Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Εύθραστες» έδρες

«Εύθραστες» έδρες

Με πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις και ενδιαφέροντα ματς διεξάγεται το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ, αρχής γενομένης από το Σάββατο όπου στα 4 ματς που θα διεξαχθούν οι γηπεδούχοι θα έχουν δύσκολες αποστολές.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 19.00, όπου στη Μίκρα ο Άρης υποδέχεται τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, σε ένα ματς, όπου για τους “κίτρινους” ερωτηματικό αποτελεί μέχρι την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Αμερικανού Ντόχερτι, ο ποίος λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων με το δελτίο του, μέχρι σήμερα παίζει μόνο στα φιλικά της ομάδας.

«Είναι ίσως το πιο δύσκολο και το πιο εύκολο συνάμα ματς του πρωταθλήματος» δήλωσε στο www.volleyplanet.gr o άσος των γηπεδούχων Χρήστος Μπέλος και εξήγησε τι εννοεί στη συνέχεια: «Κόντρα στη νταμπλούχο ομάδα με το πληρέστερο ρόστερ σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις ελεύθερα και χωρίς άγχος. Από τέτοια παιχνίδια, μόνο κέρδος μπορείς να έχεις και εκτιμώ πως θα αποδώσουμε καλύτερα από την εικόνα που είχαμε στην πρεμιέρα και χάσαμε από την ΑΕΚ».

Για τους ερυθρόλευκους, που είναι ασφαλώς το φαβορί για τη νίκη, αλλά ενόψει και του Τσάμπιονς Λίγκ αντιμετωπίζουν τον αντίπαλο με τη δέουσα σοβαρότητα, δεν θα αγωνιστεί για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο αρχηγός, Κώστας Χριστοφιδέλης.

«Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον την ομάδα που πριν λίγες μέρες απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, από την πρώτη κούπα της χρονιάς» ξεκαθάρισε στο www.volleyplanet.gr ο τεχνικός των νταμπλούχων, Δημήτρης Καζάζης και συπμπλήρωσε: «Θα αντιμετωπίσουμε λοιπόν τον Άρη με μεγάλη σοβαρότητα, αλλά ενόψει και της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουμε πέρα από τη νίκη και μία καλή εμφάνιση, που θα τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας, ενόψει των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων».

Κόντρα στην παράδοση ο ΠΑΟΚ

Την ίδια ώρα, στις 19.00 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, η τοπική ομάδα του Γιάννη Μέλκα υποδέχεται τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ, του φίλου και πρώην συμπαίκτη του, Γιάννη Καλμαζίδη, που όμως την ώρα του αγώνα θα είναι αντίπαλοι. Ο ΠΑΟΚ , που στην πρεμιέρα επικρτάτησε εύκολα με τον 35άρη Γκόμεζ του Φοίνικα Σύρου, έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο στη νίκη, απέναντι στην ανανεωμένη ομάδα του Γυμναστικού, που όπως φάνηκε στην πρεμιέρα δεν έχει βρει ακόμη την απαιτούμενη συνοχή.

Παρόλα αυτά, στο πρώτο της φετινό εντός έδρας ματς μπροστά στο κοινό της η Λαμία, με τον νεοπαοκτηθέντα Αμερικανό πασαδόρος της Ρίλεϊ Μακίμπιν, να τίθεται αντιμέτωπος με τους πρώην συμπαίκτες του, θα προσπαθήσει με σύμμαχο την καλή της παράδοση, καθώς μετράει 8 νίκες σε 9 αναμετρήσεις στην έδρα της, να δείξει για μια ακόμη φορά ένα σκληροτράχηλο πρόσωπο.

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Γιάννης Μέλκας, που στο παρελθόν ήταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ: «Παίζουμε με έναν αντίπαλο που έχει διαφορετικούς στόχους από τους δικούς μας. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ έμπειρη ομάδα με Γκόμεζ, Κουρνέτα, Σαφράνοβιτς. Για μας είναι το πρώτο εντός παιχνίδι. Υπάρχει πίεση και άγχος αλλά είναι θετικό ότι παίζουμε στο γήπεδο μας, μπροστά στο κοινό μας. Απέναντι στην εμπειρία του ΠΑΟΚ θα παρατάξουμε τον ενθουσιασμό μας. Δεν έχουμε κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και περιμένω να είμαστε ανταγωνιστικοί. Επίσης περιμένουμε τον κόσμο της Λαμίας να στηρίξει το ξεκίνημα μας στα εντός έδρας παιχνίδια».

