Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Εύκολα, απλά, Παναθηναϊκά

Εύκολα, απλά, Παναθηναϊκά

Ανάλυσε το

Παρά το λιγοστό κόσμο στην Κυψέλη, που είχε το μυαλό του περισσότερο στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι των “αιωνίων”, ο Παναθηναϊκός ανώτερος σε μπλοκ και επίθεση επικράτησε με 3-0 (25-22, 25-19, 21-25, 25-16) της ουραγού Λαμίας και διατηρήθηκε με 30 βαθμούς στην 5η θέση της βαθμολογίας, λίγο πριν το φινάλε  της 17ης αγωνιστικής της Volleylegaue.

Η Λαμία, πιστοποιώντας για μια ακόμη φορά την θέληση και το πάθος για τη σωτηρία της μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με καλό μπλοκ αλλά και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, κατάφερε να προηγηθεί με 8-6. Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Κουκ, Πρωτοψάλτη πέρασε μπροστά με έναν τυχερό πόντο του Αμερικανού ακραίου 11-10 και παρά την αντίδραση της Λαμίας, βρέθηκε προηγούμενη χάρις στις πολύ καλές προσπάθειες του Πανταλέοντα με 16-15, Η σωστή τακτική σε μπλοκ-άμυνα και το καλό σερβίς του Πάντα έδωσαν έναν αέρα 19-16 στους γηπεδούχους, που, παρά την μαχητικότητα και το πείσμα των φιλοξενούμενων προηγήθηκαν 1-0 σετ με 25-22.

Ξεκίνημα καρμπόν με το α΄σετ είχε και η έναρξη του β’ σετ με τους Ρουμελιώτες έπειτα από το 6-3 να φτάνουν με βραχεία κεφαλή στο 8-7. Το μπλοκ του Κουκ στο Γκιρτζίκη έφερε για πρώτη φορά τους «πράσινους» μπροστά με 9-8, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός χάρις στα λάθη της Λαμίας, που αντί του Βραζιλιάνου πασαδόρου της Φρεντ αγωνίστηκε στο υπόλοιπο με το νεαρό Ηλιούπολο, ξέφυγε με 14-10 και 16-12. Τα εκατέρωθεν λάθη διατήρησαν τη διαφορά στους 3 πόντους, 18-15 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, έπειτα από ένα φτωχό σε θέαμα παιχνίδι, κατάφερε χάρις στο καλό του μπλοκ να ζευγαρώσει με 25-19 τα κερδισμένα του σετ, 2-0.

Με τον τεχνικό της Λαμίας, Θανάση Κατσιγιάννη να κρατάει και στο 3ο σετ τον Ηλιόπουλο στο ματς, ο Παναθηναϊκός μετά από μία μονομαχία πόντο πόντο με την παρέα του Ούγκο, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ του αγώνα με 8-7. Οι φιλοξενούμενοι με το… βραζιλιάνικο πλασέ του έμπειρου Φρεντ, προηγήθηκαν με 12-10 όμως δύο συνεχόμενοι πόντοι του πολύ καλού Πανταλέοντα έφεραν το σκορ στα ίσα. Με τον Ανδρεόπουλο λίγο αργότερα να περνάει στη θέση του Μπέλου τον Παπαδόπουλο, οι πράσινοι πήραν με μία… πτήση του Κουκ προβάδισμα ξανά με 13-12, όμως παρά τις εξαιρετικές επιθέσεις του Πρωτοψάλτη, ο Ούγκο με μπλοκ άουτ έκανε το 16-15 για τους φιλοξενούμενους. Η Λαμία με καλό σερβίς και εκμεταλλευόμενη τα αντίπαλα λάθη ανέβασε τη διαφορά στο 22-17 και κατάφερε τελικά, παρά το πιεστικό σερβίς του Κουκ, να μειώσει «δια χειρός» Φρεντ σε 2-1 σετ, με 25-21.

