ΔΙΕΘΝΗ

Έγραψε ιστορία η Στουτγκάρδη – Πρωταθλητής Γερμανίας ο Αθανασόπουλος

Έγραψε ιστορία η Στουτγκάρδη –  Πρωταθλητής Γερμανίας ο Αθανασόπουλος

Στο Πάνθεον του γυναικείου βόλεϊ της Γερμανίας πέρασε εδώ και λίγα λεπτά ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Αθανασόπουλος.

Έπειτα από 4 αποτυχημένες προσπάθειες σε ισάριθμες χρονιές , ο 41χρονος Χολαργιώτης προπονητής οδήγησε την Στουτγκάρδη στον πρώτο τίτλος της ιστορίας της, εκθρονίζοντας με 3-2 (25-12, 25-20, 14-25, 24-26, 15-11) σετ στον 5ο τελικό της Bundesliga την πρωταθλήτρια Σβέριν.

allianz

 Μπροστά στους 2251 θεατές στη Στουτγάρδη, οι οικοδέσποινες , που είχαν κερδίσει άλλες δυο φορές στη SCHARRena τις αντιπάλους τους στους φετινούς τελικούς, μπήκαν πολύ δυνατά και κυριάρχησαν στα δύο πρώτα σετ, προκαλώντας ντελίριο στην κερκίδα. Στο τρίτο σετ, οι πρωταθλήτριες της Σβέριν,αντέδρασαν πήραν προβάδισμα  από την αρχή και με την εντυπωσιακή διαφορά 11 πόντων μείωσαν σε 2-1.

Στο 4ο σετ, έγινε μεγάλη μάχη με τς δύο ομάδες να πηγαίνουν σχεδόν χέρι χέρι μέχρι και το  24-24, όπου εκεί οι φιλοξενούμενες κατάφεραν με δυο συνεχόμενους πόντους να ισοφαρίσουν και να στείλουν τη διεκδίκηση του τίτλου σε 5ο σετ.

Εκεί όμως η ομάδα του Αθανασόπουλου με αιχμή του δόρατος την τοπ σκόρερ Ρίβερς να σταματά στους 29 πόντους κατάφερε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς έπειτα απ΄1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού να πανηγυρίσει την κατάκτηση του παρθενικού της τίτλου.

Μια επιτυχία που έχει αναμφίβολα τη “σφραγίδα” του Έλληνα τεχνικου, ο οποίος παρά την αντεπίθεση της πρωταθλήτριας Σβέριν, κατάφερε πέρα από τη σωστή τακτική με την κατάλληλη ψυχολογική διαχείριση, να γράψει τη δική του ιστορία στη Bundesliga,  έπειτα από 4 χαμένους τελικούς.

Το 2017 και το 2018 με αντίπαλο τη Σβέρινερ και το 2015 και 2016 κόντρα στη Δρέσδη.

Έδειξε το… δρόμο στον Πρωτοψάλτη

Μετά λοιπόν από την πανηγυρική δικαίωση της δουλειάς του Γιάννη Αθανασόπουλου, που μετά τους εν Ελλάδι τίτλους του με τον Ολυμπιακό (Κύπελλο Ελλάδας 2013 και νταμπλ 2014) πρόσθεσε στα τρία Κύπελλα Γερμανίας και το Super Cup, τη μοναδική “κούπα” που έλειπε από τη συλλογή του, αύριο το μεσημέρι (15.30) ευχόμαστε ο έτερος εκπρόσωπος του ελληνικού βόλεϊ στη Bundesliga, Θανάσης Πρωτοψάλτης, να μιμηθεί το παράδειγμα του Αθανασόπουλου και θα πανηγυρίσει με τη Φριντριχσχάφεν στον 5ο φετινό τελικό κάντρα στη Μπερλίν, την επιστροφή του στο θρόνο του πρωταθλητή.

Foto: Tomm Bloch.de