ΔΙΕΘΝΗ

Είχαν τον…. Αλάχ μαζί τους

Είχαν τον…. Αλάχ μαζί τους

Μεγάλη νίκη στο Καζάν πανηγύρισε το Ιράν καθώς με το 3-1 επί της Ρωσίας έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας την έκπληξη στον Β Όμιλο. Την ίδια ώρα στο στο Σικάγο η Αμερική φρόντιζε να επικρατήσει για 2η φορά της Πολωνίας (3-2) και να παραμείνει αήττητη. Εντυπωσιακό το πέρασμα της Αργεντινής από την Αβάνα νικώντας με 3-0 την Κούβα του Χιμένεζ.

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της αγωνιστικής σημειώθηκε στο Καζάν. Εκεί όπου οι «μαχητές» του Σλόμπονταν Κόβατς  με κορυφαίους τους Μαρούφ (που ουσιαστικά έπαιζε εντός έδρας μιας και αγωνίζεται στην Ζενίτ Καζάν), αλλά και τους Μιρτζανπούρ και Μιλαντ Εμπαντιπούρ που είχαν από 14 πόντους κατάφερα να γράψουν ιστορία και με το 3-1 να πανηγυρίσουν την πρώτη τους φετινή νίκη που είναι μια από τις σημαντικότερες που έχουν στην διοργάνωση.

Από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι με τον Μάξιμ Μιχαϊηλοφ να σταματά στους 15 πόντους αν και προηγήθηκαν στο παιχνίδι με 1-0 δεν κατάφεραν  να αποφύγουν την ήττα που τους κρατά στην τελευταία θέση του Β Ομίλου.

Για τον ίδιο όμιλο παρουσία 12.000 φιλάθλων που γέμισαν ασφυκτικά το Sears Center του Σικάγο οι ΗΠΑ επικράτησαν εκ νέου της Πολωνίας. Οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον Άαρον Ρούσελ με 20 πόντους και τον Άντερσον με 14 αντίστοιχα  νίκησαν  με 3-1 τους «κόκκινους» και ικανοποίησαν τον κόσμο τους που βρέθηκε στο γήπεδο έχοντας κορυφαίο τον

Οι Πολωνοί αν και προηγήθηκαν με 23-25 δεν κατάφεραν να έχουν την ίδια απόδοση με το τελευταίο τους παιχνίδι και έτσι οι γηπεδούχοι με το 25-23 έκαναν το 1-1. Από εκεί και μετά οι παίκτες των ΗΠΑ έδειξαν να μην έχουν αντίπαλο στο γήπεδο καθώς με το 25-15 και 25-17 έφθασαν εύκολα στο 3-1 που τους κρατά αήττητους στον Β Όμιλο της διοργάνωσης.

Στην Αβάνα της Κούβας η Αργεντινή πανηγύρισε την 2η νίκη της επί της Κούβας και με το 3-0 πρόσθεσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην συγκομιδή της.

Κορυφαίος της «μπιανκοτσελέστε» ο Γκονζάλες, ενώ από πλευράς Κούβας ο Χιμένεζ αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι αλλά ήταν μόνος στο και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι προκειμένου να αποσοβήσει την ήττα.