DARK ROOM

Έχασαν τα γκολπόστ, κέρδισε το φιλέ!

Έχασαν τα γκολπόστ, κέρδισε το φιλέ!

Λένε συχνά πως η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα… Στην περίπτωση όμως του διεθνούς του Παναθηναϊκού Θανάση Πρωτοψάλτη, κορυφαίου παίκτη του 3ου ημιτελικού της Κυψέλης με τον ΠΑΟΚ, τα νούμερα μαρτυρούν την αλήθεια: 20 πόντοι με 16/34 επιθέσεις, 1 άσσο, 3 μπλοκ, 45% στην υποδοχή, εκ των οποίων το 36% άριστες είναι η χθεσινή μεγαλειώδης εμφάνιση του ακραίου του Παναθηναϊκού και ήρωα του «τριφυλλιού» όπως αποτυπώθηκε στους αριθμούς.

Αυτά όταν μιλάμε για… μετρήσιμα μεγέθη. Γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη στατιστική ή κλίμακα που να μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια το πάθος, την αποφασιστικότητα, το πείσμα, τη «δίψα» για διάκριση, την “καρδιά” ενός παίκτη που ουκ ολίγες φορές φέτος, «κουβάλησε» στις πλάτες του την ομάδα ξεσηκώνοντας με τις περίτεχνες του ενέργειες την κερκίδα, όπως συνέβη στο χθεσινό 5ο σετ με τα διαδοχικά μονά μπλοκ πάνω στον Γκόμεζ ,  αλλά και στις εκπληκτικές άμυνες, με μπλονζόν που θα ζήλευε και ο καλύτερος τερματοφύλακας.

Παλιά του τέχνη, κόσκινο… λοιπόν, καθώς κόντρα στο DNA και τα γονίδια του, ο γιος των δυο παλαιών δόξων του Παναθηναϊκού, του Σπύρου Πρωτοψάλτη και της Αλεξίας Ροτσίδου, προτού “δεθεί” με το φιλέ, είχε μπεχτεί σε άλλα… δίχτυα. Αυτά της εστίας του Απόλλωνα Λεμεσού, που ως ένας πολλά υποσχόμενος τερματοφύλακας, υπερασπίστηκε για κάποια χρόνια, στα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό.

protopsaltis_beach

Τελικά όμως κάθε προσδοκία και όνειρο για μια μεγάλη καριέρα τερματοφύλακα, έμελλε να βουλιάξει στην άμμο. Σαν αυτή της παραλίας της Νεάπολης Λεμεσσού, όπου ο ξανθομάλης μπόμπιρας , έχτιζε από πολύ μικρός τα δικά του… παλάτια στο μπιτς βόλεϊ για να ακολουθήσουν μετέπειτα ως παίκτης της Ανόρθωσης οι διακρίσεις και οι τίτλοι στο βόλεϊ και η απαρχή μίας μεγάλης καριέρας στην Ελλάδα. Αν και με τέτοιες εμφανίσεις, είναι θέμα χρόνου να μπει για τα καλά στο «στόχαστρο» ομάδων του εξωτερικού.

Νέα πρόκληση για την εστία της Ομόνοιας

Το περασμένο πάντως καλοκαίρι, λίγο πριν αφήσει τα βόρεια προάστια και την ιστορική πορεία της Κηφισιάς για μια δεύτερη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό, βρέθηκε αντιμέτωπος με μία ακόμη πρόκληση. Το διάστημα που ήταν στην Λεμεσό, η ποδοσφαιρική μάδα της Ομόνοιας αναζητούσε έναν τρίτο τερματοφύλακα. Ο άνθρωπος λοιπόν που είχε επιφορτιστεί με αυτό το έργο, τον γνώριζε από παλιά ως «φύλακα άγγελο» της εστίας του Απόλλωνα και τον παρότρυνε σθεναρά να συμμετάσχει σε κάποιες δοκιμαστικές προπονήσεις μαζί με άλλους υποψήφιους γκολκίπερ.

Τελικά όμως για άλλη μια φορά ο 22χρονος διεθνής άσος, δεν υπέκυψε στο φλερτ της… στρογγυλής θεάς και επέστρεψε ως καλύτερος ακραίος της Volleyleague, στον Παναθηναϊκό με στόχο την επιστροφή του «τριφυλλιού» στο θρόνο του ελληνικού βόλεϊ. Κάτι που μέχρι λίγες εβδομάδες έμοιαζε απίστευτο, αλλά πλέον με ανάλογες εμφανίσεις και την τρέλα που κουβαλάει, έχει κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να το πιστεύει!

oikogeneia_protopsalti

Η πιο ζεστή αγκαλιά και οι πιο φανατικοί οπαδοί του!

Η αγκαλιά της μητέρας του Αλεξίας Ροτσίδου είναι και ήταν και το βράδυ της Τρίτης το λιμάνι του ενώ σύσσωμη η οικογένεια Πρωτοψάλτη ήρθε να καμαρώσει τον Θανάση αφού είναι μακράν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές αλλά και οι μεγαλύτεροι κριτές του! Ως γνωστόν η οικογένεια έχει βολεϊκό  DNA και ο διεθνής ακραίος κρατάει βαθιά χαραγμένα όσα οι δυο γονείς τον συμβουλεύουν.