Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευκαιρία για το πλήρες Μαρκόπουλο

Ευκαιρία για το πλήρες Μαρκόπουλο

Με μόλις δύο παιχνίδια, λόγω των διεθνών υποχρεώσεων τριών ομάδων μας ανοίγει αύριο η αυλαία της 7ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών που θα ολοκληρωθεί προσεχώς, καθώς το ματς Πανναξιακός-Ηρακλής αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Ηρακλή και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/12 και ώρα 18.30 στο κλειστό γυμναστήριο Νάξου. Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχουν οι Μακεδόνες Αξιού.

Στον αγώνα που ξεχωρίζει στην πρεμιέρα του σαββατιάτικου προγράμματος, στις 19.00 στο κλειστό των Μεσογείων το Μαρκόπουλο υποδέχεται το νεοφώτιστο Α.Ο Θήρας, σε ένα ματς όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο ομάδες.

Για την ομάδα του Βέσκο Ιβάνοβιτς, που μετά από καιρό θα αγωνιστεί και πάλι πλήρης καθώς επέστρεψαν κανονικά οι Κάρπεντερ, Πράντο στα καθήκοντά τους, είναι ευκαιρία να αναζητήσει την παρθενική φετινή του νίκη, που θα αποτελέσει για την ομάδα μία νέα αρχή.
«Ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε κανένα απρόοπτο και θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό κομπλέ. Βέβαια θα έχουμε ως αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα η οποία πέρα από καλό σύνολο έχει μεγάλη ποιότητα και ατομικά. Εμείς όμως δεν έχουμε άλλα περιθώρια και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη κι ελπίζω τα κορίτσια να δείξουν το καλό τους πρόσωπο» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, ο Σέρβος τεχνικός.

Από την πλευρά της Σαντορίνης, που μόλις πριν από λίγα λεπτά έφτασε στην Αθήνα, η τεχνικός Ελένη Μεμετζή για ένα ακόμη ματς θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες της κεντρικής Άννα Καββαθά, ωστόσο η νησιώτικη ομάδα θα προσπαθήσει να ρεφάρει το αποτυχημένο εντός έδρας αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει στις επιτυχίες. «Η ομάδα είναι καλά όσον αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο» δήλωσε στο www.volleyplanet.gr ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Θήρας, Γιώργος Σπυριδάκης και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί το Μαρκόπουλο χρειάζεται τη νίκη και τους βαθμούς. Εμείς ελπίζουμε σε μια απόδοση ανάλογη με αυτή που πιάσαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και οτιδήποτε μπορέσουμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι θα’ ναι καλό για εμάς».

Η αυλαία πάντως της αγωνιστικής θα ανοίξει τέσσερις ώρες νωρίτερα στην Κυψέλη, όπου στις 15.00 ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να συνεχίσει το φετινό του αήττητο σερί και κόντρα στην ουραγό ομάδα του ΣΑΑΚ Ανατόλια.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιώργος Ρούσσης, προσπαθεί όπως πάντα να κρατά σε εγρήγορση τις «πράσινες» καθώς δεν θέλει επ’ ουδενί να επαναπαυτούν στο γεγονός ότι φιγουράρουν μόνες πρώτες. «Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι μεν απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά εμείς σε κάθε παιχνίδι αναζητάμε τη βελτίωση και κοιτάμε το στόχο μας που είναι να τελειώσουμε με νίκες τον πρώτο γύρο. Θέλουμε μια καλή εμφάνιση και σοβαρότητα απέναντι σε μια ομάδα που την αδικεί η βαθμολογική της θέση».

Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, η ομάδα της Θεσσαλονίκης με φορτισμένες μπαταρίες (λόγω ρεπό) και ανεβασμένη ψυχολογία (μετά την πρώτη φετινή νίκη) θα προσπαθήσουν να παίξουν ελεύθερα με στόχο να αποσπάσουν από τις γηπεδούχες ο,τι καλύτερο μπορούν. “Είναι ένα ματς χωρίς άγχος, όπου ο στόχος είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Αυτό το παιχνίδι θα είναι μια καλή προετοιμασία για εμάς εν όψει των τριών τελευταίων αγώνων του πρώτου γύρου όπου θα κριθούν πολλά» υποστήριξε ο προπονητής Σωκράτης Τζιουμάκας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Η βαθμολογία: 1. Παναθηναϊκός 21, 2. Πανναξιακός 18, 3. Ολυμπιακός 15, 4. ΑΕΚ 15, 5. ΑΟ Θήρας 9, 6. Ηλιούπολη 9, 7. ΟΠΕΡ 8, 8. Μακεδόνες 5, 9. Ανατόλια 4, 10. Μαρκόπουλο 1, 11. Ηρακλής 0,
*Μαρκόπουλο, ΟΠΕΡ, Ηλιούπολη, AEK, Ολυμπιακός, Ανατόλια και ΑΟ Θήρας έχουν κάνει το ρεπό τους

Πρωτάθλημα: Α1 Εθνική Κατ. Γυναικών
ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Σάββατο 29/11/2014
Πανελληνίου
15.00
ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
Κολτσίδας-Χλωρός
Τριανταφύλλου
Σάββατο 29/11/2014
Μαρκόπουλου
19.00
ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΟ ΘΗΡΑΣ
Μενεσλής-Ζώης
Μαυρικίδης
Κυριακή  30/11/2014
Ρεθύμνου
14.30
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
Καρπουζάς-Αγγελίδης
Κοκοτσάκης
Κυριακή  30/11/2014
Α΄Ηλιούπολης
17.30
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
Σταρίδας-Τσάκας
Τσιντομηνάς
Παρασκευή 12/12/2014
Νάξου
18.30
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Τσίτσικας-Χρηστίδης
Βασιλειάδης