Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έχασε τη Ρόγκα, κέρδισε το τουρνουά

Έχασε τη Ρόγκα, κέρδισε το τουρνουά

«Πύρρειος νίκη» για τον Παναθηναϊκό, που με MVP τη Μερτέκη θριάμβευσε στο δικό του φιλικό τουρνουά «Ιωάννης Μαλακατές» επικρατώντας με 3-0 (27-25, 25-14, 25-11 ) του περσινού φιναλίστ Α.Ο Θήρας στον τελικό του «Π. Γιαννακόπουλος», αλλά έχασε λόγω τραυματισμού τη μία και μοναδική του λίμπερο.

Οι θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» παρακολούθησαν κατά διαστήματα και για τα δεδομένα της εποχής, όμορφο θέαμα στον τελικό του τουρνουά με την επωνυμία «Ιωάννης Μαλακατές».

Στον αγώνα, που λόγω της προετοιμασίας και του “δεσίματος’ των ομάδων, δεν χωρά ιδιαίτερη τεχνική ανάλυση, μολονότι και οι δύο ομάδες δεν απέφυγαν τα λάθη, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μεγαλύτερη συνοχή και ομοιογένεια σε σχέση με την πλήρως ανανεωμένη ομάδα του Α.Ο Θήρας με την Μερτέκη, εμφανώς πιο απελευθερωμένη από πέρυσι, να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και δίκαια να αναδεικνύεται MVP του τουρνουά.

Στην αντίπερα όχθη οι περσινές φιναλίστ του πρωταθλήματος, που στηρίζονταν επιθετικά στην Μπρινκμαν, έδειξαν να βρίσκουν πιο δύσκολα λύσεις στο σκοράρισμα, από τις αντιπάλους τους

Στο α’ σετ οι «πράσινες» με καλύτερο μπλοκ και βάζοντας σημάδι στην υποδοχή την Ότσοϊτς προηγήθηκαν με 8-6 και 16-12 με επίθεση της Μερτέκη, η οποία, παρά την ισοφάριση της φιναλίστ Σαντορίνης σε 18-18 και 24-24, με δύο άσους της χάρισε το προβάδισμα στα σετ με 27-25 στην ομάδα της.

Στο δεύτερο σετ ο Απόστολος Οικονόμου ξεκίνησε με πασαδόρο την Τσοχαντζή, μέχρι το 10-10 όπου επανέφερε τη Βεργίδου. Οι «πράσινες» με το Καναδέζικο δίδυμο των Φιλντ-Ρίτσι να δίνει πολύτιμες λύσεις ξέφυγαν με 20-13, υποχρεώνοντας τον τεχνικό της Σαντορίνης να «ρίξει» στον αγώνα αντί της Τέρζιτς (από χθες είχε ένα πιάσιμο στη γάμπα) τη νεαρή Τσομπανίδου, που έδειξε καλά στοιχεία και… τσαμπουκα. Τελικά τα λάθη των φιλοξενούμενων έδωσαν ακόμη περισσότερο αέρα στις γηπεδούχες που με μπλοκ άουτ της Πολ ζευγάρωσαν με 25-14 τα κερδισμένα τους σετ, 2-0.

panathiniakos_ao-thyras-2

Στο τρίτο σετ ο Απόστολος Οικονόμου επανέφερε στο αρχικό σχήμα την Τσοχαντζή αντί της Βεργίδου,  με τον Παναθηναϊκό χάρις στο καλό σερβίς της Μερτέκη πάνω στην Ζντοβτς να ξεφεύγει με 9-5. Κάπου εκεί ο Δημήτρης Καζάζης άλλαξε πασαδόρο, με την Παπαδοπούλου να αντικαθιστά την Χρυσομάλλη ενώβ στο 12-8 πέρασε και την Λαγουδάκη αντί της Ρίτσι. Σ

Στο 13-10 το γήπεδο «πάγωσε»… Η απ’ τις κορυφαίες μέχρι εκείνη τη στιγμή Πένυ Ρόγκα, σε μία εντελώς ανύποπτη φάση στραβοπάτησε και πιάνοντας το γόνατό της σωριάστηκε στο τάραφλεξ. Ο Καζάζης, πέρασε λίμπερο την Λαγουδάκη και επανέφερε στα άκρα τη Ρίτσι, βάζοντάς τα με την ατυχία του, με το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού να έχει «πέσει» πάνω στην άτυχη Ρόγκα. Τελικά με το ενδιαφέρον όλο να έχει επικεντρωθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού και στην κατάσταση της άτυχης και μοναδικής λίμπερο της ομάδας, οι «πράσινες» επικράτησαν τελικά με 25-11, 3-0 με τις γηπεδούχες, υπό το μουδιασμένο χειροκρότημα του κόσμου να σπευδουν στον πάγκο τους για να δουνε την άτυχη συμπαίκτριά τους.

panathinikos_ao-thyras

Ακολούθησε η τελετή απονομής στις φιναλίστ ομάδες, με τον πρόεδρο του Α.Ο Θήρας, Γιώργο Σκοπελίτη να βραβεύει την ΜVP του τουρνουά, Λίτσα Μερτέκη, που δήλωσε στο Volleyplanet: “Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά και ένα καλό τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε. Έχουμε ένα ακόμη τουρνουά στη Σαντορίνη, αλλά αυτό που μας νοιάζει τώρα, είναι να μην είναι σοβαρό το ατύχημα της Ρόγκα και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας”.

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου, όπου στη Σαντορίνη στο πλάισιο του τουρνουά “Νομίκεια 2016” η περσινή φιναλίστ θα αντιμετωπίσει τους Παναθηναϊκό, Πανναξιακό και Μαρκόπουλο.

Παναθηναϊκός Α.Ο. (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Ρίτσι,, Κωνσταντινίδου, Φιλντ Πολ, Μερτέκη, λίμπερο η Ρόγκα, Καρπουζά, Καββαδία, Λαγουδάκη, Καστάνου

Α.Ο. Θήρας (Οικονόμου) Βεργίδου, Γεωργιάδου, Zντοβτς, Μεταξά, Όστοιτς, Τέρζιτς, λίμπερο η Αρτακιάνου, Παναγιωτίδου Τσομπανίδου, Τσοχαντζή