ΔΙΕΘΝΗ

Έκαναν το θαύμα τους οι Σέρβοι (φωτό)

Έκαναν το θαύμα τους οι Σέρβοι (φωτό)

Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, η ομάδα βόλεϊ της Βραζιλίας γνώρισε στο Νόβι Σαντ την πρώτη της ήττα στο φετινό Wolrd League από την Σερβία. Το δεύτερο ματς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Βελιγράδι.

Παρά την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Σέρβοι φίλαθλοι στο κατάμετσο κλειστό της Βοϊβοντίνα η Βραζιλία με κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο πρόσφατες εντός έδρας νίκες της  πίστεψε όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ των γηπεδούχων στο κλειστό της Βοϊβοντίνα, πως θα τριτώσει το καλό… Ωστόσο, η Σερβία με το γνωστό πάθος για το εθνόσημο και τη μαχητικότητα των διεθνών της, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και εκμεταλλευόμενοι τα 39 λάθη των Βραζιλιάνων να φτάσουν μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς 2.30 ωρών, στη νίκη με 3-2 (22-25, 23-25, 25-23, 25-21, 15-13).

serbia_brazil

Στους 20 πόντους σταμάτησε ο πολύ καλός Ατανασίεβιτς των γηπεδούχων, ενώ κορυφαίος για τη “σελεσάο” και τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γουάλας με 24 πόντους.

serbia_people

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Νίκολα Γκρμπιτς έμοιαζε να μην πιστεύει μετά τη λήξη του ματς ότι έπειτα από 7 χρόνια στο ίδιο γήπεδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του κερδίζει ξανά τους Βραζιλιάνους και για αυτό έμοιαζε… εκστασιασμένος στις δηλώσεις του, όπου έκανε λόγο για… θαύμα. «Το να κερδίσεις τη Βραζιλία είναι ένα αληθινό θαύμα! Ο τρόπος παιχνιδιού, το ρόστερ της ομάδας, όλα είναι ιδανικά για αυτή τη διοργάνωση, που αποτελεί τον πρωταχρικό τους φετινό στόχο. Στα δύο πρώ τα σετ είχαν σχεδόν 90% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και έμοιαζαν ανυπερβλητοι. Αλλά εμείς παραμέιναμε στο παιχνίδι και αυτή είναι η πραγματική μας στάση. Περιμέναμε για την ευκαιρία μας και την αρπάξαμε… Αυτό δείχνει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους του κόσμου.

Από την πλευρά των Βραζιλιάνων, που έφτασαν στην πηγή, αλλά αυτή τη φορά δεν ήπιαν νερό, ήταν έντονο το κοντράστ των συναισθημάτων: «Είμαστε απογοητευμένοι. Μετά τα δύο πρώτα σετ σταματήσαμε να πιέζουμε στο σερβίς, δεν βγάζαμε καλή άμυνα και σε γενικές γραμμές χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Η Σερβία έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και είναι άξια συγχαρητηρίων» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των βερντεόρο, Ρουμπίνιο, που αντικατέστησε στον πάγκο της σελεσάο, τον τιμωρημένο από την πειθαρχική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB), Μπερνάντο Ρεζέντε.

brazil_sad

Παρά το σπάσιμο του αήττητου η Βραζιλία παρέμεινε στην κορυφή του Α’ ομίλου του World League, με 12 βαθμούς σε 5 πέντε παιχνίδια και ακολουθούν Ιταλία με 8β, η Σερβία με 7β και η Αυστραλία με 3 βαθμούς.