ΑΓΩΝΕΣ

Εύκολη πρόκριση για Παναθηναϊκό

Εύκολη πρόκριση για Παναθηναϊκό

Ανάλυσε το

Την πρόκριση του προς τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός καθώς στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στον αποδεκατισμένο Αίαντα Ευόσμου παρουσιάστηκε σοβαρός και πειθαρχημένος και με το 3-0 (25-12, 25-16, 25-17) περιμένει την Παρασκευή να μάθει τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση.

Όσο δύσκολα πέρασε από τον Εύοσμο το Σάββατο, άλλο τόσο εύκολα πήρε την πρόκριση στο Μετς ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινες» φρόντισαν να μην επαναλάβουν τα λάθη του Σαββατιάτικου αγώνα τους και με καλό σερβίς και μπλοκ πήραν εύκολα τη νίκη-πρόκριση.

Αντίθετα οι «ερυθρόλευκες» του Αίαντα, έχοντας έρθει αυθημερόν στην Αθήνα με λεωφορείο και με μόλις 8 αθλήτριες αποστολή αφού στην Θεσσαλονίκη έμειναν οι Βλάχου, Τζιαρλή, Γεωργιάδου, αλλά και η Κλίβελαντ που ουσιαστικά είναι εκτός ομάδας εδώ και ημέρες, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στον αγώνα. Τα προβλήματα στην υποδοχή και οι αναποτελεσματικότητα στην επίθεση δεν επέτρεψαν στον Αίαντα να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση και μοιραία γνώρισε την ήττα. 

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης ανήκε ολοκληρωτικά στις «πράσινες» του Δημήτρη Καζάζη καθώς προηγήθηκαν με 5-1, ο Αίαντας μείωσε στο 6-4 όμως από εκεί και μετά ένα σερί 10-3 έγραψε το 16-7, ενώ η διαφορά πήγε στο +12 με την Καββαδία να κάνει το 20-8.

Παρά το ότι ο Αίαντας μάζεψε την διαφορά στο 21-12, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύθηκε με μπλοκ της Καββαδία να κάνει το 25-12 και να πάρει προβάδισμα με 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Αίαντας ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 3-3, όμως οι γηπεδούχες με συνεχόμενους πόντους τους έκαναν το 6-3, ενώ ο άσος της Μερτέκη έφερε το 8-4 στο πρώτο τεχνικό ταϊμ-άουτ.

Οι φιλοξενούμενε με το λάθος της Ρίτσι μείωσαν σε 10-8, όμως ο Παναθηναϊκός με την Κωνσταντινίδου και την Πολ έκανε το 12-8 και λίγο αργότερα με την  Μερτέκη το 16-11.

 Η Πολ, η Μερτέκη και το λάθος του Αίαντα ανέβασε την διαφορά στο +7 (19-12) αναγκάζοντας τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να ζητήσει ταϊμ-άουτ. Ο Παναθηναϊκός όμως συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό φρόντισε με αποτελεσματικές επιθέσεις και μπλοκ να κάνει το 23-15 και στο τέλος με τη άστοχη επίθεση της Φαλέγκα το 25-16 και το 2-0.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο τρίτο σετ με τον Αίαντα να προηγείται με 1-2 και 2-3 αλλά ο Παναθηναϊκός με το μπλοκ και τα λάθη των «ερυθρόλευκων» έκανε το 8-4 και έδειξε πως θέλει να τελειώνει γρήγορα την υπόθεση νίκη.

Το μπλοκ συνέχισε να είναι αποτελεσματικό για τις «πράσινες» κάνοντας το 10-5, η Κούση και Ντζούριτς με άσο μείωσαν σε 10-8 για τον Αίαντα, όμως η Καββαδία με ένα μπλοκ και έναν άσο επανέφερε την διαφορά ασφαλείας γράφοντας το 12-8, ενώ νέο στοπ από την Μερτέκη στην Κλεπκου έκανε το 14-9. 

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά φθάνοντας στο 16-11 με την Πολ, οι φιλοξενούμενες χωρίς να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση δεν μπόρεσαν να απειλήσουν καθώς η Μερτέκη και Πολ έκαναν το 19-11 και στο τέλος με το 25-15 οι «πράσινες» έκαναν το 3-0 πανηγυρίζοντας την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Τάδε έφη…

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Παναθηναϊκού) : «Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλό μας. Έχουμε δώσει δύο παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες και έχει δείξει ένα πολύ αξιόλογο σύνολο. Ακόμη και σήμερα που ήταν εύκολο το παιχνίδι έκαναν μεγάλη προσπάθεια γιατί όπως μαθαίνω ήρθαν με αυθημερόν. Το σημαντικό για εμάς ήταν η πρόκριση. Αυτό θέλαμε και αυτό αρμόζει η ιστορία της ομάδας. Έπρεπε να περάσουμε στον επόμενο γύρου όπως και κάναμε  και αυτό ήρθε με καλή και θετική εμφάνιση».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (Προπονητής Αίαντα Ευόσμου) : Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε επαγγελματίες αθλήτριες. Σε εμάς οι αθλήτριες μας είναι μαθήτριες που πάνε ακόμη στο Λύκειο,  είναι φοιτήτριες και είναι κάποιες που δουλεύουνε το πρωί για να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Αυτό μας στοίχισε στην διοργάνωση. Μια διοργάνωση που για τους άνδρες γίνεται με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ στις γυναίκες δεν γίνεται. Είναι κάποια πράγματα που η νέα διοίκηση πρέπει να τα δει και να τα διορθώσει.

Σήμερα ήρθαμε με μια ομάδα ανάγκης γιατί είχαμε και τα μπλόκα των αγροτών, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ και φθάσαμε πριν τον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά νομίζω πως μπορούσαμε να κάνουμε κάποια παραπάνω πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και δεν υπήρχε θέμα ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είναι μεγάλη η διαφορά. Το Σάββατο κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά σήμερα δεν πίστευα πως θα κάναμε και δεύτερο το ίδιο καλό παιχνίδι, αλλά θέλαμε το κάτι παραπάνω. Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Καζάζης) : Χρυσομάλλη 4 (2 μπλοκ), Καβαδία 9 (5 μπλοκ, 1 άσο, 3/8 επ. 38%), Κωνσταντινίδου 9 (2 μπλοκ, 2 άσοι, 5/8 επ. 62%), Πολ 12 (11/20 επιθέσεις 62% -33% υπο) , Ρίτσι 8 (8/16 επιθέσεις 50% -48% υπ), Μερτέκη 12 (2 άσους, 1 μπλοκ, 9/22 επιθέσεις), Ρόγκα (λ 42%)

Αίαντας Ευόσμου (Ηλίας Ζωλασταθιάδης) : Ξανθοπούλου 2 (1 άσο, 1/1 επιθέσεις 100%), Ντζούριτς 7 (1 μπλοκ, 1 άσο, 5/13 επιθέσεις 38%), Κούση 7 (2 άσοι, 1 μπλοκ, 4/13 επιθέσεις 31%), Αποστολίδου 8 (1 άσος, 1 μπλοκ, 6/17 επιθέσεις 35%-40% υπ), Κλέπκου 6 (1 μπλοκ, 5/19 επιθέσεις 26%- 60% υπ), Φαλέγκα 4 (4/16 επιθέσεις 25%-11% υπ), Σωτήρογλου (λ 32%)