Στο τελευταίο σετ ο Παναθηναϊκός, με την επιστροφή του Μπέλου στο παιχνίδι, ξεκίνησε από την αρχή πολύ δυνατά από το σερβίς και με ευστοχία στην επίθεση προηγήθηκε με 8-4. Τα λάθη των φιλοξενούμενων, που με εξαίρεση του Ούγκο, δεν είχαν την ίδια φλόγα στα μάτια τους, όπως στα πρώτα σετ, διατήρησαν το double score 12-6 για τους «πράσινους, που παρά την επιστροφή του Φαμπιάνο στο ματς, ξέφυγαν με ένα επιμέρους σερί κερδισμένων πόντων -1 με 16-7. Κάπου εκεί το ματς, φάνηκε να τελειώνει καθώς η ομάδα του Ανδρέα Ανδρεόπουλου με τις επιθέσεις των Κουκ-Πρωτοψάλτη ανέβασε τη διαφορά στο 19-10 και έφτασε τελικά με 25-16 στη νίκη και την κατάκτηση του πολύτιμου τρίποντου.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού) : «Πήραμε τρεις βαθμούς και πιάσαμε πολύ καλή απόδοση εκτός από ένα διάστημα στο τρίτο σετ. Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη όπως έπρεπε να είναι». 
 
Θανάσης Κατσιγιάννης (Προπονητής Λαμίας) : «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με δυνατό αντίπαλο. Ξεκινήσαμε καλά, δημιουργήσαμε μία μικρή διαφορά, την οποία αν διατηρούσαμε θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το πρώτο. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο, φτιάξαμε την κατάσταση στο τρίτο, αλλά στο τέταρτο κάναμε όλα τα λάθη μαζεμένα και δεν υπήρχε ελπίδα».
 
Τζάιρο Χόι (Παναθηναϊκός) : «Έπρεπε να νικήσουμε και τα καταφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Το κλειδί ήταν να παίζουμε σε καλό επίπεδο και να μην κάνουμε ανόητα λάθη. Χάσαμε ένα σετ, αλλά επιστρέψαμε ξανά δυναμικά. Ελπίζω στη συνέχεια να παίζουμε στο ίδιο επίπεδο. Με την Σύρο παίξαμε καλά, όμως ήταν πιο δυνατοί».
 
Φρεντερίκο Λεονάρντο Τεσέιρα (Λαμία) : «Δεν είχαμε την ισορροπία που χρειαζόταν σε όλο το ματς. Δεν είχαμε το πνεύμα και την σύνδεση. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές, αλλά η ομάδα είχε πολλά σκαμπανευάσματα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στην έδρα του και έπαιξε καλύτερα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και στο πρώτο και το δεύτερο σετ και πήραμε το τρίτο, αλλά στο τέταρτο μπήκαμε πολύ άσχημα. Θα πιέσουμε τους εαυτούς μας. Τώρα το μυαλό μας είναι στην επόμενη προπόνηση και να νικήσουμε στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι το επόμενο Σάββατο».
 
Κώστας Γκιρτζίκης (Λαμία) : «Σήμερα δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί. Θα μπορούσαμε να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό που δεν ήταν ιδιαίτερα καλός σήμερα. Αν πιέζαμε στο τέταρτο σετ θα διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο. Κάναμε μία προσπάθεια, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο τέταρτο. Στο τρίτο σετ περιορίσαμε τα λάθη μας και πιέσαμε στο σέρβις. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω να δουλέψουμε καταλληλα όλη την εβδομάδα για να είμαστε έτοιμοι για την Σύρο. Έχουμε δείξει κάποια καλά στοιχεία και μία σταθερότητα. Ελπίζω στα πλέι άουτ να δείξουμε ίδια και καλύτερη εικόνα για να παραμείνουμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 1 (1 μπλοκ), Κουκ 13 (9/24 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 64% υπ – 50% άριστες), Πρωτοψάλτης 17 (12/16 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 60% υπ – 50% άριστες), Χόι 11 (9/12 επ, 2 μπλοκ), Πανταλέων 15 (10/14 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Μπέλος 5 (4/14 επ, 1 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 42% υπ – 25% άριστες), Σαμαντάς, Παπαδόπουλος, Λουκάς.
 
ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Γκιρτζίκης 4 (3/8 επ, 1 μπλοκ), Γκιμαράες 24 (16/30 επ, 6 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ – 14% άριστες), Τεσέιρα 8 (8/17 επ, 65% υπ – 24% άριστες), Χήρας 4 (4/5 επ), Ντε Σόουζα 1 (1 μπλοκ), Μίσιτς 12 (12/30 επ) / Τσαδήμας (57% υπ – 36% άριστες), Καρβουνης, Μαδούρας 1 (1/5 επ), Βλαχόπουλος 3 (1/1 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ).