Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ελγκέτα : «Όλοι μαζί για να πάμε καλύτερα»

Ελγκέτα : «Όλοι μαζί για να πάμε καλύτερα»

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και το νέο κεφάλαιο στην προπονητική του καριέρα στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΑΡΤ Fm 90.6 και την εκπομπή ΣΠΟΡ-ΣΚΟΡ-ΡΕΚΟΡ o Χόρχε Ελγκέτα. Ο Αργεντίνος τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τον ΠΑΟΚ και τα play-off δηλώνοντας έτοιμος να προσφέρει τα πάντα στους «ασπρόμαυρους»…

Τα δύσκολα ποτέ δεν φόβισαν τον Χόρχε Ελγκέτα. Ο Αργεντίνος τεχνικός μετά την περιπετειώδη παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα και είναι έτοιμος να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στα play-off. Εκεί όπου όπως τόνισε στόχος είναι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα να παρουσιάζεται όλο και καλύτερη.

Ο Ελγκέτα μιλώντας για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ δεν έκρυψε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, ωστόσο όπως δήλωσε είναι έτοιμος να  βοηθήσει… «Είναι δύσκολα αλλά εγώ είμαι πάντα έτοιμος.  Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, ξέρω που βρίσκομαι και θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για το καλύτερο. Είναι πολύ δύσκολα να πω τι μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε για να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ήρθα Δευτέρα και Τρίτη ξεκινήσαμε τις προπονήσεις. Ουσιαστικά θα κάνουμε 2-3 προπονήσεις και μετά παίζουμε στα play-off με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Σε δύο μέρες δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, αλλά η δική μου δουλειά και του βοηθού μου είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία της ομάδας».

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει αμέσως στα play-off και ο Αργεντίνος τεχνικός τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να πάει καλύτερα κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά…

«Θέλω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζω που είμαστε. Η ομάδα είναι πρωταθλήτρια τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά στόχος για εμάς τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε την Αλεξανδρούπολη και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Εμείς αυτή την στιγμή θέλουμε να βλέπουμε μόνο την Πέμπτη. Ξεκινάνε τα Play-off  που είναι σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια. Πάμε σιγά –σιγά και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί κάθε μέρα να πηγαίνουμε και καλύτερα. Εγώ πάντα έχω εμπιστοσύνη στις ομάδες μου και τους παίκτες μου. Αν ο προπονητής δεν πιστεύει στους παίκτες του τότε είναι δύσκολα» υπογράμμμισε ο Ελγκέτα που συνέχισε λέγοντας «Εγώ το ξαναλέω. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και θα προσπαθήσω με τους συνεργάτες μου να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα και τα παιδιά.  Τίποτα άλλο. Από εκεί και μετά κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αντίπαλός μας τώρα είναι η Αλεξανδρούπολη και θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από εκεί και μετά ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ μιλώντας για τους παίκτες ξεκαθάρισε πως θα παίζουν οι καλύτεροι τονίζοντας «Για μένα όλοι οι παίκτες είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Όλοι είναι το ίδιο. Όποιος παίκτης είναι καλύτερος, αυτός θα παίζει».

Όσο για το αν έχει παρακολουθήσει παιχνίδια των «ασπρόμαυρων» ο Ελγκέτα έδειξε απόλυτα ενημερωμένος για τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα αφού όπως υπογράμμισε η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα του.

«Έχω δει τα τελευταία 2-3 παιχνίδια, όπως και τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ, του League Cup, τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και όσα παρακολούθησα ιντερνετικά από το Laola» ανέφερε ο Αργεντίνος και συμπλήρωσε «Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου και πάντα παρακολουθώ τι κάνουν οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Έχω πολλούς φίλους εδώ. Μάλιστα το καλοκαίρι παρακολούθησα τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο World League και γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα».

Τέλος αναφερόμενος στον κόσμο ο Χόρχε Ελγκέτα τόνισε πως σιγά σιγά η ομάδα θα τον κερδίσει και θα τον ξαναφέρει στο γήπεδο για να πάει ψηλά.

«Όταν πήγα στο γήπεδο είδα μια φοβερή φωτογραφία με τον κόσμο να έχει γεμίσει τις εξέδρες. Μου είπαν πως τους τελευταίους 1-2 μήνες ο κόσμος δεν έρχεται όπως παλαιότερα… Πιστεύω σε κάθε παιχνίδι που θα παίζουμε να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα και σιγά-σιγά θα έρθουν να βοηθήσουν και όλοι μαζί να πάμε τον ΠΑΟΚ ψηλά» δήλωσε ο Αργεντίνος τεχνικός.