Τα εισιτήρια του αγώνα τέθηκαν σε κυκλοφορία με τιμή 7 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για μαθητές,-τριες Λυκείου και άνεργους. Η είσοδος μαθητών,-τριών Δημοτικού και Γυμνασίου είναι ελεύθερη.

Εν τω μεταξύ η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι για τη Λαμία με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Καλμαζίδη, που συνεχίζει την αναζήτηση του αντι- Λόουσον, να έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες. Η προετοιμασία του Δικεφάλου θα ολοκληρωθεί στη Λαμία με μία πρωινή προπόνηση ανήμερα του αγώνα.

Για τον αγώνα με τη Λαμία ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα γιατί οι ομάδες δεν έχουν στρώσει ακόμα. Εμείς δείχνουμε να βρίσκουμε τον καλό μας εαυτό αλλά κάθε παιχνίδι στην αρχή θα είναι δύσκολο. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον αντίπαλο. Σαν δυναμική είμαστε καλύτερη ομάδα αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή και εγκυμονεί κινδύνους».

Πρώτη εμφάνιση των “Πειρατών” στη Σύρο

Στη Σύρο στο κατάμεστο «Δημήτρης Βικέλας», όπως αναμένεται για το πρώτο φετινό εντός έδρας ματς των Πειρατών, ο πλήρης Φοίνικας Σύρου αναζητά την πρώτη του φετινή νίκη κόντρα στη νεοφώτιστη, αλλά μαχητική όπως αποδείχθηκε με το βαθμό που “έκοψε” από τον Παναθηναϊκό, Ένωση Τούμπας.

Το λίμπερο του Φοίνικα Νικήτας Εφραιμίδης δήλωσε στο www.volleyleague.gr: «Η ΜΕΝΤ έδειξε στους αγώνες του Λιγκ Καπ και με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ότι είναι υπολογίσιμη δύναμη. Έχει πολύ καλό πασαδόρο από την Ιταλία και γενικά πολύ καλούς αθλητές. Θα γίνει καλός και δυνατός αγώνας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε επειδή το όνομα ΜΕΝΤ δεν είναι βαρύ. Στα φιλικά παίζαμε καλύτερα αλλά στο Λιγκ Καπ και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε. Έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις στα φιλικά και λέω με βεβαιότητα πως η ομάδα μου θα παίξει πολύ καλύτερα στη συνέχεια».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται ήδη στη Σύρο θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιώργου Κνάπεκ και έτσι ως λίμπερο, σε ένα ακόμη ιστορικό ματς θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Αντωνιάδης. Ο προπονητής της, Ένωσης Τούμπας Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Όλα για την ομάδα μου είναι καινούργια σε αυτό το πρωτάθλημα και φυσικά και η εμπειρία μας με το Φοίνικα στη Σύρο. Εχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως εάν μας βγει η τακτική μας θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Και οι δύο ομάδες θέλουν να δείξουν πολλά πράγματα στην αρχή του πρωταθλήματος και σε πολλούς τομείς υπάρχει ισορροπία οπότε περιμένω αμφίρροπο και σκληρό παιχνίδι. Δεν έχουμε άγχος. Το ότι δεν έχουμε εμπειρία από την κατηγορία δεν είναι εμπόδιο για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Κόντρα στα προβλήματα και τους πρώην της

Στο τελευταίο ματς του Σαββάτου που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από το NSP 3, η ΑΕΚ φιλοξενεί στις 19.30 στο Μάκης Λιούγκας της Γλυφάδας την μαχητική Κηφισιά, των πρώην κιτρινόμαυρων άσων, Ρουμελιωτάκη και Μαντέκα. Για την Ένωση παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του δελτίου του Μπρουκόφσκι, ενώ δεν θα αγωνιστεί ξανά ο τραυματίας Πέτρογλου.
Γεγονός πάντως είναι ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες οι κιτρινόμαυροι, δείχνουν πως αρχίζουν και συμβιβάζονται με τα οποία προβλήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν και για αυτούς αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση μαζί με τα προβλήματα να νικήσουν και τον αντίπαλο.

«Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα και έχει έναν προπονητή ο οποίος γνωρίζει καλά το ελληνικό βόλεϊ» δήλωσε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ Χόρχε Ελγκέτα και συμπλήρωσε: «Δεν παίζει κανένα ρόλο το γεγονός ότι είχαμε κερδίσει (4-0) το φιλικό πριν από ένα περίπου μήνα. Εκείνο ήταν ματς προετοιμασίας. Τώρα είναι επίσημο, υπάρχει το άγχος των βαθμών… Ξέρω ότι θα βρούμε απέναντι μας τον Ρουμελιωτάκη και τον Μαντέκα, δυο πρώην δικούς μας παίκτες αλλά εγώ δεν στέκομαι σε άτομα.

Κοιτάζω την Κηφισιά ως ομάδα… Τα προβλήματα μας είναι γνωστά. Πρέπει να παλέψουμε όμως και με αυτά… Η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας δεν αλλάζει. Όποιος μπαίνει ξέρει τι να κάνει στον αγώνα. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου… Είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να συνδυάσουμε το γεγονός με μια νίκη. Ποντάρουμε πολύ στη βοήθεια του κόσμου μας. Τον καλώ να έρθει στο γήπεδο και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να τον ικανοποιήσουμε…».

Στην Κηφισιά η αντίστροφή μέτρηση για την επιστροφή του φύσει και θέσει ηγέτη, Δημήτρη Νικολάκη ξεκίνησε με τη νίκη να είναι επιτακτική για την ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, που στην πρεμιέρα γνώρισε την ήττα στην Ορεστιάδα από τους ακρίτες και ευλπιστεί πως με «κλειδιά» την γνώση και την εμπειρία των δύο πρώην άσων των αντιπάλων τους, Ρουμελιωτάκη και Μαντέκα θα «ξεκλειδώσει» τη νίκη.

«Έφτασε η ώρα να παίξω και κόντρα στην ΑΕΚ» ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ, ο ακραίος της Κηφισιάς, Γιάννης Ρουμελιωτάκης και συνέχιεσε. “Κάποια στιγμή θα γίνονταν και αυτό. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο με τη νέα μου ομάδα όπου είμαι πολύ καλά επαγγελματικά.

Ο καθένας παίζει για τον εαυτό μου και την ομάδα του και το ίδιο θα κάνω και εγώ. Θέλω να το ευχαριστηθούμε και να διασκεδάσουμε. Ήμουν δύο χρόνια στην ΑΕΚ όπου πέρασα ωραίες και δύσκολες στιγμές. Ξεκινήσαμε από την Α2 και κορυφώσαμε με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Όλοι οι αθλητές και οι άνθρωποι του βόλεϊ εύχονται στην ΑΕΚ να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ανακάμψει. Δεν θα είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο να βρει το δρόμο της”.

Volleyleague ΟΠΑΠ 2014-15 2η αγωνιστική

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Γυμναστήριο Μίκρας 19.00: Άρης – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Λαδάς. Επόπτες: Μαυρίδης, Κουκουμάκας. Γραμματεία: Παπαδοπούλου.
Γυμναστήριο Λαμίας 19.00: ΓΣ Λαμίας – ΠΑΟΚ
Διαιτητές:Θεμελής, Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Διαιτητές: Σακελλάρης, Κατσιούλης. Γραμματεία: Σάλτα.
Γυμναστήριο «Δ.Βικέλας» Σύρος 19.00: Φοίνικας Σύρου – Ένωση Τούμπας
Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης. Γραμματεία: Πιρπίνια.
Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδα 19.30: ΑΕΚ – Α.Ο Κηφισιάς (Novasports 3)
Διαιττές: Γεωργουλέας, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Οικονόμου Μ., Χρηστίδης Αλ. Γραμματεία: Μαυρικίδου.Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014
Γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» Βόχας 19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιττές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Κωνσταντινόπουλος, Λιναρδάτος. Γραμματεία: ΠαπακυριακοπούλουΔευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
Γυμναστήριο Πανελληνίου Κυψέλη 19.00: Παναθηναϊκος – Α.Ο. Ορεστιάδος (Novasports 3)
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Μαριδάκης, Δαλέκου. Γραμματεία: Λιάκου.
*Αλλαγή