ΔΙΕΘΝΗ

Η Εγκόνου… φέσωσε τα τουρκικά όνειρα – Ανανεώνει με Κονελιάνο

Η Εγκόνου… φέσωσε τα τουρκικά όνειρα – Ανανεώνει με Κονελιάνο

Παρά τς σειρήνες της τουρκικής Λίγκας που ήχησαν στα αυτιά της και την αστρονομική πρόταση της Φενερμπαχσέ, η διεθνής Ιταλίδα άσος της Κονελιάνο, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Κονελιάνο στις μάχες της διάκρισης της πρωταθλήτριας Ιταλίας, εντός και εκτός συνόρων.

Ετσι μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Κονελιάνο η “μπόμπερ” των “ατζούρε”  αναμένεται τις προσεχείς ώρες να υπογράψει το νέο της συμβόλαιο συνεργασίας με την Imoco Conegliano.

H 22χρονη Ιταλίδα διαγώνια, με ρίζες από τη Νιγηρία εωρείται από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου, καθώς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας στέφθηκε το 2019 χάλκινη στην Ευρώπη, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν φιναλίστ του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Φέτος στο Τόκιο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στα 16 της είχε αναδειχθεί το 2015 στο Περού Παγκόσμια πρωταθλήτρια U15.

Σε συλλογικό επίπεδο, μεταξύ άλλης πληθώρας εγχώριων τίτλων, η Εγκόνου κατέκτησε τη σεζόν 2018-2019 το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Νοβάρα, κερδίζοντας παράλληλα και τον τίτλο της MVP της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ το 2019 με την Κονελιάνο, πανηγύρισε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.