ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Έκλεψαν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο άσου των ΗΠΑ

Έκλεψαν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο άσου των ΗΠΑ

“Φτερά” μέσα από το αυτοκίνητο της Τζόρντιν Πούλτερ έκανε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε με την Εθνική των ΗΠΑ στο Τόκιο, με την αστυνομία του Αναχάιμ να διεξάγει έρευνες για την αναζήτηση του πολύτιμου τροπαίου της Αμερικανίδας πασαδόρου της ιταλικής Μπούστο Αρζίτσιο.

Η 24χρονη Ολυμπιονίκης ανακάλυψε την κλοπή την Παρασκευή, στην πόλη της Καλιφόρνιας, όπου προετοιμάζονται οι ΗΠΑ για το φετινό League of Nations (VNL) και εξήγησε γιατί είχε στο αυτοκίνητό της το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

“Ζούμε αυτή την τρελή ζωή, να βρισκόμαστε σε τόσα πολλά διαφορετικά μέρη. Πολλοί από εμάς παίζουμε στο εξωτερικό και μετά πηγαίνουμε σπίτι, μετά ερχόμαστε εδώ και προπονούμαστε με την εθνική ομάδα. Έτσι κρατάω το μετάλλιο μαζί μου λόγω φίλων αλλά και της οικογένειας που δεν έχω δει εδώ και καιρό ή απλώς για να δείξω στους ανθρώπους της κοινότητας, που θέλουν να το δουν και είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι με τους ανθρώπους», σχολίασε η Πούλτερ.

Οι έρευνες των Αρχών κινούνται κυρίως ενεχυροδανειστήρια της περιοχής, αλλά και χώρους πωλήσεων χρυσού. Ήδη μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιήθηκε ένας αριθμός για τη λήψη καταγγελιών, όσων γνωρίζουν κάτι για την κλοπή του μεταλλίου.

Ο θρυλικός ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ και “κορυφαίος αθλητής του αιώνα”, Κάρτς Κίραλι έκανε έκκληση για την επιστροφή του μεταλλίου στην αθλήτριά του λέγοντας πως σε 12 προσπάθειες  της ομάδας μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίσαμε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία μας, στο Τόκιο. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για καθεμιά  από αυτές τις 12 αθλητές να έχει το μετάλλιό της”.

Ωστόσο η νεαρή Ολυμπιονίκης, προσπάθησε να δώσει τις σωστές διαστάσεις του θέματος, υποβαθμίζοντας κάπως την κλοπή, απέναντι σε μία σειρά κρουσμάτων βίας στη χώρα με όπλα και δολοφονίες, σε επιθέσεις κυρίως σε σχολεία: “Με όλους αυτούς τους πυροβολισμούς, αυτά τα παιδιά… Κάτι τέτοιο (σ.σ η κλοπή μεταλλίου) φαίνεται τόσο ασήμαντο σε σύγκριση με αυτά που ζούμε γύρω μας…”.