ΔΙΕΘΝΗ

«Εκλέκτορας» της Τσεχίας για 2 χρόνια ο Γιάννης Αθανασόπουλος

«Εκλέκτορας» της Τσεχίας για 2 χρόνια ο Γιάννης Αθανασόπουλος

Αργά, αλλά μεθοδικά ο Έλληνας τεχνικός της γερμανικής γυναικείας ομάδας της Στουτγκάρδης, Γιάννης Αθανασόπουλος, συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο της καταξίωσης, ανεβαίνοντας ένα ένα τα σκαλιά της επιτυχίας!

Από τον πάγκο του Ολυμπιακού στο πλευρό του Τέλη Σωτήρχου, στην Allianz MTV συνεργάτης του Ισπανού νυν ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Γκιγιέρμο Ναράνχο, απόλυτος “καπετάνιος” στο τιμόνι της γερμανικής ομάδας και έπειτα από σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό του ο 40χρονος Χολαργιώτης τεχνικός εδώ και λίγες ώρες είναι και επίσημα “εκλέκτορας” της των γυναικών της Τσεχίας!

Ο Έλληνας προπονητής υπέγραψε την Τρίτη για δύο χρόνια συνεργασία με την Ομοσπονδία της Τσεχίας και όπως γράφει και η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του “η εξαιρετική δουλειά, δεν περνά απαρατήρητη”!

“Είναι μεγάλη τιμή για μένα ότι με επέλεξε η Τσεχική Ομοσπονδία για να αναλάβω την Εθνική ομάδα γυναικών. Τα επόμενα δύο χρόνια, θα εργαστούμε σκληρά για να βελτιώσουμε το επίπεδο της ομάδας και ελπίζουμε να βρεθούμε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο μεγαλύτερος στόχος για εμάς είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021” λέει ο καταξιωμένος Έλληνας προπονητής, που ετοιμάζεται παράλληλα με τη διεκδίκηση του τίτλου της Bundesliga, θα αρχίσει σιγά σιγά να προετοιμάζεται με τη νέα του ομάδα για τη συμμετοχή της Τσεχίας, Μάιο και Ιούνιο στο Europa League. Παράλληλα όμως, επειδή εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, θα κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο, μέσω του προκριματικού προολυμπιακού τουρνουά, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Κίνα. Συμπτωματικά μάλιστα, εκτός από την διοργανώτρια χώρα και την Τουρκία, ο Αθανασόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιες από τις διεθνείς του αθλήτριες, αφού θα κληθεί να αποκλείσει και την Γερμανία, του Κοσλόφσκι.

Το βόλεϊ της Τσεχίας πάντως, δεν είναι άγνωστο στον Έλληνα τεχνικό, καθώς λόγω και της πρότερης παρουσίας της Σλοβένας συζύγου του, Σόνιας Μποροβίνσεκ στην VK Αγγελ Prostejov (2013/2014 σεζόν), είχε για ένα μεγάλο διάστημα συμμετάσχει στις προπονήσεις της κορυφαίας ομάδας της χώρας, με την οποία είχαν γίνει και κάποιες πρώιμες συζητήσεις για συνεργασία.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Allianz MTV Stuttgart, οι οποίοι με στηρίζουν πάρα πολύ και μου δίνουν τη δυνατότητα να εκπληρώσω το όνειρό μου να εργαστω παράλληλα και ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Είμαι βέβαιος ότι θα αποκτήσω πολύ περισσότερη εμπειρία με αυτή τη συνεργασία, κάτι που θα μου επιτρέψει να γίνω καλύτερος προπονητής και σίγουρα θα ήθελα να το ανταποδώσω στην ομάδα της Στουτγάρδης “, δήλωσε με σεμνότητα ο Αθανασόπουλος.

Η απόφαση για την νέα συνεργασία με την Τσέχικη Ομοσπονδία αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Allianz MTV Stuttgart. “Είμαστε υπερήφανοι που ο προπονητής μας είναι πλέον Ομοσπονδιακός και τον συγχαίρουμε”, λέει η 32χρονη Ολλανδέζα πρώην διεθνής ακραία της Στουτγκάρδης και νυν αθλητική διευθύντρια, Κιμ Ρένκεμα και προσθέτει. “Η πρόοδός του και η καλή του δουλειά ως προπονητής δεν περνά βέβαια απαρατήρητη. Για αυτόν, αυτό είναι ένα επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η εμπειρία που μπορεί να κερδίσει με την τσεχική εθνική ομάδα, μόνο καλό θα αποφέρει στο σύλλογό μας. Η συνεργασία του μαζί μας, φυσικά, παραμένει το κύριο καθήκον του” επεσήμανε η Ρένκεμα,  που αναγνωρίζει τη σημασία αυτής της νέας πρόκλησης στην καριέρα του Γιάννη Αθανασόπουλου και του εύχεται κάθε επιτυχία.