Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έκαναν την έκπληξη οι Μακεδόνες Αξιού

Έκαναν την έκπληξη οι Μακεδόνες Αξιού

Ανάλυσε το

Οι Μακεδόνες Αξιού έκαναν το… μπαμ στα Κύμινα!  Ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ η νεοφώτιστη ομάδα επιβλήθηκε 3-2 σετ του μέχρι χθες αήττητου φιναλίστ Α.Ο Θήρας και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα έκανε και ένα πολύτιμο βήμα παραμονής, απέναντι στις φιλοξενούμενες, οι οποίες αγνόησαν μαλλον το προ ημερών “καμπανάκι” από την έτερη νεοφώτιστη Ελπίδα.

Ισορροπημένα ξεκίνησε το πρώτο σετ με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 7-7, στη συνέχεια η Θήρα πίεσε με το σέρβις την υποδοχή των Μακεδόνων και με σερί 4-9 πήρε σημαντικό προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια των φιλάθλων τους προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ αλλά τα πολλά χαμένα σέρβις και η αποτελεσματική επίθεση των παικτριών της Σαντορίνης, εκτόξευσαν το σκορ στο+8 (13-21), διαφορά που απογοήτευσε τις παίκτριες του Μανώλη Σκουλικάρη οι οποίες παράτησαν το ματς και έδωσαν τη δυνατότητα στη Θήρα να πάρει εύκολα το σετ με 13-25 και να κάνει το 0-1.

Ένα μεγάλο θρίλερ ήταν το δεύτερο σετ. Αρχικά ξεκίνησε με τους Μακεδόνες να παίρνουν βραχεία κεφαλή με 8-5. Οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου με όπλο το καλό σέρβις και το δυνατό μπλοκ, απάντησαν με σερί 5-11 και πήραν προβάδισμα με 13-16. Οι Μακεδόνες με αντεπίθεση διαρκείας στο «καμίνι» του κλειστού των Κυμίνων και πλησίασαν στον πόντο 20-21.

Οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με 20-22 και 21-23 και ενώ όλα έδειχναν ότι οι νησιώτισσες ήταν μια ανάσα από την κατάκτηση του, οι Μακεδόνες έκαναν μεγάλη ανατροπή ισοφάρισαν σε 25-25, 27-27 και πήραν το σετ με το εντυπωσιακό 29-27 ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1.

Mε φόρα και ψυχολογία από την κατάκτηση του δεύτερου σετ, οι Μακεδόνες μπήκαν πολύ δυνατά στο τρίτο σετ και προηγήθηκαν με 11-7 και 16-10 στο δεύτερο τεχνικό ταιμ άουτ Η ομάδα της Σαντορίνης με τις Τέρζιτς-Όστοιτς πλησίασε στο 19-16 και στη συνέχεια έφεραν το ματς στα ίσια με 21-21.

Οι Μακεδόνισες με μπροστάρισες τις Δραγουμάνου, Σαγκάρντια, Τοάτζι, Καραφουλίδου,ξέφυγαν με 24-22, η Θήρα ισοφάρισε σε 24-24, 25-25 αλλά το πάθος των γηπεδούχων και η θερμή συμπαράσταση της εξέδρας βοήθησαν τις παίκτριες της ομάδας των Κυμίνων να το πάρουν με 27-25 και να πάρουν προβάδισμα με 2-1 σετ αλλά και τον πολύτιμο πόντο.

Σκληρή μάχη για τη νίκη έγινε και στο τέταρτο σετ με τη Σαντορίνη όμως να καταφέρνει χάρις στην εμπειρία της και την αποτελεσματικότητά της σε καθοριστικές φάσεις να ισοφαρίζει με 25-21, σε 2-2 και να στέλνει την υπόθεση της νίης για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σε τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ έσπασαν καρδιές! Ο Α.Ο. Θήρας πήρε κεφάλι αρχικά με 6-8, , αλλά οι γηπεδούχες του Μανόλη Σκουληκάρη με τις Δραγουμάνου,Γιαννούλη, Βέλιου, να είναι ασταμάτητες, δεν κατέθεσαν τα όπλα. Ισοφάρισαν σε 11-11 και μετά τα χαμένα σετ μπολ των φιλουξενούμενων από το 14-12, το 15-15 προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στο κλειστό των Κυμίνων, το οποίο τελικά “πήρε φωτιά” από τους έξαλλους πανηγυρισμούς της παλικαρίσιας νίκης με 17-15, 3-2 των Μακεδόνων.

Τάδε έφη…

Μανώλης Σκουλικάρης ( προπονητής Μακεδόνες Αξιού): «Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στην περσινή φιναλίστ φιναλίστ του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε πολύ νωθρά, αλλά από το β’ σετ βρήκαμε τα πατήματα και κάναμε μια φανταστική εμφάνιση. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος, ήταν πραγματικά έξτρα παίκτης και τους αφιερώνουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

Απόστολος Οικονόμου (προπονητής ΑΟ Θήρας): «Καταρχήν συγχαρητήρια στους Μακεδόνες για τη νίκη τους. Κέρδισαν το ματς λόγω σέρβις και υποδοχής όπου ήταν πολύ καλύτεροι, ενώ είχαν πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία στους έξτρα πόντους κι αυτό δείχνει κάτι. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, πρέπει όμως να αφήσουμε πίσω αυτή την ήττα και να δούμε το ματς του Σαββάτου

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ 13-25, 29-27, 27-25, 21-25, 17-15

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Τσαγκαράκη-λ / Μυρίδου –λ, Βέλλιου, Παπαδοπούλου, Στεφανίδου.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τερζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβέτκοβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.