ΔΙΕΘΝΗ

Yassou Maria (Nomikou)!

Yassou Maria (Nomikou)!

Η αναγεννημένη διεθνής άσος της Μόντσα, Μαρία Νομικού, ήταν η κερδισμένη του αποψινού «γαλανόλευκου εμφύλιου» με την γηπεδούχο ομάδα της Μαρίας Λαμπρινίδου, Τρεντίνο, στο ματς της 9ης αγωνιστικής της ιταλικής Serie Α2.

Η διεθνής κεντρική της οικοδέσποινας, Λαμπρινίδου δεν κατάφερε να «επιβιώσει» και μετά από το δεύτερο φετινό «εμφύλιο», αφού σε αντίθεση με το νικηφόρο 3-2 επί της Όλμπια της Ελένης Κιόση, η Μόντσα της Νομικού, αποδείχθηκε πολύ ανώτερη από την ομάδα της διεθνούς μπλοκέρ από τη Μυτιλήνη.

Στο ντέρμπι της 4άδας στο «Σανμπάπολις», όπου προς τιμήν των δυο διεθνών μας δέσποζε μία μεγάλη ελληνική σημαία,  η Νομικού, στο 2ο μόλις φετινό της ματς ως βασική ακραία των “ροζ”, κατάφερε με πολύ καλή απόδοση και συνολικά 12 πόντους (10/20 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ) οδήγησε την Μόντσα στο εύκολο 3-0 (25-16, 25-22, 25-17) επί της Τρεντίνο, που προσπάθησε μόνο στο β’ σετ.

“Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι” τόνισε στις δηλώσεις της η Μαρία Νομικού και πρόσθεσε: “Μπήκαμε στο ματς έχοντας έντονο κινητρο και επιστρέψαμε σπίτι μας με 3 βαθμούς. Το δικό μας “όπλο” ήταν το σερβίς, το οποίο λειτούργησε καλά σε όλο το ματς. Ήταν μία ομαδική νίκη που μας ανεβάζει ψυχολογικά ακόμη περισσότερο ενόψει του αγώνα με την Club Italia”.

Τοπ σκόρερ των γηπεδούχων με 12 πόντους ήταν η Μαρκιορόν, ενώ στους 3 πόντους (2/5 επ., 1 μπλοκ) σταμάτησε η Λαμπρινίδου.

delta_trentino_monza

Με τη νίκη αυτή η Μόντσα, ανέβηκε στην 2η θέση με 22 βαθμούς, ενώ η Τρεντίνο διατηρήθηκε στην 4η θέση με 18 βαθμούς. Στην 12η, προτελευταία θέση βρίσκεται η Εντού Όλμπια της Ελένης Κιόση, που ηττήθηκε με 3-1 (25-22, 25-21, 11-25, 25-21) από την γηπεδούχο Πιατσέντζα. Τοπ σκόρερ για τις φιλοξενούμενες με 15 πόντους ήταν η διεθνής Ελληνίδα διαγώνια.