DARK ROOM

Το «ευχαριστήθηκαν» αλά αμερικανικά

Το «ευχαριστήθηκαν» αλά αμερικανικά

Την τιμητική της είχε χθες η μεγάλη γιορτή “Ευχαριστιών” των Αμερικανών στο Μπακού με τις πολυάριθμες Αμερικανίδες που αγωνίζονται στη χώρα να δειπνούν σε πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου επίτιμη καλεσμένη ήταν και η δική μας Εύα Χαντάβα.

Βραδυά των “Ευχαριστιών” στο Μπακού! Χθες λοιπόν ήταν η 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου και όπως πάντα στις ΗΠΑ γιορτάζεται η “Thanksgiving Day” δεν θα μπορούσε να αφήσει “ασυγκίνητη” και την (πολυάριθμη) παροικία των αθλητριών από την Αμερική που αγωνίζονται στις ομάδες βόλεϊ του Αζερμπαϊτζάν όπως οι Κάρλι Λοϋντ ( πασαδόρος της Λοκομοτίβ), Φολούκε Ακινταντέβο (κεντρική της Ραμπίτα), Τετόρι Ντίξον (κεντρική της Ραμπίτα), κ.α .

Έτσι, το βράδυ της Γιορτής των Ευχαριστιών, μερικά από τα μεγάλα ονόματα του γυνακείου βόλεϊ που βρίσκονται στο Μπακού, ακολούθησαν την παράδοση και είχαν το σχετικό δείπνο σε μεγάλο ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν. Εκεί λοιπόν μαζί με τις Αμερικανίδες άσους, επίτιμες καλεσμένες ήταν κι άλλες ξένες πρωταθλήτριες, όπως η Ιταλίδα πασαδόρος της Ραμπίτα, Φρατζέσκα Φερρέτι, η συμπατριώτισσά της και κεντρική της Λοκομοτίβ, Βαλεντίνα Αριγκέτι, η Ουγγαρέζα ακραία της Ραμπίτα, Ντόρα Χόρβαθ, η Πορτορικανή ακραία της Ραμπίτα Αουρέα Κρουζ, αλλά και η διεθνής μας Εύα Χαντάβα που απόλαυσε το πλούσιο δείπνο και ενίσχυσε ακόμα τις σχέσεις της με τις μεγάλες αυτές αθλήτριες.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Ελληνίδα άσος από τα Γρεβενά, μαζί με το επί σειρά ετών στέλεχος των ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, Νίκο Σοφιανό και νυν Volleyball Competition Manager των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που θα διεξαχθούν το 2015 στη “Χώρα της Φωτιάς”, είναι αυτή τη στιγμή οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του Ελληνικού βόλεϊ στο Αζερμπαιτζάν.

Στην σχετική φωτογραφία διακρίνονται (από τα αριστερά): Φρατζέσκα Φερρέτι (Ιταλίδα πασαδόρος της Ραμπίτα), Βαλεντίνα Αριγκέτι (Ιταλίδα κεντρική της Λοκομοτίβ), Κάρλι Λοϋντ (Αμερικανίδα πασαδόρος της Λοκομοτίβ), Φολούκε Ακινταντέβο (Αμερικανίδα κεντρική της Ραμπίτα), Ντόρα Χόρβαθ (Ουγγαρέζα ακραία της Ραμπίτα), Αουρέα Κρουζ (Πορτορικανή ακραία της Ραμπίτα), Τετόρι Ντίξον (Αμερικανίδα κεντρική της Ραμπίτα), Ευα Χαντάβα .