδα έχεις διαφορετικές δυνατότητες. Καμία φορά η ελλείψεις φέρνουν συσπείρωση και η πληρότητα εφησυχασμό, αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Εύχομαι Τζούριτς, Στεφάνου να βγάλουν το τουρνουά χωρίς πρόβλημα».

Αναφορικά για τον κόσμο που αναμένεται να γεμίσει το Αλεξάνδρειο και να συμπαρασταθεί στην Εθνική μας ομάδα ο Σωτήρης Δρίκος υπογράμμισε πως το κέρδος θα είναι αν ο κόσμος έρχεται για το άθλημα και όχι για τη νίκη και την επιτυχία.

«Το βόλεϊ της Θεσσαλονίκης μας βοήθησε πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι όπως πέρσι ήρθε στον Εύοσμο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, θα έρθει και στο «Αλεξάνδρειο» ένα εμβληματικό γήπεδο για τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς θέλουμε ένα κοινό που να μην αγαπάει μόνο την νίκη, αλλά να αγαπάει το σπορ και αυτό πιστεύω θα συμβεί. Οι αθλητές θέλουν να εισπράξουν μία αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνουν. Αυτή την στιγμή έχουμε ηλικιακά μια φουρνιά που μπορεί να στηρίξει την Εθνική Ανδρών για δέκα ακόμα χρόνια» υπογράμμισε ο Σωτήρης Δρίκος.

VIDEO