ΔΙΕΘΝΗ

Έκοψε βαθμό από Σβέρινερ η Στουτγκάρδη

Έκοψε βαθμό από Σβέρινερ η Στουτγκάρδη

Μία ανάσα από τη μεγαλύτερη φετινή της επιτυχία έφτασε η Στουτγκάρδη, καθώς στο ματς της 5ης αγωνιστικής της Bundesliga Γυναικών η φιλοξενούμενη ομάδα της διεθνούς Αθηνάς Παπαφωτίου και του β’ τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου ηττήθηκε με 3-2 από την πανίσχυρη και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Σβέρινερ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο για την παρέα της Παπαφωτίου, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στα τρία τελευταία σετ πετυχαίνοντας 1 πόντο, καθώς η Στουτγκάρδη “πάγωσε” τους 1360 οπαδούς στη Schweriner Arena όταν προηγήθηκε με 2-0 (25-18, 25-17) της αήττητης σε πρωτάθλημα , Κύπελλο και Challenge Cup γερμανικής ομάδας. Εν τούτοις στα δύο πρώτα σετ,  παρά τις συστάσεις του τεχνικού της, Felix Koslovski, έδειξε να υποτιμά τις φιλουξενούμενες και το “πλήρωσε”.

“Με την πλάτη στοπν τοίχο” η Σβέρινερ, πίεσε στην επίθεση  κατάφερε με 25-18 να μειώσει σε 2-1 σετ και στη συνέχεια με καλό μπλοκ να φτάσει έστω και δύσκολα στην ισοφάριση 2-2 των σετ με 25-22.

Στο 50 σετ έγινε συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Σβέρινερ κατάφερε να έχει οριακό προβάδισμα με 8-7 και 10-9 το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους και έφτασε τελικά με 15-12, 3-4 στην ολική ανατροπή, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τις “οικοδέσποινες”.

MVP των ομάδων ήταν η Βραζιλιάνα Σόουζα Ζίγκλερ Λουιζιάνε Πένια με 25 πόντους για τη Σβέρινερ και η Αμερικανίδα κεντρική της Στουτγκάρδης, Νικόλ Λίντοου με 21 πόντους.