ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έκλεισε θέση στο Final 4 η Ορεστιάδα

Έκλεισε θέση στο Final 4 η Ορεστιάδα

Την πρόκρισή του σε Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος έπειτα από 15 χρόνια πανηγυρίζει ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας μετά την εντυπωσιακή του νίκη με 3-1 επί της Κύζικου Νέας Περάμου.

Η αγωνιστική αντεπίθεση των «πράσινων» συνεχίζεται μετά τη νέα επιτυχία που πανηγύρισαν οι Θρακιώτες κόντρα στην Κύζικο Νέας Περάμου.

Μετά τη νίκη στο πρωτάθλημα πριν λίγες ημέρες, η Ορεστιάδα φρόντισε να… ντουμπλάρει τις επιτυχίες της κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» και με το 3-1 αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδος να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Final 4.

Μια παρουσία που έρχεται έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια αφού τελευταία φορά που συμμετείχαν οι Εβρίτες στη τελική φάση του θεσμού ήταν το 2002 όταν η διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη με τροπαιούχο τον Ηρακλή…

Στον αγώνα του «Νίκος Σαμαράς» η Κύζικος Νέας Περάμου έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της στην Πάτρα κατάφερε να αποκτήσει το προβάδισμα όταν έφθασε στο 21-25.

Ωστόσο η συνέχεια της αναμέτρησης ήταν για τους ακρίτες  που ανέβασαν την απόδοσή τους σε υποδοχή και επίθεση και με τους Νας και Λουκούμι με το 25-20 ισοφάρισαν σε 1-1 και με το 25-22 έδειξαν πως μπορούν να φθάσουν στη νίκη-πρόκριση.

Το τέταρτο σετ ήταν σετ για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να είναι μαζί με την Κύζικο να φθάνει στο 20-21 και 21-22, ωστόσο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έκανε το 23-22.

Η Κύζικος ισοφάρισε σε 23-23 και 24-24, ωστόσο το λάθος σερβίς του Κρέτση και το μπλοκ του Πεντίδη στον Κατσανεβάκη έγραψαν το 26-24 χαρίζοντας την πρόκριση στους Θρακιώτες που μετρούν πλέον 3 νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια τους.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας πλέον στα ημιτελικά του Final 4 που θα διεξαχθεί στις 18-19 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει τον νικητή που θα προκύψει από τον αγώνα Κηφισιά – Παναθηναϊκός.