Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έγραψε ιστορία η Κύζικος

Έγραψε ιστορία η Κύζικος

Ανάλυσε το

Την πρώτη της νίκη στην Α1 πανηγύρισε η  Κύζικος Νέας Περάμου και με το 3-0 επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας κατέκτησε το τρίποντο που την «ξεκολλά» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Η αναμέτρηση της Κύζικου απέναντι στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας ήταν ιστορική. Μια αναμέτρηση όπου οι «κιτρινόμαυροι» της Νέα Περάμου με το 3-0 πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο στην μεγάλη κατηγορία και μπορούν να αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Αντίθετα οι «πράσινοι» του Έβρου έχοντας στον πάγκο τους τον Σωτήρη Μπεκιάρη και αντιμετωπίζοντας  τεράστια προβλήματα και απουσίες (Αναστασιάδης-Καρασαβίδης ήταν απόντες) προσπάθησαν να μείνουν όρθιοι και χτυπήσουν τον αγώνα.

Κάτι που κατάφεραν μέχρι τα μισά των δύο πρώτων σετ. Ωστόσο η Κύζικος με περισσότερες λύσεις από τον πάγκο και πίεση από το σερβίς κατέκτησε κάνοντας το 2-0.

Στο τρίτο σετ δεν παίχθηκε βόλεϊ, αφού οι λάθος θέσεις που δηλώθηκαν εξ αρχής έφεραν «βραχυκύκλωμα»  και εκνευρισμό στους «πράσινους» που ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο χάνοντας εύκολα με το 25-15.

Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα που είχε η Ορεστιάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και με τους Λουκούμι και Καραμπαλί οι Θρακιώτες προηγήθηκαν με 5-8, 8-12 και 11-13 δείχνοντας αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.

Ωστόσο η Κύζικος με δύο συνεχόμενα μπλοκ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13 και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο μέχρι το 16-16. Κάπου εκεί όμως οι τυπικά γηπεδούχοι με ένα σερί 3-0 έκαναν το 19-16 με τον Κατσανεβάκη και λίγο αργότερα με το λάθος των «πράσινων» το 23-19.

Με την υπέρ της διαφορά η Κύζικος φρόντισε με τον Σαρικεϊσογλου το 25-21 και να αποκτήσει το προβάδισμα.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο 2ο σετ καθώς οι ακρίτες φρόντισαν να είναι μαχητικοί μέχρι τα μισά του σετ, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στην Κύζικο Νέας Περάμου που κατάφερε με το σερβίς να δημιουργήσει προβλήματα στην υποδοχή των «πράσινων» και να πάρει εύκολα το σετ .

Η Κύζικος προηγήθηκε με 5-3 και 7-4, ωστόσο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 7-7, οι γηπεδούχοι με τους Γκούλαν και Σαρικεϊσογλου έκαναν το 12-10 και το 14-12, όμως εκ νέου οι Θρακιώτες ισοφάρισαν σε 14-14, ενώ με άσο του Μορέλος προηγήθηκαν με 15-16.

Η Κύζικος όμως με ένα σερί 6-0 έφθασε στο 21-16 και με νέο κρεσέντο του Σαρικεϊσογλου και σερβίς του Σόναρι έγινε το 25-16 και το 2-0.

Το τρίτο σετ απλά ήταν μια παρωδία για το βόλεϊ καθώς οι «πράσινοι» δήλωσαν από την αρχή του σετ λανθασμένη αλλαγή περιστροφής ακραίων και κεντρικών, κάτι που  βραχυκυκλώσε για τα καλά την ομάδά που έκανε 5 φορές λάθος θέσεις δημιουργώντας εκνευρισμό στην ομάδα του Έβρου και συνθήκες σχολικού πρωταθλήματος .

Παιχνίδι ουσιαστικά παίχθηκε μέχρι το 7-3 του σετ όταν και άρχισαν να δίνονται οι λάθος θέσεις στους ακραίους και τους κεντρικούς του ΑΟΟ. Εικόνες τραγικές με τον Σωτήρη Μπεκιάρη να είναι ανήμπορος να αντιδράσει και να δώσει λύσεις στην ομάδα όντας τεχνικός της μόλις λίγες ώρες και χωρίς να ξέρει καν τους παίκτες.

Το σετ εξελίχθηκε σε παρωδία με την Κύζικο να φθάνει εύκολα και άνετα στο 25-15 και να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στην Α1. Νίκη ιστορική, αλλά και ψυχολογίας για τους «κιτρινόμαυρους» της Περάμου που πλέον άφησαν τους Θρακιώτες στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Τάδε έφη…

Γιάννης Λάϊος (Προπονητής Κύζικου Νέας Περάμου) : «Μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές είδαμε ότι στο τελευταίο σκαλί θα είναι 3 ομάδες. Εμείς, η Ορεστιάδα και η Χαλκίδα. Η Ορεστιάδα με την ήττα που έκανε από εμάς είναι στην χειρότερη μοίρα γιατί έχασε και από την Χαλκίδα. Τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, ειδικά τα εκτός έδρας. Σήμερα υπήρχε πολύ θέληση και πολύ άγχος. Τα λάθη που κάναμε δεν είναι ούτε για σχολικό πρωτάθλημα. Μεγάλες προσπάθειες για κάποιες μπαλιές χωρίς νόημα. Αυτά τα λάθη έβαζαν την Ορεστιάδα στο παιχνίδι, ωστόσο η αλλαγή του πασαδόρου και του διαγώνιου άλλαξαν τη ροή και ξεφύγαμε στο σκορ. Στο τρίτο σετ εκτός από την ψυχολογία που είχαμε, μας βοήθησε και το λάθος της Ορεστιάδας με τις περιστροφές έφεραν το 3-0».

Σωτήρης Μπεκιάρης (Προπονήτης ΑΟ Ορεστιάδας) :  «Δεν υπήρχε μπέρδεμα με τις λάθος περιστροφές. Έκανε λάθος ο βοηθός στο γράψιμο των θέσεων και μπερδεύτηκαν οι παίκτες. Συμφώνησα σήμερα με την Ορεστιάδα και θα γυρίσω μαζί με την ομάδα στον Έβρο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όπως ξέρουμε όλοι αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΚΥΖΙΚΟΣ (Λάιος): Κατσανεβάκης 3 (3/3 επ), Σονάρι 9 (4/5 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Γκούλακ 11 (9/16 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κρέτσης 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Τομίλιν 6 (6/12 επ), Σαρικεΐσογλου 12 (10/15 επ, 2 άσσοι, 41% υπ – 24% άριστες) / Αχιλλεόπουλος (λ, 60% υπ – 40% άριστες), Μπεκιάρης 3 (1/2 επ, 2 μπλοκ), Δρογκάρης, Κογκαλίδης.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Μπεκιάρης): Ρεϊνάλντο 5 (5/14 επ), Ράπτης 3 (3/5 επ), Μορέλος 10 (8/14 επ, 2 άσσοι, 71% υπ – 29% άριστες), Λουκούμι 9 (8/17 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ – 33% άριστες), Καραμπαλί 4 (2/9 επ, 2 μπλοκ), Πεντίδης 7 (4/9 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Αντωνιάδης (λ, 53% υπ – 40% άριστες).