Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ελληνικό «χτύπημα» με Νομικού στον ΠΑΟ

Ελληνικό «χτύπημα» με Νομικού στον ΠΑΟ

«Colpo grosso»… α λα ελληνικά για τον Παναθηναϊκό που προσθέτει στο ρόστερ του την 22χρονη διεθνή άσο, Μαρία Νομικού ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Η συνταγή στο φετινό Παναθηναϊκό θα είναι άκρως ελληνική –όπως τουλάχιστον φανερώνουν τα έως τώρα δεδομένα-, προσαρμοσμένη σε ένα δυνατό κορμό από γηγενείς αθλήτριες.

Βάσει αυτού του πλάνου λοιπόν η κίνηση της αθηναϊκής ομάδας να αποκτήσει τη Μαρία Νομικού, που μετά από τρία χρόνια στα ιταλικά γήεπδα επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι για τα τωρινά δεδομένα κάτι περισσότερο από σπουδαία για το “τριφύλλι”.

Μετά από τη Νοβάρα, την Κορτέζε και τη Μόντσα με σημαντικές παραστάσεις και εμπειρίες, η ελληνίδα άσος που αγωνίζεται και ως διαγώνια και ως ακραία επέστρεψε για τα καλά και στην Εθνική ενώ ο Παναθηναϊκός φαντάζει ως πρόκληση για το come back της!

Ήδη πάντως η διεθνής άσος, φαίνεται πως ξέρει από προκλήσεις, καθώς το Δεκέμβριο του 2014 ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε μία ακόμη κομβική στιγμή της καριέρας της, όταν στη Μόντσα, με την οποία κατέλαβε την 3η θέση στην Α2 Ιταλίας και άγγιξε την άνοδο, όταν έπειτα από τη χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί στον ώμο, έκανε στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος το ντεμπούτο της ως βασική ακραία. Η Νομικού, που έχει δουλέψει πλέον πολύ σε αυτή τη θέση, στην οποία αγωνίζεται και ως διεθνής, ενδέχεται να αποτέλέσει ένα πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια του τεχνικού, Γιώργου Ρούση, καθώς θα έχει μία παίκτρια που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και αποτελεσματικοτητα, τόσο ως ακραία, όσο και ως διαγώνια.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας προπονητής φαίνεται ότι ολοκλήρωσε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ρόστερ για την προσεχή σεζόν κρατώντας το βασικό κορμό (Τσίμα, Ρόγκα, Μερτέκη, Καββαδία, Γκούζου, Παπαδοπούλου), ισχυροποιώντας τον με τις Κουτουξίδου, Νομικού και προσθέτοντας τις Κωνσταντινίδου, Αγγελοπούλου, Αργυρίου, Κάστανου.