Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έκοψε… κορδέλα και σετ ο Φοίνικας στην Πάρο

Έκοψε… κορδέλα και σετ ο Φοίνικας στην Πάρο

Σε αντίθεση με τα εγκαίνια του νέου αθλητικού Πολυχώρου στο κλειστό της Μάρπησσας στην Πάρο, ο Φοίνικας δεν… έσπασε το ρόδι με νίκη στο πρώτο φιλικό της φετινής σεζόν κόντρα στη σερβική Βοϊβοντίνα.

egkainia_marpissa

Τόσο οι “Πειρατές” όσο και οι Σέρβοι πρωταθλητές, πρόσφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου στο ενθουσιώδες κοινό, που στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων κατέκλυσε το κλειστό για να χειροκροτήσει δύο σπουδαίες ομάδες, αλλά και το θαυμάσιο κατασκευαστικό έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, παρουσία του Μητροπολίτη Πάρου – Νάξου κ.κ. Καλλίνικου. Επίσης το παρών έδωσαν οι τοπικοί φορείς του νησιού,  οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Βρούτσης και Μανιός, όπως επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Δαδάος και ο έπαρχος της Πάρου.

boby-foinikas-filiko

Στο παιχνίδι, που διεύθυναν ο πρώην διεθνής διαιτητής, Θέμης Καλπακτσόγλου και ο Στέλιος Παπακοσμάς, η νησιώτικη ομάδα του Σάσα Στεφάνοβιτς βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την ομάδα του Νόβισαντ, αλλά στη συνέχεια αντέδρασε, μείωσε και εκεί που όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου η ισοφάριση για τους “Πειρατές”, η Βοϊβοντίνα πήρε στα σημεία το τέταρτο σετ και τη νίκη με 3-1 (25-19, 29-27, 21-26, 25-23). Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Σέρβων στη σειρά των φιλικών που έδωσαν μέχρι στιγμής επί ελληνικού εδάφους, έπειτα από δύο ήττες σε ισάριθμα ματς με τον ΠΑΟΚ.

ok_voivodina_novisad

Οι δύο ομάδες, που από την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιούν κοινές προπονήσεις στην Σύρο, μετά την Πάρο θα βρεθούν ξανά στην Ερμούπολη, με αφορμή το επικείμενο 4ο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας του Φοίνικα Σύρου. 

Φοίνικας Σύρου (Σάσα Στεφάνοβιτς): Στεφανίδης, Χήρας 4, Θεοδόσης, Λινζ 12 (3), Κογκαλίδης, Ζήσης, Γιορντάνοφ 12 (2), Πέτερλιν 11, Πεντίδης 3 (1),  Κόνορ 1, Σταυρακάκης, Γάτσης 5.

Vojvodina (OsmankacNedzad): Simic 7, Vucicevic 15 (1), Stankovic, Stevanovic 6 (1), Brboric, Vemic 5, Narancic, Peric 18, Kujundzic, Pekovic, Rubic, Radovic, Todorovic 3 (2).