ΔΙΕΘΝΗ

Ζάλη προκαλεί η αστρονομική πρόταση της Φενέρ σε Εγκόνου!

Ζάλη προκαλεί η αστρονομική πρόταση της Φενέρ σε Εγκόνου!

Λίγες μέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τη βαριά της ήττα με 3-0 σετ από την ιταλική Κονελιάνο, η τουρκική Φενέρμπαχτσέ πέρασε στην αντεπίθεση με μία εντυπωσιακή προσφορά για την απόκτηση της διεθνούς Ιταλίδας, Πάολας Εγκόνου.

Συγκεκριμένα τα “καναρίνια” του Σέρβου τεχνικού, Ζόραν Τέρζιτς πρόσφεραν στην 21χρονη “μπόμπερ” της Κονελιάνο 1 εκατομμύριο ευρώ, γνωρίζοντας πως έπειτα από δύο χρόνια επιτυχημένα χρόνια συνεργασίας με την ιταλική ομάδα, λήγει στο τέλος της σεζόν το συμβόλαιό της.

paola_egonu

Η μετοχή της Εγκόνου στο χρηματιστήριο του φιλέ, έχει “χτυπήσει” πλέον “limit up”, καθώς η χαρισματική και εκτός γηπέδων Ιταλίδα διαγώνια, με καταγωγή από τη Νιγηρία, που αμείβεται σήμερα με 400-500 χιλιάδες ευρώ, θεωρείται από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Με την “σκουάντρα ατζούρα” στέφθηκε το 2019 χάλκινη στην Ευρώπη, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν φιναλίστ του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Σε συλλογικό επίπεδο, μεταξύ άλλης πληθώρας εγχώριων τίτλων, η Εγκόνου κατέκτησε τη σεζόν 2018-2019 το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Νοβάρα, κερδίζοντας παράλληλα και τον τίτλο της MVP της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ το 2019 με την Κονελιάνο, πανηγύρισε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

egonu_conegliano

Θυμίζουμε πάντως πως η Φενερμπαχτσέ δεν είναι η πρώτη τούρκικη ομάδα που προσφέρει “γη και ύδωρ” για να ντύσει στα χρώματά της μία αθλήτρια, αφού σύμφωνα με την λίστα της “Gazetta dello Sport” με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές και αθλήτριες, η τουρκική Βακιφμπανκ έδινε το 2017 μισθό 1.000.000 ευρώ τη σεζόν για την Κινέζα Ολυμπιονίκη του Ρίο, την 24χρονη Ζου Τίνγκ.